Ajax heeft de wedstrijd tegen Heracles met 2-1 gewonnen. Na een razendsnelle goal van Milik zakten de STATISTIEKEN Ajax Jordi Cruijff Ex-Ajaxcieden Voorbeschouwing HeraclesAmsterdammers weg, maar scoorde voor rust nog wel een tweede doelpunt. De tweede helft was beduidend minder dan de eerste helft en werd onnodig spannend door een laat doelpunt van Heracles.

Ten opzichte van het duel met FC Groningen was er een opvallende wissel in het team van Frank de Boer. In plaats van Kolbeinn Sigthorsson stond Arek Milik op de spitspositie. Reden hiervoor was dat Sigthorsson werd gespaard voor de wedstrijd van aankomende woensdag tegen Paris Saint-Germain.

De wedstrijd begon geweldig voor Ajax. Een pass van Schöne kwam terecht bij Arek Milik die met links in de lange hoek schoot. Binnen één minuut stond Ajax op 1-0. Na de flitsende start waren er wat kansen aan beide kanten voor Fledderus en Milik. Ajax kreeg na achttien minuten te hebben gespeeld drie grote kansen vlak na elkaar. Een lange pass van Schöne belandde bij El Ghazi, een schot van Schöne ketste af op de paal en een pass van Van Rhijn ging net langs El Ghazi. Geen van deze kansen werden echter benut. In de 28e minuut kreeg Ajax opnieuw een grote kans toen Klaassen de bal voor het intikken had. Keeper Telgenkamp, die een goede wedstrijd speelde, lag echter in de weg.

Van Rhijn bleek El Ghazi opnieuw makkelijk te kunnen vinden toen hij de bal op het hoofd van de 19-jarige wist te trappen. De rechtsbuiten kopte echter over. Een paar minuten later had hij meer geluk. Hij haalde een aantal straatvoetbalmoves uit de kast en snelde langs drie Almeloërs. Milik kreeg de bal en schoot van afstand op doel, en met succes. Ajax ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Heracles

Na een aantal minuten in de tweede helft te hebben gespeeld had Schöne opnieuw pech. Zijn schot ging voor de tweede keer tegen de paal aan. Gelijk na deze kans kreeg Heracles aan de andere kant een goede kans via Bruns, die helemaal vrij stond. Cillessen zorgde voor een redding. Heracles

In de 61e minuut was het tijd voor een dubbele Deense wissel. Schöne en Boilesen verlieten het veld waardoor Niki Zimling zijn debuut maakte en de jarige Andersen ook wat speelminuten kreeg. Geklungel in de zestien zorgde bijna voor een derde doelpunt voor Ajax, maar de bal van Viergever ging langs het doel. Hetzelfde einde had de vrije trap van El Ghazi. De tweede helft was beduidend minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Heracles

Ajax moest vijftien minuten voor tijd noodgedwongen de derde wissel al gebruiken. Davy Klaassen raakte geblesseerd en werd vervangen door Lerin Duarte. Even leek Ajax nog kans te maken op een derde doelpunt toen Thulani Serero alleen op de keeper afkwam. Op het laatste moment besloot hij de bal toch af te geven op Milik, waardoor de kans verloren ging. Hoewel Heracles amper kansen kreeg wist het toch te scoren. Weghorst kopte de bal in het doel en Ajax kreeg voor de zesde wedstrijd op rij een doelpunt tegen. Door deze goal werd de wedstrijd weer spannend en zette Heracles veel druk. Dit werd echter niet beloond en Ajax ontsnapte aan puntverlies. Ajax nieuws Ajax1.nl