Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Ajax1.nl presenteert: De Inkomens Top10

Zoals elk jaar stelt NUSport de inkomens Top 100 over Nederlandse sporters op. Voornamelijk voetballers zijn in de lijst te vinden. Sterker nog, de enige niet-voetballer in de top tien staat op de achtste plaats: honkballer Andruw Jones. De bestverdiende sporter over boekjaar 2011 is Wesley Sneijder, de middenvelder is één van de vele ex-Ajacieden in de lijst. Sneijder verdiende in 2011 een bedrag van 12.120.000 euro. Ruim twee miljoen euro meer dan alle huidig Ajacieden (tien om precies te zijn) in de lijst. Mark van Bommel staat op de tweede plaats met 9.620.000 euro, Arjen Robben verdiende twintigduizend euro minder.

Ajax1.nl neemt elk jaar de lijst onder de loep en maakt een overzicht van de tien best verdienende Ajacieden. Voordat we deze lijst laten zien, hebben we een aantal ex-Ajacieden uit de lijst gehaald. Op de vierde plaats staat namelijk Nigel de Jong. De middenvelder van Manchester City mocht maar liefst 8.610.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven. Ruim drie miljoen meer dan de volgende ex-Ajacied in de lijst: Clarence Seedorf. De speler van AC Milan verdiende vijf miljoen in 2010. Dan te bedenken dat Ajax hem al meerdere keren naar Amsterdam probeerde te halen…

Dat laatste verhaal geldt overigens niet alleen voor Seedorf, maar ook voor John Heitinga, de nummer negen in de lijst. De verdediger gaf aan op korte termijn in Amsterdam terug te willen keren. Hij zal dan waarschijnlijk flink moeten inleveren, want op een inkomen van vier-en-een-half miljoen euro zal Ajax hem niet schenken. 50.000 euro minder verdiende de laatste ex-Ajacied in de top tien: Klaas-Jan Huntelaar.

Vorig jaar bestond de top 3 van best verdienende Ajacieden uit Maarten Stekelenburg (2.15 miljoen), Demy de Zeeuw (1.65 miljoen) en Urby Emanuelson (1.5 miljoen). Alle drie spelen momenteel in het buitenland en zagen hun inkomens stijgen. Maarten Stekelenburg pakte in 2010 maar liefst 3.770.000 euro mee, De Zeeuw 2.75 miljoen en Emanuelson 2.1 miljoen euro. Dat laatste inkomen staat gelijk aan het inkomen van de best verdienende Ajaxspeler.

Dan is het eindelijk tijd om de top tien van Ajaxspelers te behandelen! Te beginnen met…

10. André Ooijer (€600.000)

Inmiddels is André Ooijer de zoveelste centrale verdediger in de pikorde van Frank de Boer. Volgens de oefenmeester is zijn rol buiten de lijnen echter nog altijd onschatbaar. Ondanks dat hij momenteel met een blessure kampt, heeft hij in 2011 alsnog een prima inkomen van zeshonderdduizend euro. Het jaar ervoor verdiende de ex-international nog 1.100.000 euro. Het eerste half jaar van 2010 speelde hij nog voor PSV, waar hij waarschijnlijk een hoger salaris had dan in Amsterdam. De geboren Amsterdammer, die jarenlang speelde in Eindhoven, staat op plaats 86 en verdient daar mee het minst van alle Ajacieden in de lijst. Ter vergelijking: onder andere Leroy Fer, Piet Velthuizen, Ron Vlaar en Roy Beerens verdienen evenveel.

9. Jasper Cillessen (€610.000)

Op de negende plaats staat een nieuwe Ajax-speler. Met een verschil van slechts tienduizend euro doet hij het maar nipt beter dan André Ooijer. Waarschijnlijk zal hij in de volgende lijst wat hoger staan dan de 84ste plaats in de ranglijst, aangezien er een half jaarsalaris van zijn periode bij NEC in zit verwerkt. In totaal betaalde Ajax 3,2 miljoen euro voor de jonge sluitpost, een gedeelte van dit bedrag ging naar de doelman zelf.

8. Daley Blind (€660.000)

Forse kritiek kreeg de verdediger annex middenvelder de afgelopen tijd te verduren. “Daley Blind rendeert in geen enkel systeem”, aldus de harde woorden van Johan Derksen in de uitzending van Voetbal International (30 januari jl). Desondanks heeft hij geen misselijke inkomsten. Met 660.000 euro is hij de laatste Ajacied die minder dan driekwart miljoen verdiende die wij noemen. Eind 2008 tekende hij een contract ter waarde van een kwart miljoen. Jaarlijks komt er een ton bij, door het kampioenschap van afgelopen jaar werd dat salaris nog eens verhoogd.

7. Kenneth Vermeer (€750.000)

Waar Jasper Cillessen niet verder dan 610.000 euro komt, verdient Kenneth Vermeer ruim een ton meer. De huidig eerste keeper komt bij lange na niet in de buurt van de inkomsten van Maarten Stekelenburg in 2010 (ruim 2,1 miljoen). Met driekwart miljoen heeft hij alsnog een prima salaris. Door een achillespeesblessure miste hij een groot gedeelte van het afgelopen seizoen, hij kreeg niet een volledige kampioenschapsbonus. Boudewijn Zenden kreeg in 2011 ook 750.000 euro mee, ondanks dat hij al een half jaar zonder club zit. In de top 100 steeg hij van de 85ste naar de 71ste plaats.

6. Siem de Jong (€880.000)

Net buiten het linkerrijtje van deze top tien, maar toch is hij zeer belangrijk voor Ajax. Hij tekende in 2011 een nieuw contract, wat hem elk jaar een hoger salaris biedt. Natuurlijk pakte hij een flinke kampioensbonus mee in het afgelopen boekjaar. Vorig jaar stond hij niet in onze top tien én niet in de top honderd van NUSport. Ook in de top honderd staat hij nipt in het rechterrijtje, met een plaats 56. Gelukkig staat Ajax altijd in het linkerrijtje!

5. Vurnon Anita (€900.000)

Ook hij nieuw in onze lijst, toch verdient hij bijna een miljoen per jaar. Hij wordt steeds belangrijker voor Ajax en staat bijna elke week wel op een andere positie. Of hij nou als linkachter, rechtsachter of als defensieve middenvelder staat opgesteld, je hoort hem nooit. Afgelopen zomer leek hij te vertrekken, maar concreet werd het nooit. Met een mooie kampioensbonus in zijn zak, staat Vurnon Anita, drievoudig international, op een keurige vijfde plek in onze top tien!

4. Ismail Aissati (€1.000.000)

In het eerste halve jaar van 2011 nog actief in Arnhem, op huurbasis. Na een lange tijd sinds eind 2011 weer terug in de A-selectie van Ajax. Veel verandering is er niet geboden. Hij heeft hetzelfde inkomen, van precies een miljoen euro, behouden. Hij is echter wel van de zevende naar de vierde plaats gestegen in onze ranglijst. Net zoals Anita speelde hij de afgelopen periode op zeer veel verschillende posities. Helemaal positief is het publiek nog niet, maar als één iemand het voorbeeld is dat inzet tonen loont, is Aissati het wel!

3. Theo Janssen (€1.150.000)

Tijd voor de top drie, om te beginnen met een nieuwe speler. Zijn inkomsten over 2012 zullen nog wel hoger uitvallen, gekeken naar zijn jaarsalaris ter waarde van bijna anderhalf miljoen euro. Nog steeds niet op zijn Twente-niveau, maar toch staat hij elke week wel in het basiselftal. Begon als controlerende middenvelder, maar al snel was duidelijk dat hij daar niet goed rendeerde. Door de blessure van Ajax-aanvaller Kolbeinn Sigthórsson schoof hij door naar de positie van linkermiddenvelder. Daar ging het beter, maar zijn oude niveau is nog altijd ver te zoeken. Over zijn top? Zijn inkomen in ieder geval niet. Steeg bij NUSport van plaats 82 naar plaats 38, een flinke stijging dus! Hoe dan ook, van dit inkomen kan de vice-aanvoerder van Ajax prima een nieuwe tatoeage zetten. Drie sterren op de borst?

2. Gregory van der Wiel (€1.450.000)

Heeft al drie sterren op de borst getatoeerd, maar ook Gregory van der Wiel kan van dit inkomen nog prima een extra tatoeage zetten. Verdiende nét geen anderhalf miljoen, maar alsnog geen onverdienstelijk bedrag. Begon ooit met een salaris van acht ton, met een jaarlijkse stijging van een 100.000 euro. Inmiddels verdient hij één miljoen euro aan salaris, maar het maken van videoclips, reclames voor sportmerken en ga zo maar door tikt ook aardig aan. Met een salaris van één miljoen euro is hij verre van topverdiener binnen Ajax. Miralem Sulejmani heeft namelijk het hoogste salaris van alle Ajaxspelers, hij verdient twee miljoen euro per jaar. De tweede helft van 2012 zal voor Van der Wiel echter een flinke stap kunnen worden, Valencia is nog altijd zeer concreet en niets lijkt een zomertransfer in de weg te staan.

1. Mounir El Hamdaoui (€2.100.000)

Of hij nou nog onder contract staat bij Ajax of niet, in 2011 heeft hij het meeste verdient van alle Ajacieden met een Nederlands paspoort. Een jaarsalaris van 1,8 miljoen euro helpt erg goed, maar de kampioensbonus zal hij waarschijnlijk niet op zijn rekening hebben kunnen bijschrijven. Toch ontving hij nog 300.000 euro aan overige inkomsten. Waaraan? Dat is de grote vraag. Van een haat-liefde verhouding binnen Ajax is geen sprake (meer) en een vertrek lijkt dan ook het beste. Er zijn weinig clubs die interesse in de Marokkaanse spits hebben én zijn megasalaris kunnen evenaren. El Hamdaoui stijgt op onze ranglijst van een vijfde (1,3 miljoen) naar de eerste plaats. Onder de Ajax-supporters zal dit wel het nodige stof doen opwaaien…

Als we onze lijst van vorig jaar vergelijken met die van dit jaar zien we met Evander Sno, Urby Emanuelson, Demy de Zeeuw en Maarten Stekelenburg de volledige top vier van vorig jaar vertrekken. Daarnaast is ook Robbie Wielaert uit de lijst verdwenen. Nieuw in de lijst zijn Jasper Cillessen, Daley Blind, Siem de Jong Vurnon Anita en Theo Janssen. Kenneth Vermeer was vorig jaar hekkensluiter met €700.000, negende stond Wielaert met €900.000. De totale inkomsten van de top tien van vorig jaar bedroeg ruim elf miljoen euro. Dit jaar een daling dus van een ruime miljoen euro.

*NB: In deze lijst staan alleen spelers met een Nederlands paspoort, onder andere Jan Vertonghen en Miralem Sulejmani ontbreken dus. Mounir El Hamdaoui en Ismail Aissati zijn in het bezit van een Nederlands paspoort, ondanks dat zij uitkomen voor het Marokkaanse elftal.*

Stanley Wijnen – Ajax1.nl

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • AMS:

  Het is dat er alleen Nederlanders in staan, want Vertonghen, Sulejmani en Eriksen verdienen volgens mij toch ook wel rond de miljoen.

  Leuk(0)
 • AMS:

  Toch zegt salaris niks over prestaties, best renderende voetballer staat niet in de top 10, Boerrigter

  Leuk(1)
 • roy:

  Er zijn salarissen bij die echt schandalig zijn dit is te gek voor woorden.

  Leuk(0)
 • JantjePietje2:

  Het ergste vind ik niet de hoogte van de salarissen maar het feit dat die salarissen op geen enkele manier in verhouding staan met de prestaties.

  Dat Boerrigter minder verdiend dan Blind en Ooijer is natuurlijk niet uit te leggen.

  Leuk(0)
  • Jood:

   Dat Derk minder verdiend dan de rest is niet zo gek, hij komt uit de jupliler leauqe. Het was nog alles behalve zeker of hij het aan zou kunnen. Daarbij is dit alleen maar beter voor Ajax, over 1/1.5 jaar kan je hem een verhoging aanbieden zonder dat je gelijk torrenhoge bedragen moet betalen. Op deze manier heb je genoeg speling.

   Ik weet niet wanneer Blind voor het laatst een contract getekend heeft maar volgens mij is dat wel geweest voordat er nieuwe richtlijnen zijn opgesteld, dat zou verklaren waarom hij dit verdiend. Al vind ik het voor een speler van Ajax nog wel meevallen, dat hij zo door de mand zou vallen hadden ze in het begin vast ook niet gedacht. Kijk bijvoorbeeld naar Cilessen, die verdiend bijna het zelfde dus ik denk dat dat ongeveer de basis is.

   Leuk(0)
   • JantjePietje2:

    Je punt klopt wel dat Boerrigter niet zo veel verdient omdat hij nog net uit de eerste divisie komt en dus een risicotje was (wat toevallig extreem goed is uitgepakt)

    Maar het enige wat Blind hiervoor heeft gepresteerd is een half jaartje redelijk goed bij Groningen spelen. Dus juist in die vergelijking slaat het helemaal nergens op.

    Leuk(0)
 • ajaxhide92:

  Als ik naar het salaris van meneer Blind kijk, ongelofelijk eigenlijk he.
  OFF: Als hij er zondag in staat (waar we wel vanuit kunnen gaan), dan zie ik hem liever op de plaats van Vertonghen dan op de links-back positie. Volgens mij kun je hem als vervanger beter daar neerzetten dan links-back!
  Wat denken jullie?

  Leuk(0)
 • tettenaar:

  Boerrigter speelde een half jaar voor RKC in 2011, in de lijst van volgend jaar zal hij denk ik hoger staan! Sigthorsson precies zo.

  Leuk(0)
  • De Barbaar:

   Sigthorsson is geen Nederlander dus die zie je sowieso niet in het rijtje terug en Boerrigter verdiend echt minder dan Blind, let maar op!

   Leuk(0)
 • Vazajax:

  OFF:
  Ajax heeft een stabiel middenveld nodig. De opbouw gaat elke keer de mist in, doordat spelers als Janssen en Enoh te weinig vrij lopen, ruimte creëren en niet goed mee verdedigen. Aangezien de helft van de wedstrijdselectie geblesseerd is moet de Boer het wat om durven te gooien en niet te veel vast houden aan het systeem wat we de afgelopen maanden hebben toegepast. Dat lukt gewoon niet als het aan kwaliteit ontbreekt. Mogelijkheid?

  AANVAL:Serero, de jong,
  MIDDENVELD: lodeiro,eriksen,aissati,lukoki
  VERDEDIGING: Anita,denswil,van rhijn,ligeon
  Vermeer.

  Leuk(0)
 • De Barbaar:

  Toch wel bizar dat Blind, Anita, Aissati 2.6 miljoen vangen terwijl ze alle drie volledig ongeschikt zijn voor zelfs clubs bovenin het rechterrijtje. Aissati en Blind ontvangen dus een van basten salaris en het salaris van Suljemani zal ook niet misselijk zijn. Tel daarbij het geld op wat je met El hamdaoui in de sloot gooit en je weet waarom er helemaal niemand kon worden aangekocht. Trouwens de oude Blind is natuurlijk al helemaal niet geïnteresseerd in een versterking in de defensie. Het is nu alleen nog wachten op de hoogte van de verliespost van het troetelproject van onze dommige zeiler vand er Aat, de experience, zodat we niet alleen niet kunnen kopen maar moeten verkopen.

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  Waarom verdient Blind zoveel geld? Bizar!

  Leuk(0)
 • De Barbaar:

  Oh Ja, Salaris van Guidetti gezien bij Feyenoord? 4 ton van Feyenoord en 5 ton erbij van Manchester city is 9 ton! Dat zet het salaris van de heren in een nog enger daglicht!

  Leuk(0)
  • Jood:

   Dat zijn toch kromme vergelijkingen? Guidetti stond op het punt te vertrekken bij City, is hem een nieuw contract aangeboden om zich alsnog te bewijzen en moest het klaarblijkelijk met minder doen. Dat 010 hem dat betaald is omdat ze verder geen geld hebben. Bij elkaar is het toch bijna een miljoen.

   Kijk bijvoord naar Bouy, die gaat een miljoen euro verdienen? Zo is alles schots en scheef, die dingen moet je niet aanhalen.

   Ik ben dat hele guidetti gelul ook zat, guidetti dit guidetti dat. Wat is er zo byzonder aan die man? Hij valt alleeen maar op omdat het een blaaskaak is. Kijk bijvoorbeeld naar Dost en de Jong (twente), naar mijn idee zijn dat betere spelers dan deze meneer. Maar dat is weer een heel ander onderwerp.

   Leuk(0)
 • 1Zlatan:

  En dan te bedenken dat die snotneus Bouay een miljoen gaat verdienen met tribunezitten bij Juve. Ok, de ajacieden verdienen veel geld maar internationaal doen we niet mee.

  Leuk(0)
 • roy:

  Je hoort ons niet klagen maar nu ik 65 jaar bent vol continu voor gelopen heb en dan dacht van mijn pensioen te gaan genieten, kunnen wij ingaan leveren. En deze gasten die zulke bedragen verdienen is echt absurd. Straks zullen de seizoen kaarten wel weer om hoog gaan. Ik zei net tegen mijn vrouw ik weet niet of ik er nog een neem. Mijn vrouw verklaar mij voor gek het is toch je ziel en zaligheid Ajax dus ga toch lekker. Maar veel zin nee dat is na dit gezien te hebben tot een diepte punt gedaalt

  Leuk(0)
 • goudhaantje:

  Blind Slaat alles!!!!!

  Leuk(0)
 • emile65:

  Ook hier blijkt weer dat het huidig beleid haaks staat op de visie van Cruijff, ten eerste pleit Cruijff er altijd voor om relatief hoge premies te geven en ten tweede is Cruijff een groot voorstander van het verschil maken tussen een waterdrager en een exceptionele speler, en in het rijtje van AJAX zie ik teveel middelmatige spelers staan die wel veel geld verdienen.

  Leuk(0)
 • vlavlip:

  El hamdoui, Blind en Aissati veel te veel.

  PS. Volgens ajaxshowtime heeft Janmaat bij Feyenoord getekend voor 3 jaar.

  Leuk(0)
 • Thur_007:

  vergeet niet dat dit BRUTO is....... netto valt het opzich wel mee, alhoewel het alsnog te hoog is vergelijken met een architect of een arts oid (meer en moeilijkere studies)....

  dat vrijwel terwijl iedereen mits gezond een profvoetballer kan worden bij goede begeleiding

  Leuk(0)
 • xaja32:

  @vlaflip

  wat dacht je van anita met zijn beperkte kwaliteiten
  krijgt ook veel te veel

  Leuk(0)
 • vlavlip:

  @xaja32,

  Ik vind dat Anita wel kwaliteiten heeft.
  Hij kan op zowel op het middenveld uit te voeten als in de verdediging. Maar ik vind hem wel beter op het middenveld(verdedigend). Hij zeurt niet en doet gewoon z'n ding. Hij passt strak en is snel. Wel schiet hij fysiek tekort, maar hij gaat wel vaak fel de duels in.

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  Die Daley wordt nu natuurlijk nog harder bekritiseerd nu men weet hoeveel geld hij ervoor vangt...

  Leuk(0)
 • Ma1asorte:

  Volgens mij hoort vertonghen bovenin te staan...|

  @ aja32,

  Jij hebt duidelijk geen voetbval verstand. Anita is juist 1 van de meest complete spelers van ajax aangezien hij overal op middenveld kan en in de verdediging en altijd een voldoende haalt als het niet beter is

  Leuk(0)
 • Ajax Mestreech:

  Er zijn geen woorden voor, pfffffffff

  SCHANDALIG !!!!

  Leuk(0)
 • BoogSchutter:

  Is toch eigenlijk ongelofelijk. Wat een bedragen...... Cillissen zit als jochie op de bank. Nog niks bewezen. Zes ton. Blind die speelt in ieder geval nog al is het een aanfluiting. Zo'n jong kereltje gaat naar Juventus voor een miljoen...... Tja en Italië ligt helemaal op z'n reet. Dit is toch allemaal niet meer te verklaren.

  Leuk(0)
 • ajaxcied1999:

  elhandhawie lul koek

  Leuk(0)
 • xaja32:

  Ma1asorte:

  tuurlijk hij speelt de sterren van de hemel
  hij stapelt niet fout op fout
  houd altijd perfect zijn positie
  laat nooit zijn man lopen
  eigenlijk krijgt hij 1 miljoen te weinig
  en er is ook nooit een doelpunt zijn schuld
  de vedette van ajax

  als dat zo is heb ik er idd geen verstand van

  Leuk(0)
 • Goalbeinn:

  Blind verdient alleen zo veel door zn vader

  Leuk(0)
 • Godenzoon14:

  Wat zijn we toch allemaal hartstikke gestoord om je club te blijven steunen als er dit soort bedragen uit de bus komen, van bepaalde individuen.... (denk even aan de toegangskaartjes en de succestijden met als die giganten tegen een lager salaris).

  Idd, natuurlijk zou Vertonghen bovenaan moeten staan en als er nou gepresteerd werd was het helemaal niet zo'n probleem. Maar Blind(ganger) 610.000 euro en Aissati, hahahahaaha komop zeg, om maar een paar voorbeelden te noemen. En om over El Hambra maar te zwijgen......

  Leuk(0)
 • Godenzoon14:

  *Correctie 660.000 EURO damn....

  Leuk(0)
 • eddumz:

  Dat veel Ajacieden tot de financiële elite in de Nederlandse sportwereld behoren, komt door de royale kampioenspremie die werd uitgekeerd door de Amsterdamse club. Zelfs Daley Blind en André Ooijer, die zeker niet tot de grootverdieners behoren bij de hoofdstedelingen, schuiven daardoor aan in de Top 100-klas.

  (nu.nl) Genoeg gezegd toch? Dus Daley zal 250.000 verdienen en 4ton (?) kampioensbonus. Dus jaarsalaris valt wel mee bij sommigen.

  Leuk(0)
 • eddumz:

  Dat veel Ajacieden tot de financiële elite in de Nederlandse sportwereld behoren, komt door de royale kampioenspremie die werd uitgekeerd door de Amsterdamse club. Zelfs Daley Blind en André Ooijer, die zeker niet tot de grootverdieners behoren bij de hoofdstedelingen, schuiven daardoor aan in de Top 100-klas. (nu.nl)

  Dus een daley zal 2,5 ton per jaar verdienen en 4 ton bonus hebben gehad gok ik. dan valt het allemaal wel mee toch voor iemand van ajax1

  Leuk(0)
 • eddumz:

  edit: dus waanzinnig grappig al jullie zeikreacties

  Leuk(0)
 • prato1:

  ooijer, blind aisatti jansen en el Hamdaoui en van der wiel
  zijn allemaal grootverdieners bij ajax, die er stuk voor stuk
  niet horen alleen van der wiel, maar die is volgend jaar ook weg.
  De eerste vijf moet je direct verkopen absoluut niet van het ajax niveau

  Leuk(0)
 • Haha hier snap ik werkelijk helemaal niets van, ik verdien met mijn greep uit de ochtendbladen een jaar lang, minder dan Daley, Ismail, André en natuurlijk onze vriend Mounir voor helemaal niets doen of een beetje de pion uit te hangen. Nu snap ik ook direct dat Aissati niet naar Vitesse ging.

  Leuk(0)
 • eddumz:

  @prato, lees even wat er boven je staat, wat ik geschreven heb. Hier zit dus wel de kampioensbonus bij en die was minimaal 3 ton, waarschijnlijk zelfs 4

  Leuk(0)
Holtes Design: Websites, vormgeving,app ontwikkeling en cloud hosting
Volgende wedstrijd:

PEC Zwolle - Ajax

Finale KNVB Beker

Zondag 20 april

18.00 uur

De Kuip

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten