Ajax heeft niet optimaal geprofiteerd van de nederlaag van PSV in De Kuip tegen Feyenoord (2-1). In eigen huis werd met 1-1 gelijk gespeeld. Na een slechte pass van Niklas Moisander scoorde Tjaronn Chery de 0-1 voor ADO. Een doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson, die de lijn al had gepasseerd, werd afgekeurd. Ook Blind werd benadeeld door de scheidsrechter. Pas in de laatste vijf minuten wist Ajax op gelijke hoogte te komen. Lasse Schöne scoorde van afstand.

Met Lasse Schöne in plaats van Christian Poulsen in de basis begon Ajax erg sterk aan de wedstrijd. Het kreeg via Christian Eriksen, Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en tweemaal Viktor Fischer flinke kansen. Een voorzet van Ricardo van Rhijn ging er bijna direct in. Daley Blind werd onterecht uit buitenspelpositie teruggefloten. Aan de andere kant kreeg ADO ook een flinke kans, het schot van ex-Ajacied Rydell Poepon werd echter door Kenneth Vermeer tegengehouden.

Na een half uur speelde Niklas Moisander de bal in de voeten van Tjaronn Chery. De aanvaller van ADO kreeg, en nam, de tijd om te scoren. Zo werd het 0-1. Nog geen vijf minuten later liet rechtsachter Kenneth Omeruo zijn man, Viktor Fischer, alweer lopen, waarna een schot van Sigthórsson van de lijn werd gehaald door Tom Beugelsdijk. De beelden lieten zien dat de bal echter wel over de lijn was. De herkansing van Eriksen werd wel voor de lijn gekeerd.

In de tweede helft kwam ADO nauwelijks over de middellijn heen. Daarentegen was het strafschopgebied van Hofstedelingen steeds gevuld met Ajacieden. Vaak was het de laatste pass die net niet aankwam. Santi Kolk kreeg aan de andere kant nog wel een grote kans. De invaller werd na een counter goed bediend door Chery, maar Vermeer wist het schot te keren. Ook Coutinho moest een keer ingrijpen, maar wist het schot van Siem de Jong te keren.

Een kwartier voor tijd besloot Frank de Boer om alles of niets te spelen. Middenvelder Thulani Serero verving Moisander. Maurice Steijn, de trainer van ADO, greep meteen in door aanvaller Poepon te wisselen voor Kevin Visser. De 3-4-3-formatie die er toen bij Ajax stond, bracht wat meer dreiging, maar nauwelijks kansen voor de Amsterdammers. Vijf minuten voor tijd kwam een weggewerkte voorzet op de voet van Lasse Schöne, die onberispelijk binnenschoot.