Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Alderweireld: “We missen Urby en Luis”

“Het zal nooit te bewijzen zijn, maar ik denk dat we met hen kampioen waren geworden dit seizoen”, aldus Toby Alderweireld. Met “hen” doelt de verdediger van Ajax op Luis Suarez en Urby Emanuelson, die in de winterstop de club uit Amsterdam verlieten voor respectievelijk Liverpool en AC Milan.

Ajax lijkt gisteren zijn laatste kansen op de titel te hebben verspeeld door in de Hofstad knullig met 3-2 te verliezen van ADO Den Haag.¬†Alderweireld is de mening¬†toegedaan dat het¬†beeld er een stuk rooskleuriger uit had gezien indien Emanuelson en Suarez nog bij de¬†ploeg zaten. “We missen ze.¬†Urby had kwaliteiten die we nu niet meer in de selectie hebben, om over Luis maar te zwijgen. Die besliste duels in zijn eentje, scoorde altijd en overal‚ÄĚ, aldus¬†de Belg.

Toch was de Ajacied niet meteen zonder hoop toen de transfers van zijn oud-ploeggenoten werden beklonken. “Ik had het vertrouwen dat we ook met dit team een grote kans maakten op het kampioenschap. Maar als je kampioen wil worden, moet je wel op de beslissende momenten ballen tonen. Dat hebben we niet gedaan.”

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • roy:

  Ja Alderweireld zo lust ik nog wel peultjes. Die zijn er niet meer dus dan moeten jullie er zelf een schepje boven op gooien. Dit is wel een heel zwak argument kijk eerst eens allemaal naar jullie zelf. En ga geen dingen roepen van als we die of die nog hadden. Jullie zullen ook de schuld bij jullie zelf moeten zoeken. En toon eens een keer dat jullie ballen hebben, roep het niet maar doet het. Vreet de wedstrijden die nog te gaan zijn elk grassprietje op. Want veel zeggen en weinig doen daar win je geen wedstrijd mee.

  Leuk(0)
 • Stefan Pettersson:

  wat een gelul allemaal, allereerst mis ik scherpte achterin en voorin. Als je in de eerste 10 minuten gewoon die 100% kansen binnen tikt is er geen vuiltje aan de lucht. dan het keepers probleem, dat is echt een aanfluiting. Als je weet dat Vermeer zolang geblesseerd is ga je niet een seizoen in met verhoeven als tweede keeper. Ik zie PSV nog makkelijk twee keer verliezen en als Ajax alles zou winnen dan haal je het nog niet op doelsaldo, met een gelijkspel had het er nog wel ingezeten.

  Leuk(0)
 • sofgrity:

  Je hebt daarin deels gelijk Roy. Ze kunnen zich natuurlijk het leplazarus rennen op het veld en inzet tonen (zoals Utrecht tegen Ajax voetbalt bijvoorbeeld). Maar de Ajax selectie is niet kampioen waardig op het moment. Sulejmani maakt niet een actie zoals Chadli dat doet (hoe komt dat?), middenveld is niet goed genoeg, aanvallend is er geen goalgetter bij Ajax, verdedigend staat het soms goed, soms dramatisch. Stiekem hoop ik volgend seizoen op een aanvoerder achterin: Joris Mathijsen. Op het middenveld zie ik liever een Nederlands talent erbij (Holla, Strootman, Brama). Een een ervaren aanspeelpunt in de aanval. Maar ja, we wachten volgend seizoen maar af...

  Leuk(0)
 • T.J.:

  Nee, jullie missen voetbalkwaliteiten en hart voor de club.

  In de media lopen bléren hoe erg het allemaal is maar de eerstvolgende wedstrijd staan jullie weer stug een potje aan te klooien. alsof het je allemaal geen moer interesseert.

  Deze generatie Ajax spelers en bestuurders maken de club kapot; afgedaald naar subtopper van de Eredivisie.

  Er is maar één remedie en dat is de club van de beurs halen, aflopende contracten niet meer verlengen, salarissen saneren, en betalen per wedstrijd. kortom, van Ajax weer een voetbalclub maken en geen ambtenarenbedrijf waar het makkelijk geld verdienen is.

  Dan maar niet kunnen 'concurreren' met de andere clubs, kampioen wordt je met deze miljoenenploeg toch al niet.

  Maar ik zie nog liever een team van A-junioren voetballen die plezier in het spel hebben en tot het bot gemotiveerd zijn tegen geringe salarissen dan je als supporter groen en geel moeten ergeren aan overbetaalde voetballers die er net zoveel van bakken.

  Leuk(0)
 • Misschien op tijd het bedje induiken Toby en op het moment dat de wedstrijd begint met je makkers wakker zijn. Je maatje van der Wiel had weer eens een geweldige balbehandeling bij het eerste doelpunt. Bij het tweede doelpunt worden de afspraken weer eens niet na gekomen. Wat een ongelofelijke vrijheid bij een spelhervatting.En bij het derde doelpunt stonden jullie je net in te smeren met zonnebrand olie want jullie armpjes werden een beetje rood.Misschien wat dichter tegen de billetjes van je tegenstander gaan staan de volgende keer Toby.Daar hebben dus Toby je maatjes die weg zijn niets mee te maken.

  Leuk(0)
 • Bjorn4ajacied:

  Jij mist een goede instelling met je andere tien vrienden op het veld.

  Leuk(0)
 • Siemie10:

  Aldeweireld speelt altijd onzeker. Daar moet gewoon een betere verdediger komen te staan. Van de Wiel was zo dramatisch. Die eerste goal was gewoon te belachelijk voor woorden. Dat gebeurt nu alleen bij Ajax. Als Nec en Heerenveen de strijd in hun thuiswedstrijden erin gooien verliezen we die wedstrijden ook nog.
  Voor het nieuwe seizoen heb je zeker een sterke centrale verdediger nodig, zeker 2 sterke en balvaste middenvelders, twee buitenspelers en een spits. En eindelijk al die middelmatige grootverdieners moeten opzouten. Enoh met zijn gedraai kunnen ze misschien bij de caroussel op de kermis zetten. Kerels moeten we hebben.

  Leuk(0)
 • jasperajax410:

  we missen ze hellamaal niet we missen de verdediging van vorig jaar hoe goed ze waren. en we missen Stekenleburg

  Leuk(0)
 • vanelswijk18:

  ______________________Stekelenburg___________________________
  ___Van der Wiel___Alderweireld___Vertonghen____Emanuelson

  __________________________Anita______________________________
  __________________De Zeeuw__________Eriksen__________________

  ___√Ėzbiliz_______________Suarez__________________Sulejmani____

  Met dit elftal was je kampioen geworden;)

  Leuk(0)
 • Sazzz:

  Toevallig speelde we helemaal niet zo slecht zonder Luis en Urby. PAs toen Steek wegviel, kregen we serieuze problemen. De verdedigers zijn opeens allemaal het vertrouwen kwijt...

  Leuk(0)
 • Ma1asorte:

  Suarez zorgt er niet voor dat er geen tegendoelpunten komen.

  Tegen Ado heeft de verdediging gefaald net zoals uit tegen spartak -.-

  Leuk(0)
Holtes Design: Websites, vormgeving,app ontwikkeling en cloud hosting
Volgende wedstrijd:

PEC Zwolle - Ajax

Finale KNVB Beker

Zondag 20 april

18.00 uur

De Kuip

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten