Ajax heeft zondagmiddag met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag. De champagne kon nog niet ontkurkt worden omdat Feyenoord met 0-2 won van PSV. Het kampioensfeest moet dus nog even uitgesteld worden. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Ajax vol voor de winst ging. De eerste goede mogelijkheid was er al binnen twee minuten voor Bojan. De Amsterdammers zetten de Hagenaren continu onder druk en gaven weinig weg. De Spanjaard is de laatste weken meer in vorm en laat zich steeds meer gelden op het veld. Binnen tien minuten kreeg hij zijn tweede goede mogelijkheid. Op snelheid verschalkte hij enkele verdedigers en vuurde een hard schot af. Coutinho redde.

ADO had duidelijk maar één taak meegekregen van trainer Henk Fräser: massaal verdedigen. De groen/gelen bleven voornamelijk op eigen helft staan en lieten de Ajacieden het spel maken. De Hagenaren toonden zich niet van hun sportiefste kant nadat Boilesen een tikje in het gezicht kreeg. Bewust of niet, het was wel zo netjes geweest wanneer Ajax de bal terugkreeg na een scheidsrechtersbal, maar ADO had daar geen zin in. Een waar spektakelstuk was het nog niet, de eerste 25 minuten. Het tempo lag niet al te hoog omdat Ajax tegen een muur moest voetballen. Het was lastig om er doorheen te komen. Na ruim een half uur komt er een beetje pit in de wedstrijd na een vermeende overtreding van Denswil. Het leek alsof de bal werd gespeeld, maar de scheidsrechter floot toch. Een klein opstootje tussen Ajax en ADO volgde.

In de 36e minuut kwam Ajax dan eindelijk op een verdiende voorsprong. Christian Poulsen kopte een vrije trap van Lasse Schöne binnen. Lang konden de Amsterdammers daar niet van genieten, want Stefano Denswil maakte nog geen minuut later een knullig eigen doelpunt. Het publiek in de Amsterdam ArenA was ook onder in de indruk. Iedereen moest even bijkomen: van euforie naar verbijstering. Ajax moest de rug rechten en probeerde dat via een vrije trap van Schöne. Het hoofd van Klaassen werd opnieuw bereikt, maar weer miste de jonge middenvelder.

In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het wedstrijdbeeld. Ajax zocht de aanval terwijl ADO verdedigde. Sigthórsson kreeg een prima mogelijkheid, maar zijn schot eindigde in de handen van Coutinho. Een kampioensfeest leek nog ver weg, mede doordat Feyenoord met 1-0 voor stond tegen PSV. Het eerste kwartier na rust was vrij rommelig. Ajax kwam er niet door en leed veel balverlies. Tot aan de zestien ging het prima, maar dan stokten veel aanvallen.

Na een dik uur spelen kwam er weer een beetje leven in de brouwerij. Een goed schot van Klaassen leidde alleen ook niet tot een doelpunt. Niet veel later viel het doelpunt dan toch! Schöne stuurde Klaassen met een subliem hakballetje achter het standbeen weg. De blonde middenvelder schoot lekker vanaf rechts raak. Een terechte voorsprong. “Ga staan voor de kampioen”, werd er luidkeels gezongen. Zo ver was het echter nog niet; PSV keek nog altijd tegen een achterstand aan. De voorsprong werd in Eindhoven zelfs vergroot naar 0-2 in het voordeel van de Rotterdammers.

In de ArenA ging Ajax ongestoord verder en kwam op een 3-1 voorsprong. Serero rondde simpel af na een heerlijk boogballetje van gelegenheidsaanvoerder Poulsen, die erg goed speelde. Ajax speelde de wedstrijd rustig uit en kwam niet veel meer in scoringspositie. ADO kwam in de blessuretijd nog tot 3-2, maar bracht Ajax niet echt meer in gevaar. De slingers kunnen dus weer opgeborgen worden en het feest moet nog eventjes wachten. Misschien dat het over twee weken tegen Heracles Almelo wel zo ver is.