Ajax heeft zaterdagavond simpel gewonnen van FC Groningen. De Amsterdamse ploeg had geen kind aan FC Groningen. De ploeg gaf alleen de eerste tien minuten wat tegengas. Door doelpunten van Derk Boerrigter en Lasse Schöne, de Deen benutte een penalty, werd de eindstand bepaald op 2-0. In de eerste helft miste Siem de Jong nog een penalty.

Ajax en FC Groningen begonnen de wedstrijd na een mooie minuut stilte ter nagedachtenis van Richard Nieuwenhuizen, de grensrechter die afgelopen week overleed. Beide teams begonnen erg slordig, wat leidde tot veel foutieve passes. De Amsterdammers konden in de dertiende minuut de score wel openen, door een fout van de arbitrage. Een overtreding op Boerrigter buiten het strafschopgebied werd beoordeeld als een overtreding in de zestien. De Jong schoot echter slap in en zodoende kon de keeper van FC Groningen de bal makkelijk keren. Vlak voor de rust viel er wel wat te juichen in de ArenA. Boerrigter kreeg de bal laag voor van Blind, die uit de draai de eerste goal van de wedstrijd maakte: 1-0.

Ajax begon de tweede helft sterker dan het in de eerste helft was geëindigd. In de 53e minuut kregen de Amsterdammers opnieuw een penalty. Siem de Jong werd in het strafschopgebied aan zijn shirt getrokken door Kwakman. Ditmaal nam Lasse Schöne de penalty voor zijn rekening en schoot hem laag en gemakkelijk in de goal: 2-0. Na dat doelpunt kreeg Ajax een aantal kleine kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Lucas Andersen beleefde al met al wel een bijzondere wedstrijd. Het Deense talent mocht de laatste tien minuten meedoen en maakte hiermee zijn debuut in Ajax 1. De Deen had in de 88e minuut de kans om zijn debuut te bekronen met een doelpunt. Een mooie steekbal kwam in de voeten van Andersen, maar hij schoot de bal op de paal.

Opstelling Ajax: Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem De Jong, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Derk Boerrigter (68. Jody Lukoki), Danny Hoesen (79. Lucas Andersen), Viktor Fischer

Scoreverloop: 42. Derek Boerrigter (1-0), 53. Lasse Schöne (2-0)