Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

De Jong: “Winnaar ben je alleen met drie punten”

In eigen huis lukte het Siem de Jong afgelopen donderdag twee keer, maar zondag verzuimde hij om te scoren. Vooral na rust waren de kansen zeldzaam, een van de weinige kansen werd ook niet door de middenvelder succesvol afgerond. “Ik liet hem lopen en net op het moment dat ik wilde uithalen, stuiterde de bal op en schoot ik heel hard rechtdoor”, aldus De Jong die een basisplaats bezette in de voorhoede. “Daar was ik echt wel even gefrustreerd van, want het was een goede kans.”

Volgens de Nederlander, die werd geboren in Zwitserland, was Ajax niet de morele winnaar van de wedstrijd. “Nee, zo zie ik dat niet. Winnaar ben je alleen met drie punten. We hebben het wel weer spannender gemaakt nu. Alle concurrenten zullen blij zijn dat er geen winnaar was in dit duel. We houden wel een goed gevoel over aan deze wedstrijd, denk ik. Dat gevoel moeten we meenemen naar Rotterdam volgende week.” Net als teamgenoot Lodeiro vindt hij dat het nog lang niet duidelijk is wie landskampioen wordt. “Nee, AZ is zeker niet dé titelkandidaat. Ik denk dat ze het nog moeilijk gaan krijgen in de tweede seizoenshelft. “

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • LFCDylan:

  Ja, geweldige voetballer die Siem. Hij kan het nog ver schoppen.

  Leuk(0)
 • Anoniemlover:

  @LFCDylan ja dat klopt jongen, als je wint heb je drie punten

  Ik vind dat Frankie, Janssen een keer op linksback moet opstellen waardoor er ruimte op het middenveld komt voor Lodeiro, Enoh en Siem en eriksen moet worden verkocht. met het geld moeten we een spits halen bijvoorbeeld Dost

  Leuk(0)
 • zoon van Oileus:

  ik zeg buttner halen van vitesse, want die daley blind is echt een debiel!! heeft die jongen leren voetballen van zijn moeder ofzo? hij loopt constant lucht te dekken en rond te rennen alsof hij z'n verstand in de kleedkamer heeft gelaten!
  buttner daarentegen is een jongen die zo'n beetje alles heeft wat wij in een linksachter zoeken. aanvallende kwaliteiten, maar ook vechtlust, een goede balafpakker, goede pass en absoluut een goed schot!

  en waarom geen lodeiro in de basis? die jongen is echt abnormaal goed! werkt altijd hard, heeft een goede pass/schot en baltechniek. is bovendien erg sterk (zeker voor zijn lengte) en heeft een goed inzicht, dus kans geven op 10 samen met eriksen.

  Leuk(0)
 • Max91:

  @ Anoniemlover

  Wat dacht je van Janssen niet opstellen? Hem op linksback zetten is nog veel erger dan Blind.

  @ Oileus

  Büttner is eerder een linksbuiten dan een linksback.

  Leuk(0)
 • Carmzzle:

  ajax moet een goede flankspeler halen, want die ebecilio is nou niet echt om naar huis te schrijven. wat mij betreft mag Narsingh wel komen. Als derk geblesseerd is blijft er weinig soeps over..

  Leuk(0)
 • bentuuk:

  Wat een one liner weer van de jong.

  Leuk(0)
 • Nul20:

  maar rekenen kan die meneer De Jong wel !!!

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

Benfica - AFC Ajax

Oefenwedstrijd

Zaterdag 26 juli

20:45 uur

Estadio da Luz

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten