Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Ajax wint gemakkelijk van ADO Den Haag; 4-0

Ajax heeft voor de tweede keer in tien wedstrijden weer eens een wedstrijd om 12:30 gewonnen. Door een vroege rode kaart van Leeuwin won Ajax gemakkelijk met 4-0 van ADO Den Haag.

De wedstrijd tegen ADO Den Haag stond bij de supporters helemaal in het teken van Johan Cruijff. Pas in de 14de minuut betraden VAK410 en Zuid het stadion en dat ging gepaard met veel gezang.

De wedstrijd kreeg al snel een rode kaart. Leeuwin ging met twee benen in op de enkels van Christian Eriksen en mocht al in de 10de minuut het veld verlaten.

Na de rode kaart kwam Ajax echt op gang. In de 19de minuut was het Eriksen die Ajax op voorsprong bracht. Uit een mooie combinatie tussen Sulejmani, Lodeiro en de Deen scoorde hij de 1-0.

Ajax combineerde er lustig op los in de eerste helft, maar een doelpunt bleef uit. De regerend landskampioen speelde in een te laag tempo en met slordige foutjes kon het ADO Den Haag niet op de pijnbank leggen.

Pas in de tweede helft kwam Ajax op 2-0. In de 14de minuut na rust was het Theo Janssen die scoorde. Hij kreeg de bal van Sulejmani en kreeg alle ruimte om de bal achter Coutinho te werken.

De 3-0 kwam op naam van Bulykin. Na zijn wissel had hij vijf minuten nodig om te scoren. Door een fout van N’Toko aan de kant van ADO kon Eriksen vrij doorlopen. Hij gaf de bal af op Bulykin die rustig kon binnentikken.

De laatste goal was voor Sulejmani. Nadat hij een paar minuten voor de goal nog werd uitgefloten door het publiek maakte hij de 4-0. Een combinatie tussen de Serviër en Bulykin schoot hij rustig binnen.

Door de overwinning op ADO Den Haag houdt Ajax aansluiting met de concurrenten. Op dit moment is het afwachten wat PSV, Twente en AZ vanmiddag zullen uitvoeren.

Foto: afdb – Oscar

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • ofcourse:

  Gemakkelijk was het niet, 1e 10 min was ADO Veel beter, maarja een domme rode kaart erbij van ADO...

  Leuk(0)
 • pietprecies:

  ondanks dat er hier en daar aardig wat fouten werden gemaakt doe je toch goeie zaken, da's het belangrijkste.

  Ohja, twente staat 3-0 achter in 010 en AZ 1-0 achter in Breda :)

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

Benfica - AFC Ajax

Oefenwedstrijd

Zaterdag 26 juli

20:45 uur

Estadio da Luz

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten