Met de interlands weer achter de rug, is het hoog tijd voor weer een potje Eredivisievoetbal. Ajax mocht Dragisa Gudelj Amsterdam ArenA Ajax Fan Carel Eiting Denswil Ødegaardafreizen naar Enschede voor een traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. Alfred Schreuder gaf al aan vanaf het begin Ajax vast te willen zetten, iets waar de Tukkers zeker in slaagden. Na een voor Ajax dramatische eerste helft, waren ze in de tweede helft veel beter. Een 1-1 gelijkspel was gezien het wedstrijdbeeld dan ook een terechte uitslag.

FC Twente begon met veel druk naar voren, maar in het eerste kwartier zorgde dit nauwelijks tot kansen. De eerste kans was wel meteen raak. Uit de omschakeling werd Jesus Corona bediend door Cuco Martina. De Mexicaan wist zonder moeite Serero van zich af te houden en verschalkte Cillessen met een bal laag in de verre hoek. In het verloop van de eerste helft kregen beide teams een enkele kans, maar vooral het foutenfestival van Ajax viel op.

In de tweede helft probeerde Ajax meer naar voren te voetballen. Het was Lasse Schone die als eerste gevaarlijk was. De Deen mocht van een meter of 35 aanlopen voor een vrije trap. De bal spatte hard uiteen op de lat. Ondanks dat er meer dreiging van Ajax-zijde was, kregen de Amsterdammers het tot de zeventigste minuut niet voor elkaar om ook daadwerkelijk kansen te creëren.

Toen de kansen er kwamen, werd het ook direct gevaarlijk. Na een mooie combinatie met Lucas Andersen, vond Davy Klaassen de paal. Nog geen minuut later toonde Ricardo Kishna zich zeer sterk aan de bal. Een mooie steekpass op Kolbeinn Sigthorsson volgde. De bekritiseerde IJslander bleef koel en rondde keurig af. Zowel de gever van de assist, als de doelpuntenmaker werden direct gewisseld.

Ook na de gelijkmaker bleef Ajax gevaarlijk, zij het van afstand. Lucas Andersen en Joel Veltman zagen beiden hun schoten worden gestopt door Marsman. De doelman had het in beide gevallen niet makkelijk, maar wist zijn doel beide keren schoon te houden. De laatste tien minuten was de wedstrijd meer in evenwicht. Een grote kans was er nog voor Luc Castaignos. De aanvaller schoot maar net voorlangs. Ajax nieuws Ajax1.nl