Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Het ‘gevuldekoekenincident’

De gevulde koeken die zondag bij AZ-Ajax werden uitgedeeld, kunnen AZ nog geld gaan kosten. De aanklager betaald voetbal stelt namelijk een onderzoek in naar een heus ‘gevuldekoekenincident’ tijdens het duel.

Ajax-supporters gooiden in de tweede helft koeken naar AZ-speler Maarten Martens toen die een hoekschop nam. Ajax en AZ moeten nu verslag uitbrengen over het voorval. AZ is verbolgen over het onderzoek. ,,Dit is te gek voor woorden”, zegt directeur Toon Gerbrands in het Noordhollands Dagblad. ,,Het was een leuk gebaar van de gemeente Alkmaar om koeken uit te delen, om de gasten van Ajax hartelijk te ontvangen. En dan vindt de aanklager het nodig om er een zaak van te maken. Waarin een klein land nog kleiner kan zijn.”

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • ajaxcied1999:

  maak je niet zo druk. supporters gooien meestal wel iets naar de tegen stander dus? en de wedstrijd is al gespeeld.

  Leuk(0)
 • rooney1069:

  Jammer nu hadden we weer naar binnen gekund is best wel een onveilige situatie voor de spelers van AZ oNee AZ stond natuurlijk voor ::

  Ik zeg overspelen zonder publiek (20.000 kinderen) ;-)

  Tja waar gaat het om nu krijgt az waarschijnlijk een boete voor het uitdelen van gooi en smijt materiaal en verder niets is maar net om de geldpot van de KNVB te spekken

  Leuk(0)
 • BlazelBlazel:

  Dit gaat inderdaad nergens over..
  Wel erg kinderachtig trouwens om die koeken te gooien..

  Leuk(0)
 • JS:

  Tja, waren het wellicht koeken van eigen deeg?

  Leuk(0)
 • eddumz:

  wauw ik moest echt 3x lezen voordat ik besefte dat het GEEN grap is... Lijkt wel of iedereen nu Ajax wilt pakken nu ze zwak zijn ivm bestuurlijke zaken.. (net als Koeman). Natuurlijk is dingen naar een speler gooien belachelijk, maar als het aanstekers of stenen waren geweest had ik dit pas echt serieus genomen... Hou toch op zeg, een stukje koek?

  Leuk(0)
 • Ma1asorte:

  KNVB wilt zeker nu AZ straffen omdat ze door hebben dat ze het helemaal verpest hebben bij de Ajaxfans ofzo?

  Leuk(0)
 • Inderdaad, ze kunnen beter met koeken gooien dan met plastic. dat lost minder snel op

  Leuk(0)
 • 3sterruh:

  De koek is op...

  Leuk(0)
 • Keriemineel:

  AZ heeft dus gefaald in de veiligheid. Ik zeg geldboete en overspelen. Ik merkte ook al een wat onveilige en nare sfeer op..

  Leuk(0)
 • jtodam:

  Onvoorstelbaar dit, Martens had wel dood kunnen zijn als hij zon koek in zijn nek had gekregen. Onverantwoord dit van AZ. Ik durf te wedden dat ze die koeken express hebben uitgedeeld in de hoop dat ze zouden gooien en als er dan iemand een koek op zijn hoofd had gekegen had Verbeek weer snel met zijn spelers naar binnen kunnen rennen! Of was het misschien in de gedachte van : Sorry dat we jullie in de beker zo gruwelijk hard genaaid hebben! Hier, een gevulde koek en dan is alles weer koek en ei toch?!

  Leuk(0)
 • afcamichael:

  Ik begin een steeds grotere hekel aan die schijt KNVB te krijgen. Nu gaat het dan wel om iets kleins bij az. Maar kunnen die kneuzen in Zeist niet beter op zoek gaan naar goede scheidsrechters ipv zulke zielige gebeurtenissen onderzoeken...

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

Benfica - AFC Ajax

Oefenwedstrijd

Zaterdag 26 juli

20:45 uur

Estadio da Luz

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten