Het was weer eens tijd voor een ‘Avondje NAC’ in het Rat Verlegh Stadion. De supporters van de thuisploeg moesten ruim een jaar wachten totdat de landskampioen weer op bezoek zou komen. ‘Altijd lastig’, zoals de wedstrijd traditioneel wordt bestempeld. Ondanks dat Ajax slechts drie van de elf avondwedstrijden in Breda gelijkspeelde, werd het ook vanavond weer een lastige pot. Pas na rust opende Sigthórsson de score, Gilissen besliste uiteindelijk de wedstrijd in eigen doel.

De eerste kans van de wedstrijd kwam dan ook aan de kant van NAC. De teruggekeerde Kenneth Vermeer stopte een schot van Elson Hooi, Rick ten Voorde schoot een bijna niet te missen kans via Lasse Schöne ver over. De daaropvolgende corner werd door Eric Botteghin werd snoeihard op de lat gekopt. In het eerste halfuur kwamen de schoten van Ajax vooral uit de tweede lijn. Enkele ballen schijnen zelfs voorbij de Belgische grens te zijn gesignaleerd.

Het eerste echte schot van Ajax kwam in de 29ste minuut van linksbuiten Viktor Fischer, die kon uithalen na een voorzet van Ryan Babel. De bal kwam echter in handen van doelman Jelle ten Rouwelaar. In de eerste helft was er weinig te genieten van het spel van beide partijen. NAC speelde vooral vrij fel, wat resulteerde in de nodige irritaties aan Amsterdamse kant. De Bredase spelers mochten vrij veel en kwamen onder Richard Liesveld constant vrij goed weg.

In de tweede helft kwam Ajax snel op voorsprong. Kolbeinn Sigthórsson was de maker van het doelpunt. Een schot van Siem de Jong kwam terecht bij de aanvaller, die met een halve omhaal de 0-1 op het scorebord zette. De wedstrijd was daarmee definitief opengebroken. Vijf minuten later werd een hoekschop van Christian Eriksen door NAC-speler Tim Gilissen in eigen doel gekopt. De druk van Ajax bleef aan, dit resulteerde in enkele kleine kansen.

Een kwartier voor tijd kwam er weer wat leven in de wedstrijd. Een schot van Eriksen uit de tweede lijn ging voor de verandering niet over of naast. De lat bood redding voor Ten Rouwelaar. Vijf minuten later trilde de lat nog steeds na. Tien minuten voor tijd maakte Isaac Cuenca zijn rentree. De Spaanse huurling liet enkele technische hoogstandjes zien, wat leidde tot ergernis bij zijn tegenstander Thilo Leugers. De Duitse linksback eindigde met een gele kaart.

Volgende week zondag neemt Ajax het in de eigen Amsterdam ArenA om half één op tegen Willem II. Voor de hekkensluiter kan die wedstrijd het doek dan definitief vallen. Belangrijker is echter het aanstaande kampioenschap van de Amsterdammers, wat dan ook definitief beslist kan worden. Morgen kunnen achtervolgers Vitesse en Feyenoord in het spoor van Ajax blijven. De Arnhemmers spelen thuis tegen Willem II, Feyenoord treft nummer negen Heracles Almelo.