Ajax heeft haar vijfde oefenduel winnend afgesloten. In een tropisch De Lutte wonnen de Amsterdammers Achilles Ajax - Real Sociedad Samenvatting Ajax - Real Sociedad PEC Django Warmerdam De Sa oefenduels Benfica B Benfica - Ajax Eusebio Cup Kenneth Vermeer Van Kessel Daley Blind Guidetti thuiswedstrijden Gonzalez Supportershome Milan Vissie Ajax-talkshow Blind FOX Vermeer QPR Ajax Supporters Delegatie Wang Poulsen Eto'o marktwaardemet 1-2 tegen Jupiler League-club Achilles’29. Mede door een sterke start kwam de landskampioen vroeg op voorsprong. Daarna daalde, met name door het warme weer, het niveau aanzienlijk. In de laatste twintig minuten kende de wedstrijd een opleving, Ajax en Achilles vonden beiden het net.

Al na zeven minuten was het raak. Na een mooie schijnbeweging bracht Nicolai Boilesen de bal naar Lucas Andersen. De Deense middenvelder gaf op zijn beurt een keurige steekpass door de Groesbeekse defensie. Lesly de Sa wist hier wel raad mee en maakte de 0-1. Een paar minuten later gebeurde hetzelfde, maar nu had De Sa meer tijd nodig om de bal te controleren. Een verdediger bracht redding.

Na een slecht vervolg van de eerste helft, was de tweede helft weinig beter. Lichtpuntje was het duo Lesly de Sa – Lucas Andersen. De aanvaller en de middenvelder konden elkaar vaak vinden aan de rechterkant, wat constant voor gevaar zorgde. Toch werd het nog gevaarlijk, toen uitgerekend Andersen vanaf links een prima voorzet gaf op Tobias Sana. De Zweed kende weinig moeite en maakte 0-2.

Ajax wist de nul niet te houden. Net na de goal sprong aanvoerder Niklas Moisander volledig onder de bal door. De Fin, die een vrij matige wedstrijd speelde, zag daarna dat Thijs Hendriks zonder moeite de debuterende doelman Norbert Alblas kon verschalken. Even daarna begon het grote wisselcarrousel. Met negen frisse veldspelers probeerde Ajax nog een doelpunt te forceren, dit zonder succes.