Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

El Hamdaoui: “Ajax vertelt niet de waarheid”

Mounir El Hamdaoui baalt van de handelwijze van Ajax. Zijn transfer naar Fiorentina dreigt op het laatste moment af te ketsen op aanvullende voorwaarden.

“Ajax bracht naar buiten dat het nu aan mij en Fiorentina is. Maar ik ben eruit met die club. Ajax is zelf met aanvullende voorwaarden gekomen. Ajax vertelt dus niet de waarheid”, zegt El Hamdaoui tegen NUsport.

Fiscaal specialist Albert van Werkhoven, die El Hamdaoui en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens, bijstaat, vertelt: “We hebben afgelopen vrijdag met Ajax gesproken. Toen zijn we overeengekomen wat de voorwaarden zijn waaronder een deal met Fiorentina rond zou komen.”

Onderdeel van die deal is volgens het kamp-El Hamdaoui een afkoopsom voor de aanvaller.

Van Werkhoven: “Mounir is dit seizoen naar de beloften verbannen op gronden die onduidelijk blijven. Er zijn wat dingetjes voorgevallen in de kleedkamer, maar wat er dan precies gebeurd is daar komt trainer Frank de Boer noch de rest van de club mee naar buiten.

“Consequentie is dat de carrière van Mounir onterecht ernstig is beschadigd. Ook bij de beloften heeft hij nauwelijks wedstrijden mogen spelen. Dan sta je een half jaar stil. Daardoor heeft hij de Afrika Cup gemist.”

“Je moet je voorstellen wat er zou gebeuren als een Nederlandse international door zo’n situatie het komende EK zou missen. Dan had dit land op zijn kop gestaan. Daarom is een schadevergoeding op zijn plaats, meenden wij.”

Ajax en het kamp-El Hamdaoui kwamen vrijdag tot een akkoord over alle voorwaarden, claimen Van Werkhoven, Lens en El Hamdaoui. Daarop werd afgereisd naar Florence. “We hebben alles geregeld met Fiorentina, maar Ajax is er nog niet uit.”

“Het vervelende is dat er nu gezegd wordt in de media dat wij met aanvullende voorwaarden zijn gekomen. Dat klopt dus niet. Wij hebben ons aan de afspraken gehouden. Mounir wil graag, maar Ajax stelt de zaken nu anders voor. Daar balen wij van. Vandaar dat we nu eens zelf de pers zoeken om onze kant van het verhaal te doen.”

Lens is zwaar teleurgesteld. “Wij zullen de zwarte piet wel weer toegeschoven krijgen, dat zijn we gewend. Als deze deal niet doorgaat, pleegt Ajax sportieve karaktermoord op een speler waar ze al ruim een jaar geen gebruik van maken. “We zullen dan ook zeker een gang naar de rechter overwegen om ontbinding van het contract aan te vragen.”

De clubleiding van Ajax komt met een andere versie: “Wij waren afgelopen zomer praktisch rond met Espanyol over El Hamdaoui”, vertelt een woordvoerder aan NUsport. “Dat heeft door de eisen van de speler en zijn agent uiteindelijk niet tot een transfer geleid.” “Ook deze periode meldden zij zich weer en ging het om vergelijkbare redenen niet door. Het zou jammer zijn als dat nu met Fiorentina wederom gebeurt. Want de clubs gaan er onderling wel uitkomen, het gaat nog om details. Er moet wel fors door ons worden afgeboekt op El Hamdaoui, maar als deze transfer doorgaat is dat voor alle betrokkenen het beste.”

Dat er een afspraak ligt om tot een soort schadevergoeding te komen, wijst Ajax van de hand. “Schadevergoeding? Ze zijn vrijdag inderdaad bij ons geweest met forse financiële wensen voor de speler en de manager. Daar gaat Ajax niet in mee.”

“We zijn met de speler en de zaakwaarnemer nog helemaal niks overeengekomen. We gaan niet reageren op de aantijgingen die ons verder worden gedaan, behalve dat er een hoop onzin wordt verteld. De mensen die Ajax en dan met name Jong Ajax volgen, weten hoe het wel zit.”

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • Banks:

  Een schadevergoeding?! Dit is echt niet meer te geloven.. Van mij hadden ze na Sturkenboom even bij hem langs mogen gaan..

  Leuk(0)
 • Heeinz:

  'Mounir wil graag'?! Hij heeft al zoveel aanbiedingen gehad en toen wou die weer z'n 1.8 miljoen verdienen. En dan ook nog een schadevergoeding eisen, hij heeft zich weer meerdere keren ziek gemeld bij Jong Ajax en dus kwam die niet aan spelen toe, en nu MOCHT die ineens niet meespelen? Word gek van die gast.

  Leuk(0)
 • Ajax321:

  Een slachtoffer van zijn eigen daden.

  Leuk(0)
 • roy:

  Dat ik de vlag uit zal hangen als hij weg gaat is wel bekend. Maar dat er een smerig spelletje gespeeld wordt is een ding wat zeker is. Ik geloof kamp El Hamdaoui niet maar die Ajax delegatie vertrouw ik ook voor geen meter. Wat een rotzooi bij mijn club niet meer te filmen en andere clubs en figuren lachen zich allemaal te barsten dit is niet meer te rijmen.

  Leuk(0)
 • De Barbaar:

  Die Mounir moet dus knettergek zijn en zijn advocaat nog veel gekker. Schadevergoeding? Meneer krijgt 1,8 miljoen per jaar voor zijn misdragingen. Laat 'm maar lekker op de tribune zitten Ajax. Geen enkel probleem, over een jaar is iedereen El Ham vergeten. Kan hij bij Jong Volendam debuteren.

  Leuk(0)
 • JS:

  Een schadevergoeding? Welke schade is er geleden dan? EH heeft gewoon salaris doorbetaald gekregen. En hij was toch zelf gebleseerd of te ziek, zwak en misselijk om in Jong Ajax te spelen? En dan op het allerlaatse moment met zo'n claim aan komen zetten? Wie frustreert dan het proces?
  Ben het wel met @Roy eens dat je op dit moment ook niet alles kunt geloven van Ajax-zijde, helaas.
  Kunne we niet afspreken dat EH alleen nog 1 keer genoemd wordt als hij verkocht is? En dat we hem voor de rest doodzwijgen? We kunnen er op wachten dat hij en zijn vriendje Lens de beerput open gaan trekken zodra hij verkast is. Ik wil al die onzin helemaal niet horen of lezen.

  Leuk(0)
 • AMS:

  Twee zielige kampen zijn het.

  Leuk(0)
 • Goalbeinn:

  Wat een debiel

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  Hoezo schadevergoeding? Hij heeft zich niet gedragen en is daarom verbannen, vervolgens speelt hij zelf niet in het tweede en wordt er nog eens gelogen alsof hij dit van de club niet mocht en dan komt er ook nog eens bij kijken dat meerdere deals zijn afgeketst op zijn gortige salariseisen, dus hoezo schadevergoeding, hij moet Ajax een schadevergoeding betalen voor het ten onrechte ontvangen salaris!

  Leuk(0)
 • AFCA_t:

  vertrek maar jongen en niet zeuren dit heb je aan jezelf te danken

  Leuk(0)
 • Indojood:

  In het kader van "de vijand van mijn vijand is mijn vriend" steun ik El Hamdaoui in deze.

  Leuk(0)
 • ajacied87:

  Hij is aangetrokken voor 5 miljoen. Hij gaat voor 2 miljoen weg. Ajax zou hem een schadevergoeding moeten vragen van 3 miljoen.

  Leuk(0)
 • vlavlip:

  Belachelijk dat ze een schadevoorgoeding willen krijgen. Want hij is degene die zogenaamd 'even niet in staat was/is om voor ajax voetballen'. En na zijn verbanning speelt ie ook niet en hij gaat niet naar de Afrika-Cup, hoe kun je nou een vergoeding vragen aan je club als je door eigen (wan)prestaties niet meer voor je land mag uitkomen?

  Leuk(0)
 • Maik:

  Komt er dus gewoon op neer dat El Hamdaoui Ajax chanteert. Een schadevergoeding of hij gaat naar de rechter om gratis weg te lopen.

  De vraag is natuurlijk wie er verkeerd heeft gehandeld vorig jaar. Als de zaakwaarnemer zo'n grote mond heeft dat Ajax naar buiten had moet treden met redenen, maar zelf geen redenen noemt, dan lijkt het me dat Hammie het aan zichzelf te danken heeft.

  Mag hopen dat Ajax zo slim is dat ze een schadevergoeding van miljoenen inkomstenderving gaat eisen. Pakken die oplichter >:O

  Leuk(0)
 • Ha-ha-ha dan wil ik ook wel benzinekosten als ik met bob de boxer weer eens een dagje Ajax bezoek..

  Leuk(0)
 • BoogSchutter:

  Stomme beleidsbepalers; eerst een chanterende, onrust stokende, zichzelf overschattende, verwende, luie Rotterdammer binnen halen en daarna een zichzelf fantastisch vindende, boerenlul nadoende, mislukte, gluiperige Utrechter binnen halen. Allemaal in het belang van Ajax.
  Stelletje minkukels.
  En dan maar blijven verwachten dat de supporters Ja en Amen blijven zeggen.....

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  Hij kreeg na de zoveelste mislukte onderhandeling met een nieuwe club door dat z'n persoonlijke eisen wat te gortig waren, dus besloot ie maar akkoord te gaan met een lager salaris, maar probeert ie nu door Ajax zo tegen de transferdeadline onder druk te zetten een schadevergoeding te claimen om z'n lagere salaris te compenseren... It's all about the money!

  Leuk(0)
 • goudhaantje:

  Wat een zielepiet!

  Leuk(0)
 • JS:

  Als EH van mening is dat hij recht heeft op een schadevergoeding dan staat het hem volkomen vrij dat via een rechtszaak af te dwingen. Je zou toch verwachten dat EH deze mogelijkheid om naar een voor hem goede club te verkassen (waar hij heus niet voor een appel en een ei gaat lopen voetballen) en weer aan voetballen toe te komen met beide handen zou aangrijpen. En dat volkomen te scheiden van een evt. schadevergoeding. Vervelende is dat het Ajax alleen maar geld kost als hij niet naar een andere club gaat. Maar wat weegt zwaarder: het niet meer hoeven te betalen van het miljoenensalaris en een relatief lage transfersom of een principiele opstelling en je poot stijf houden met de kans dat dit geld blijft kosten. Zo langzamerhand ben ik geneigd te zeggen: dan maar zijn salaris blijven betalen, laat die geldwolf maar wegkwijnen bij de jeugd, dat is zijn verdiende loon. Het is een dilemma.

  Leuk(0)
 • Bimre-C:

  Hij zeurt, je wordt al betaald. En hij dat hij bij Jong ajax nauwelijks heeft gespeeld heeft niks te maken met de Boer want bij Jong Ajax staat een andere trainer en je hebt nooit de garantie dat je speelt en Jong Ajax is ook betaald voetbal voor zover ik weet. 1 ding weet ik zkr, El hamlap zal zich pas helemaal laten kennen nadat de deal met Fiorentina of een andere club is beklonken.

  Leuk(0)
 • FC Suarez:

  Hij maakt zichzelf compleet belachelijk en ongeloofwaardig. Straks is er geen enkele club meer die deze praatjesmaker wilt hebben.

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

Benfica - AFC Ajax

Oefenwedstrijd

Zaterdag 26 juli

20:45 uur

Estadio da Luz

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten