De Ajax Vrouwen hebben gisteren de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na een knappe zege tegen Ajax Vrouwen hofleverancierTwente kon Ajax de goede lijn niet door trekken en bleek Anderlecht uiterst effectief te zijn.

De opstelling was ten opzichte van het vorige duel op twee plaatsen gewijzigd. Zo stond niet Marieke Ubachs maar Laura de Ry op doel en maakte Suzanne Marees plaats voor Lauren Delleman.

Vooraf werd verwacht dat Ajax het spel zou maken en Anderlecht zou loeren op de counter. Na een aantal kansen over en weer was het Anderlecht dat verrassend op voorsprong kwam. Ajax herpakte zich en kreeg een goede kans via Eshly Bakker, maar de bal ging via de paal naast. Dankzij een penalty kwam Ajax nog voor rust op gelijke hoogte. Desiree van Lunteren werd neergehaald en nam zelf de penalty. Hoewel Ajax de betere was in de eerste helft werd dit niet omgezet in doelpunten. Ajax nieuws

Tegen de verhouding in kwam Anderlecht uit het niets in de 68e minuut opnieuw op voorsprong. Een fout van Lauren Delleman werd afgestraft en zorgde ervoor dat de Ajax Vrouwen opnieuw tegen een achterstand aankeek. Anderlecht liet zien goed met kansen om te kunnen gaan toen de derde kans werd beloond met een derde doelpunt. Ajax was daarna nog dichtbij de 2-3 door een schot van De Ridder maar het was duidelijk dat het geluk niet aan Ajax´ zijde lag. Na slechte communicatie in de Ajax-defensie was ook de 1-4 een feit en bewees Anderlecht uiterst effectief te zijn.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry; Van der Most (70. Oudemast), Delleman, Hoogendijk, Hogewoning; Van den Bighelaar, Middag, Van Lunteren; Pieëte (60. De Ridder), Bakker, Van den Heiligenberg

De vrouwenafdeling van de Nederlandse profvoetbalclub AFC Ajax is opgericht op 18 mei 2012. In het eerste seizoen, 2012/2013, speelt het team in de eerste editie van de Women’s BeNe League. De vrouwen spelen hun wedstrijden op Sportpark de Toekomst. Op het gebied van vrouwenvoetbal werkt Ajax nauw samen met SV Overbos. Ajax nieuws Ajax1.nl