De altijd beladen confrontatie in de Galgenwaard tussen FC Utrecht en Ajax is in een 0-0 gelijkspel geëindigd. De Amsterdammers heersten in de eerste helft, maar konden geen van de vele kansen promoveren tot een doelpunt. Na rust ging de wedstrijd gelijk op en speelden beide ploegen het duel uiteindelijk tammetjes uit.

Ajax zette in de afgelopen periode een uitstekende reeks neer en ook tegen FC Utrecht begon de formatie van Frank de Boer sterk. De eerste twintig minuten was het Ajax wat de klok sloeg. Siem de Jong deed met enkele afstandsschoten in de beginfase de eerste pogingen om de score te openen, maar kon deze niet binnen de palen mikken. Derk Boerrigter testte Utrecht-doelman Robbin Ruiter na een kleine tien minuten als eerst. Een korte cornercombinatie tussen Christian Eriksen en Viktor Fischer belandde bij de Oldenzaler, die vervolgens hard richting de verre hoek pegelde.

FC Utrecht kon met uitzondering van een paar hoekschoppen en een vrije trap op de vuisten van Kenneth Vermeer nauwelijks gevaar stichten. De Domstedelingen hadden het vooral erg druk met achter de feiten aanlopen. De bezoekers combineerden er daarentegen lustig op los, al ontbrak het aan scherpte voor het doel. Boerrigter, Lasse Schøne en De Jong kwamen stuk voor stuk oog in oog met Ruiter maar wisten niet veel nuttigs te doen met de buitenkansjes. Aan geluk ontbrak het de Amsterdammers in de eerste helft dan ook nog eens. Zo belandde een snoeihard schot van Boerrigter met zijn chocoladebeen op de lat. Aan de andere kant dribbelde Fischer meerdere malen gevaarlijk het strafschopgebied in. Het ontbrak ook de jonge buitenspeler, in tegenstelling tot in veel van zijn eerdere optredens, aan koelbloedigheid voor het doel.

De dertien doelpogingen van Ajax konden geen verandering brengen in de 0-0 tussenstand in het eerste bedrijf. Na rust was het dus zaak om de effectiviteit op te schroeven om bij koplopers PSV en FC Twente in de buurt te blijven. De verhoudingen op het veld veranderden na de pauze wel. Utrecht voetbalde meer vooruit en creëerde als gevolg enkele mogelijkheden, met een geweldige knal van Edouard Duplan als een van de hoogtepunten. Vermeer stond echter zijn mannetje, en moest ook reddend optreden bij een gevaarlijke uitbraak van Anouar Kali. Ook Ajax bleef gevaar stichten, maar Fischer wist slechts het zijnet te vinden.

De wedstrijd leek ondanks al het doelgeweld op een gelijkspel af te stevenen. De inbreng van spits Danny Hoesen moest hier voor Ajax tien minuten voor tijd verandering in brengen. De aanvaller kon echter niks veranderen aan de voorkabbelende wedstrijd. Jacob Mulenga was vlak voor tijd bij een uitbraak nog dichtbij een treffer, en Dave Bulthuis moest na zijn tweede gele kaar het veld ruimen. Verder gebeurde er echter niet veel meer. Ajax sluit hierdoor de eerste seizoenshelft enigszins in mineur af. Door het zevende gelijkspel moet de ploeg na de winter een achterstand van drie punten goedmaken op de koplopers.