Op basis van het vertoonde spel in het uiteindelijk nipt gewonnen duel met Heracles Almelo (2-1) moet de Celstraf PSGkampioen van Nederland woensdag het ergste vrezen als Paris Saint-Germain naar de ArenA komt.

Ajax verviel voor eigen publiek in de fouten die de ploeg eerder tegen PSV (1-3) en FC Groningen (2-0) wel opbraken. Het elftal van trainer Frank de Boer miste opnieuw een aantal opgelegde kansen en verdedigde nonchalant en kinderlijk, aldus De Telegraaf.

Ajax dankte de zege aan twee treffers van Arkadiusz Milik, die na een goede voorbereiding de laatste maand uit beeld raakte. De 20-jarige Pool mocht beginnen omdat Kolbeinn Sigthorsson in de aanloop naar de krakers met PSG even rust kreeg. Hij trof doel in de eerste en laatste minuut van de eerste helft.

Het baart de trainer van Ajax zorgen dat zijn ploeg ook tegen Heracles Almelo een tegentreffer incasseerde. Bij gebrek aan al te veel houvast moet De Boer zich maar vastklampen aan het gegeven dat Ajax in de eerste helft van het vorige seizoen het beste voetbal voor de Champions League bewaarde. AC Milan ontsnapte met een gelijkspel in de ArenA (1-1). Het grote FC Barcelona leed zelfs een zeldzame nederlaag in Amsterdam (2-1).

Meegenomen is misschien ook dat het kapitaalkrachtige PSG nog niet in allerbeste vorm steekt. De kampioen van Frankrijk speelde zaterdag tegen Rennes alweer voor de derde keer gelijk (1-1) in vijf wedstrijden. Bij PSG speelt echter ook ene Zlatan Ibrahimovic, die als geen ander defensief geklungel kan afstraffen. Ajax nieuws Ajax1.nl