Ajax heeft haar bekerduel in De Galgenwaard zonder moeite gewonnen van FC Utrecht. De landskampioen gaf de Domstedelingen nauwelijks speelgelegenheid. Binnen een kwartier stond er zelfs al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Bij beide doelpunten waren zowel Tobias Sana als Ryan Babel betrokken. Vlak na rust nam Babel weer de hoofdrol door Christian Eriksen prima vrij voor de keeper te zetten; 0-3. Na een klein uur werd de wedstrijd voor een kwartier gestaakt vanwege ongeregeldheden.

Ajax begon de wedstrijd met veel balbezit. Hierbij werd echter veel rondgespeeld in de verdediging en tot echte kansen leidde dit toch niet. In de twaalfde minuut was er dan, uit het niets, toch een kans voor Ajax. Na slecht uitverdedigen van de Utrechters belandde de bal bij Babel. De spits zag zijn schot geblokt worden, maar Sana kreeg een herkansing en benutte deze. Niet veel later gaf diezelfde Sana een geweldige steekpass op Babel. Deze passeerde zonder moeite de keeper en schoot simpel binnen. Zo stond Ajax binnen het kwartier op 0-2 voorsprong.

De wedstrijd, die voorafging aan de nodige hardcore muziek en een vuurwerkshow, ging de andere kant op na de tweede Ajax-goal. Utrecht zette aan, dus ging Ajax weer rustig rondtikken. Vlak voor het half uur wist Derk Boerrigter met een mooie actie de achterlijn te halen. De daaropvolgende voorzet werd door Siem de Jong ‘slechts’ op de lat gekopt. Niet veel later pakte Toby Alderweireld een noodzakelijke gele kaart, toen hij een Utrechtenaar afstopte. De thuisploeg begon hierna veel meer te drukken en ging in een hoger tempo spelen. Ook aanvoerder De Jong kreeg even later een gele kaart.

In de tweede helft hield Ajax de Utrechtenaren prima onder druk. Met weer Ryan Babel in de hoofdrol kwam Christian Eriksen in scoringspositie en benutte de kans. In de 57ste minuut besloot Bas Nijhuis de wedstrijd stil te leggen. Fanatieke Utrecht-supporters gooiden vuurwerk op het veld. Na een kwartier besloot de arbiter de wedstrijd weer door te zetten. Miralem Sulejmani verving Babel na deze extra rustperiode. Hierna hing de 0-4 continu in de lucht. Utrecht kwam bijna niet meer in de buurt van doelman Jasper Cillessen.

Een kwartier voor tijd ging Christian Poulsen, die al een gele kaart op zak had, van het veld. Hij werd vervangen door Fabian Sporkslede, die zijn debuut in de hoofmacht van de Amsterdammers maakte. Even later kwam ook Joël Veltman aan Ajax’ zijde het veld in voor Toby Alderweireld. De achttien-voudig bekerwinnaar combineerde goed, maar echte kansen leverde het niet op. Waar De Galgenwaard helemaal leegliep, gingen de Ajax-supporters vrolijk door met zingen en springen. Zo won Ajax zonder veel inspanning eenvoudig met 0-3 van FC Utrecht en gaat het door naar de derde ronde van de beker.