Christian Eriksen heeft Ajax de zege bezorgd tegen FC Twente. In een wedstrijd die lang in evenwicht bleef wist de Deen in de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Door de 1-0 overwinning verkleint Ajax de achterstand op de koploper tot drie punten.

Ajax begon met een opstelling die zich zo langzamerhand laat raden. Christian Poulsen vlak voor de verdediging, Siem de Jong op het middenveld en Ryan Babel in de spits. Bij FC Twente kreeg Willem Janssen op het middenveld de voorkeur boven Felipe Gutiérrez.

Vanaf de aftrap was het duidelijk hoe de rollen verdeeld waren. FC Twente trok zich massaal terug op eigen helft en liet Ajax haar vertrouwde spel spelen. Na vijf minuten konden de supporters voor het eerst opveren. Christian Eriksen gaf met buitenkant rechts een mooie voorzet vanaf links, maar wist Ryan Babel op een haar na niet te bereiken.

De eerste helft kreeg echter geen al te spannend vervolg. De koploper beperkte zich tot verdedigen en Ajax hanteerde een te laag baltempo om hier doorheen te breken, maar kwam zelf ook niet al te veel in de problemen. De Tukkers mochten echter wel de beste kans van het eerste bedrijf noteren, maar Nacer Chadli wist een voorzet van Robbert Schilder niet voorbij Kenneth Vermeer te krijgen.

Na rust kwam er wat meer beweging in het veld. Ajax zette meer druk en mocht vooral via corners proberen de 1-0 te forceren. FC Twente stichtte op haar beurt via de vleugels een aantal keer gevaar. Opnieuw was het Chadli die dichtbij was met een kopbal, maar Vermeer stond met een geweldige reflex weer in de weg.

Net toen de bezoekers het heft in handen leken te nemen sloeg Ajax toe, toen Christian Eriksen een pass van Niklas Moisander via een kaats van Ryan Babel op een prachtige plek voor zijn voeten kreeg. De Deen kreeg de laatste tijd weleens het verwijt dat hij er in de grote wedstrijden niet stond, maar wist met deze buitenkans wel raad. Van zo’n twintig meter schoof hij de bal feilloos in de korte hoek.

Dit brak de wedstrijd open. FC Twente moest nu komen en Ajax voelde zich gesterkt door de voorsprong en de steun van de supporters. Een paar minuten na de 1-0 was Ajax dicht bij het veilig stellen van de zege. De kopbal van Ricardo van Rhijn werd echter net gered, en ook in de kluts viel de bal niet binnen.

In het restant van de wedstrijd kwam Ajax niet meer in al te grote problemen. FC Twente kreeg een paar mogelijkheden maar bracht de Amsterdammers niet aan het schrikken. Hoogtepuntje was de invalbeurt voor Fabian Sporkslede, die nu ook zijn Eredivisiedebuut maakte. Door de overwinning verliest FC Twente haar ongeslagen status en verkleint Ajax de achterstand tot drie punten.