Ajax heeft zondagmiddag drie punten meegenomen uit Limburg. Tegen VVV-Venlo werd het 0-3 door doelpunten van Siem de Jong, Viktor Fischer en Derk Boerrigter.  Ajax voetbalde op een laag tempo, maar wist zelfs in die hoedanigheid de wedstrijd makkelijk naar zich toe te trekken.

Ajax en VVV-Venlo maakten er geen spannende eerste helft van in Venlo. Het was de thuisploeg die dreigender was, een grote kans voor Bryan Linssen in de eerste minuten van de wedstrijd was daar een voorbeeld van. Daarna bleef VVV-Venlo sterker, maar tot grote kansen leidde dit niet. Jody Lukoki wist met zijn snelle spel Ajax terug in de wedstrijd te voetballen. De rechtsbuiten werd veelvuldig in het spel betrokken, maar wist spits Siem de Jong niet te bereiken.

Rond het half uur was daar dan toch de treffer voor de Amsterdammers. Christian Eriksen bediende Siem de Jong op een voortreffelijke manier. Misschien wel mooier dan de pass was de aanname van de aanvoerder. Hij legde de bal panklaar, waardoor hij op een simpele manier doelman Niki Mäenpää kon verschalken. Vlak voor rust kreeg Viktor Fischer ook nog een kans, maar de Deen sprong hier niet goed mee om. De ruststand in Venlo was dan ook 0-1.

De tweede helft begon een stuk feller dan de eerste helft. Uche Nwofor was gevaarlijk voor het doel van Ajax na een vrije trap, maar zijn  kopbal vloog rakelings over het doel van Kenneth Vermeer. Aan de andere kant waren Lasse Schöne en Jody Lukoki dicht bij een doelpunt, maar hun schoten troffen geen doel. Viktor Fischer slaagde hier in de 61e minuut wel in. Een voorzet van Siem de Jong werd teruggelegd door Lasse Schöne. Met een dodelijke precisie verdubbelde het Deense talent vervolgens de voorsprong van Ajax.

Kolbeinn Sigthórsson kreeg zondag ook nog speelminuten. De IJslandse spits liet meteen van zich horen met een kopbal uit een corner, maar de aanvaller trof geen doel. Derk Boerrigter, ingevallen voor Lasse Schöne, liet zien de concurrentie met Isaac Cuenca aan te willen gaan. De linkspoot kreeg uit een rommelige situatie de bal in de zestien en haalde uit: 0-3.

Het betekende eigenlijk het laatste wapenfeit in de wedstrijd. VVV-Venlo probeerde het niet eens meer en Ajax vond het wel prima zo. De Amsterdammers hebben na een week met een extra wedstrijd, de bekerwedstrijd tegen Vitesse, nu rust. Zondag 10 februari neemt de ploeg van trainer Frank de Boer het in eigen huis op tegen Roda JC.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Denswil, Blind; Schöne (’79 Boerrigter), Poulsen, Eriksen (’83 Hoesen); Lukoki (’72 Sigthórsson), De Jong, Fischer