Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Ibrahimovic: “Cruijff een halve zool”

Zlatan Ibrahimovic heeft zich negatief uitgelaten over de twee hoofdpersonen rond de Ajax-soap. In een gesprek met het Algemeen Dagblad noemt de Zweedse spits Johan Cruijff een halve zool en Louis van Gaal een dictator. ”Johan Cruijff is een halve zool en Van Gaal een dictator, zonder ook maar een beetje gevoel voor humor. Toen Van Gaal op een dag zei dat ik meer aan het teambelang moest denken, reageerde ik geprikkeld.”

Ibrahimovic speelde van 2001 tot 2004 voor Ajax. In deze periode speelde de spits 74 officiële wedstrijden, waarin hij  35 maal tot scoren kwam. De Zweedse international kwam in aanraking met Van Gaal toen laatstgenoemde in 2004 naar de club kwam als technisch directeur. Van Gaal was van mening dat het beter was om Ibrahimovic te verkopen, wat hem door de Zweed niet in dank werd afgenomen.

De band tussen Ibrahimovic en Johan Cruijff is niet compleet duidelijk. De lange spits kent Cruijff als vriend van Josep ‘Pep’ Guardiola, huidig trainer van FC Barcelona. Ibrahimovic botste in zijn periode bij FC Barcelona geregeld met de Spaanse oefenmeester, wat leidde tot een vertrek van de Zweedse spits.

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • Seagal:

  lekker relevante informatie

  Leuk(0)
 • AMS:

  Topspits, maar rare vogel

  Leuk(0)
 • pietprecies:

  Hier moet ik best wel om lachen, dit is een opmerking van een idioot die hij maakt uit rancune t.o.v. zowel van Gaal als van Cruijff op een wijze die zeer ongepast is.

  Het feit dat hij zelf weinig succesvol was bij Barca heeft hij volledig aan zichzelf te danken, eigenlijk roept hij dat Guardiola er geen bal van snapt en daarom Cruijff ook niet. Maarja, daarom staat Barca bovenaan en zijn ze heer en meester in eigen land en overal daar buiten...

  We zijn dit wel gewend van Zlatan maar hij mag in mijn ogen nog niet naar de schoenveters van Cruijff kijken, laat staan dat hij ze mag strikken.

  Natuurlijk kan Zlatan een aardig balletje trappen maar elke vorm van zelfkritiek is hem vreemd en wat hij nu roept is niet alleen gel*l maar ook zeer ongepast.

  Als er iemand halvezool verschijnselen vertoond dan is dat Zlatan wel...

  Leuk(0)
 • anti-010:

  halve zool jaa? laten we maar niks over je staartje zeggen haha:P
  maarja lijkt derop dat ie sws niet terug wil komen dus.. jammer!:(

  Leuk(0)
 • Arme Zlatan weer een storing in zijn bovenkamer.Nog nooit wat te maken gehad met Johan dus gooi maar even een misplaatste reactie de wereld in. Pep Guardiole een idioot noemen omdat hij niet paste in het Barcelona systeem. Ik weet niet hoeveel maal al het veld uitgestuurd.Zijn land niet meer willen vertegenwoordigen en daar een jaar later weer op terug komen.Er lopen nog steeds een hoop mafkezen buiten de hekken van een instelling.

  Leuk(0)
 • voetbalfan:

  zelfkennis heeft hij schijnbaar niet.
  halve zool

  Leuk(0)
 • 3sterruh:

  Moet je horen wie 't zegt...

  Leuk(0)
 • ajaciedleiden:

  nee hij is zelf lekker 100% denkt tie hij is knetter gek

  Leuk(0)
 • De Barbaar:

  Zlatan heeft recht van spreken. Als iemand weet hoe een halve zool zich gedraagt dan weten Zlaten en zijn zaakwaarnemer Raiola dat wel. Volgens mij voldoet van gaal veel meer aan de definitie van halve zool dan Cruijff. Hij roept net zo als Zlatan rare dingen, laat zijn broek zakken en schopt cameramensen. Maar wie was nu de koning van de schaar onder van Gaal?

  Leuk(0)
 • goudhaantje:

  Als ie nou gelijk heeft of ongelijk, hij heeft gewoon schijt. Ik vind hem een top gozer, autentiek en een beetje gek. Ik mis dat bij heel veel andere voetballers die zich als kuddedieren gedragen.

  Leuk(0)
 • JantjePietje2:

  Dit komt uit Zlatans boek dat in September is verschenen. Nogal oud nieuws dus.

  Leuk(0)
 • Ma1asorte:

  Moet hij nodig zeggen, wie krijgt er steeds rood voor eleboogstoten, natrappen, schelden etc?

  Volgens mij is hij zelf de halve zool.

  Leuk(0)
 • Duizend maal liever de figuren als een Messi of Xavi maar ja smaken verschillen.

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  Zegt de op 1 na grootste malloot in het voetbal van dit moment.

  Leuk(0)
 • JantjePietje2:

  In dat boek schept hij trouwens ook op over al zijn eigen wandaden. Hij zegt bijvoorbeeld vol trots dat hij op de training Oguchi Onyewu zijn ribben heeft gebroken en nog wel meer had kunnen doen als team genoten niet tussenbeide waren gekomen. Dan kun je dat wel mooi en authentiek vinden maar ik vind het gewoon totaal gestoord.

  Leuk(0)
 • Daniel Abdo:

  Eindelijk eens iemand die de waarheid durft te spreken! Zlatan, koning!!

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  Jantjepietje
  Er zit duidelijk een steek los bij die jongen, net als bij Balotelli alleen die is nog net een graadje erger met z'n dartpijltjes en vuurwerk incidenten!

  Leuk(0)
 • adilos:

  niet serieus te nemen , maar hoe durft hij onze vaderfiguur zo...

  ibrahimovic de Geldwolf pooier van ballen

  Leuk(0)
 • Godenzoon14:

  Zegt de oppermafkees van het voetbal, whahaha.

  Leuk(0)
 • heesch@ajax:

  ja zlatan voor president heerlijk iemand die niet mee lult ik zeg halen

  Leuk(0)
Holtes Design: Websites, vormgeving,app ontwikkeling en cloud hosting
Volgende wedstrijd:

Heracles Almelo - Ajax

Eredivisie

Zondag 27 april

14.30 uur

Polman Stadion

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten