De wedstrijd tussen ONS Boso Sneek en AFC Ajax is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Ajax. De landskampioen speelde een matige wedstrijd waarin het nauwelijks kansen wist te creëren. Pas in de laatste twintig minuten begonnen de Amsterdammers wat beter te spelen. Op aangeven van Christian Eriksen scoorde zijn landgenoot Viktor Fischer de eerste treffer. Stefano Denswil scoorde uit een vrije trap de tweede.

In de derde minuut kreeg Ajax al een flinke kans. De voorzet van Mitchell Dijks werd echter net naast getikt door Danny Hoesen. De Amsterdammers zakten daarna ver terug. De hoofdklasse amateurs namen het spel over en kregen ook twee grote kansen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied ging net over en een inzet van dichtbij kwam in de handen van Ajax-doelman Jasper Cillessen.

Pas in de 32ste minuut kende Ajax haar eerste echte grote kans. Een mooie pass van Viktor Fischer op Hoesen bracht de jonge spits één op één met de Friese doelman. De kanonskogel die hier op volgde belandde echter op de lat. Dit moment betekende een omschakeling in de eerste helft. De regerend landskampioen zette meer druk en dit resulteerde in een paar kansen, maar niet tot doelpunten.

Na de rust kwam Miralem Sulejmani in het veld voor de aan zijn rug geblesseerd geraakte Derk Boerrigter. Ook deze wissel bracht weinig verandering in het matige spelbeeld. De bal lag bijna de hele tijd op de helft van Sneek, maar echte kansen wist Ajax niet te creëren. Ajax-trainer Frank de Boer had duidelijk geen zin in verlengen en bracht Christian Eriksen in voor Hoesen.

De Deen bracht meteen extra gevaar in de wedstrijd. Uiteindelijk leidde dit tot een doelpunt, maar uitgerekend Eriksen zelf raakte de bal in buitenspelpositie nog zacht aan. Niet veel later stuurde de middenvelder zijn landgenoot Viktor Fischer de diepte in. Het toptalent kapte doelman Ivan Landlust uit en schoot simpel binnen. Zo pakte Ajax een kwartier voor tijd dan toch eindelijk de voorsprong.

Stefano Denswil, debutant centraal achterin bij Ajax, mocht vlak voor tijd nog een vrije trap nemen. De jongeling schoot de bal keurig binnen en mocht zo tekenen voor zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst én de tweede van de avond.