De start van de competitie was nog veelbelovend voor Jong Ajax, maar in de laatste 3 wedstrijden werd er balbezit Jong Ajax Andries Ulderinkgeen punt meer gehaald door de manschappen van Jaap Stam en Andries Ulderink. Vrijdagavond was Fc Den Bosch in stadion De Vliert met 2-0 te sterk.

Een Jong Ajax waardige opstelling stond aan de start van de wedstrijd vanavond, met Jairo Riedewald en Ilan Boccara als enige spelers met ervaring in het eerste. Dat de meeste spelers op het veld nog niet al te veel ervaring hadden in het betaalde voetbal was eigenlijk de gehele wedstrijd wel te zien. Fc Den Bosch had 90 minuten lang de touwtjes redelijk strak in handen en kon de punten dan ook in eigen huis houden. Ajax nieuws

Jong Ajax dat startte met Robert Muric in de basis en Sheraldo Becker op de bank begon nog wel goed aan de wedstrijd. De Kroaat Muric was na ongeveer 5 minuten spelen dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings naast de paal. Daarna nam Den Bosch de regie in handen en was Erik Quekel dicht bij een doelpunt, zijn rebound ging echter over het doel van doelman Peter Leeuwenburgh.

De druk van Den Bosch nam beetje bij beetje toe op het doel van Jong Ajax, en dat resulteerde uiteindelijk na ruim 20 minuten in de openingstreffer voor de thuisploeg. Benjamin van den Broek wist een van richting veranderde voorzet achter de Ajax goalie te werken. In het vervolg van de eerste helft ging het spel op en neer en werd Jong Ajax een paar keer dreigend via Muric. Grote kansen leverde het aan beide kanten voor rust echter niet meer op, waardoor de ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamer op konden zoeken.

In de tweede helft nam Den Bosch het helft gelijk in eigen hand. De ploeg startte sterk en stichtte direct enkele keren gevaar. Dat de 2-0 dan ook viel na 10 minuten in de tweede helft was niet verwonderlijk. Een prima aanval werd door het eindstation Erik Quekel achter doelman Leeuwenburgh gewerkt.

In het vervolg van de tweede helft probeerde Den Bosch er nog een mooiere avond van te maken voor het eigen publiek, maar echt grote kansen kon de ploeg niet meer creëren. Sheraldo Becker was in de slotfase nog dicht bij de eretreffer voor Jong Ajax, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Den Bosch, waardoor de stand bij 2-0 bleef.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Owusu, van Bruggen, Riedewald, van Koesveld; Boccara, Bazoer (79′ Noordhoff), Bakker; Muric (45′ Becker), Menig, Acolatse (63′ Hendriks)