Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Doelpunt welkom voor vormzoekende Fischer

Ajax wist gisteren in een weinig spectaculaire pot de amateurs van Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht met 4-1 opzij te zetten. Na een droogte van dik tien wedstrijden wist Viktor Fischer weer eens hoe de weg naar het doel liep. De vormzoekende Deen prikte de 1-0 tegen de touwen en was daarmee content: “Dat was wel lekker.”

“Op de trainingen merkte ik dat het weer ging komen, de goals. Alleen is het natuurlijk heel erg lekker om weer het gevoel te krijgen dat je een doelpunt hebt gemaakt. Maar het is net zo mooi om twee assists te geven,” legt de blonde tiener uit. Zijn uitverkiezing voor Man van de Wedstrijd¬†bevestigt het:¬†Viktor Fischer is weer eens beslissend geweest voor Ajax. De rechtsbenige linksbuiten is altijd, soms zelfs geforceerd, op zoek naar het vijandige doel. In de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen Roda JC lukte hem dat voor het laatst.

“Natuurlijk is het irritant als je zo graag wilt scoren en het steeds net niet lukt. Dat doet wel iets met je, maar ik wist wel dat het weer ging komen.” Met een mooie lichaamsschijnbeweging ontweek de behendige driftkikker een harde sliding van een ASWH-amateur, alvorens het projectiel bekwaam achter de keeper te mikken. “Het is gewoon een kwestie van rustig blijven denk ik. Gelukkig bleef ik dat ook.”

Over zijn team was de nummer 7 minder te spreken. “We moeten tevreden zijn met het bereiken van de volgende ronde, maar met het spel in de tweede helft mogen we niet tevreden zijn.¬†Snel vergeten en op naar zaterdag,” becommentarieert hij op¬†Ajax TV.¬†De jongeling scoorde vorig seizoen liefst tienmaal in de competitie. Hopelijk kan hij tegen Vitesse zijn huidig aantal minimaal verdubbelen, om zich wellicht definitief uit het dal te voetballen.

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • gijsajax:

  fischer krijgt zijn vorm snel terug zeker weten

  Leuk(0)
 • Twentse Ajacied:

  @gijsajax dat verwacht ik ook en dat hebben we ook hard nodig

  Leuk(0)
 • ajacied1964:

  Het seizoen is nog lang en meestal is het tweede seizoen moeilijker dan jet eerste (onbevangen) seizoen. Nu wordt er vanuit de media teveel verwacht, maar dat is bijna onmogelijk voor iemand van zijn leeftijd! Wel een enorm talent met bravoure !!!!

  Leuk(0)
 • f-side64:

  hoop ik anders terug naar jong ajax

  Leuk(0)
 • jwdv58:

  Ik ben het helemaal eens maar er moet wel iemand zijn die ook kritiek uit op deze jongen. en dat zal ik dan doen, er moet iemand zijn die tegen hem d zegt dat hij niet alleen op hij niet alleen op het veld staat hij loopt als een dollehond van rechts naar links over het velt zonder om zich heen te kijken als een kip zonder kop. En ook dat hij niet door twee of drie spelers heen kan lopen zonder de bal over te spelen naar een medespeler. We weten allemaal dat hij heel goed kan voetballen maar voetballen is meer dan goed met een bal overweg kunnen gaan het belangrijkste is overzicht dat betekend voor dat je zelf de bal krijgt je al moet weten naar wie je hem zelf kan over spelen. Maar als je zo nodig wil bewijzen dat je het kan komt het er niet uit, al doe je nog zo je best. Dus wat FdB moet doen bij hem is de basis terug brengen en dan komt het van zelf wel weer goed. Maar ik blijf wel vertrouwen in hem houden hij kan het en dat heeft hij al lang laten zien.

  Leuk(0)
 • 50years4Ajax:

  Weet je jwdv58 ..... laat ik nou denken dat Frank het daar best wel met hem over praat. Maar je hebt met een jonge jongen te maken die vaak "te" graag wil. We moeten niet vergeten dat hij pas 19 jaar is. In die tijd had ik ook zo mijn eigen willetje en eigen ideeen :-) Het talent heeft hij, de klasse heeft hij nu aan het technisch hart van Ajax om dat op een juiste manier te laten vertalen op het veld. Komt vast goed voordat hij met voetbalpensioen gaat

  Leuk(0)
 • Tum:

  Goede speler maar teveel een 'Robben' probleem. Naar binnen gaan en schieten, je teamgenoten niet zien. Met zo'n instelling heb je niks aan de nummer 9, die ook speelt.

  Leuk(0)
 • DeBeste:

  Wow 1 goal tegen amateurs. Knap hoor.

  Leuk(0)
 • Wouter_R:

  Fischer is goed totdat hij een tegenstander tegenkomt, dan weet hij het niet meer.

  Leuk(0)
 • ajacied1964:

  In geval van Fischer ben ik niet negatief. Logisch vervolg van een goed seizoen vorig jaar. Tweede seizoen is altijd een stuk moeilijker voor de meeste jongelingen. Fischer wil teveel, wat zijn aard is. En hij zal echt wel goed worden gestuurd door Bergkamp (de Boer). Maar het moet gewoon een keer meezitten en dan gaat het weer als vanzelf. VORM is iets ongrijpbaars ...

  Leuk(0)
 • 1ajaxfan:

  fisher is zwaar uit vorm.

  Leuk(0)
 • Harrum:

  ja,en Vorm zit niet bij de selectie van Oranje. Zit iedereen in een herfstdip ofzo. Sjonge jonge.Een klein kind kan nog zien dat het niet lekker loopt.Maar moet dat werkelijk elke keer bevestigd worden.

  Leuk(0)
 • ajacied1964:

  HARRUM toch. Wat jij zegt is toch ook negatief? En ik ben voor de verandering eens positief! Ieder mag toch zijn mening over Fischer (daarover gaat dit topic) geven?

  Leuk(0)
 • always ajax:

  Volgens mij is het merendeel van de reacties negatief en een ongelooflijke herhaling van zetten. Fisher is gewoon een talent, een talent van 19 jaar. Die jongen is over 2-3jaar top en daarvoor af en toe. Dat heet ook wel puberen enzo. Zijn kwaliteit moet ook bij hem landen.

  Leuk(0)
 • reynolds:

  he!! we hebben weer een wim kieft

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

AFC Ajax - Real Sociedad

Oefenwedstrijd

Zaterdag 19 juli

14:30 uur

Sportpark De Boshoek

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten