Ajax en PEC Zwolle hebben elkaar vanmiddag op gelijke hoogte gehouden. In de AmsterdamPEC Zwolle Ex-Ajacieden Trustfull Huawei FC Twente - Ajax Dragisa Gudelj Amsterdam ArenA Ajax Fan Carel Eiting Denswil Ødegaard ArenA werd het 0-0. Dat Ajax weer niet weet te winnen van PEC is opvallend: De Zwollenaren veroverden eerder dit jaar ook al de KNVB-beker en de Johan Cruijff schaal ten koste van Ajax.

Aan kansen ontbrak het beide teams niet in de eerste helft. Met name het frisse en aanvallende voetbal van de bezoekers leverde een aantrekkelijke openingsfase op. Na ongeveer een kwartier kreeg Ajax wat meer grip op het gedurfde spel van de Zwollenaren. De hoge druk die PEC Zwolle erop na hield zorgde voor gaten in de achterhoede en rond de twintigste minuut maakte Davy Klaassen daar  bijna gebruik van. Goalie Warner Hahn stond hem echter in de weg. Ondanks het arsenaal aan mogelijkheden aan beide kanten bleef de ruststand steken op 0-0.

In de tweede helft voerde Ajax de druk verder op. Na zestig minuten kreeg invaller Ricardo Kishna een zee van ruimte op de linkerflank, maar zijn voorzet werd niet verzilverd door Kolbeinn Sigthorsson. Vijf minuten later was het weer bijna raak voor de IJslandse spits, maar dit keer vond zijn kopbal van dichtbij de lat. Ook PEC Zwolle werd een aantal keer gevaarlijk uit een counter. Toch bleek voor beide teams negentig minuten niet genoeg om het netje te vinden.