Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

”Onzin dat ik niet met El Hamdaoui overweg kon”

De liefde thuis en voetbal; waarschijnlijk zijn het de twee favoriete onderwerpen van Luis Suarez. Het zijn ook precies de onderwerpen waar hij met Helden over sprak, thuis te Liverpool. Die stad waar hij het verrassend goed doet. Waar hij zich mede dankzij de steun en tips van de familie Kuijt thuis voelt.

Over ‘thuis’ gesproken: Luis is een familieman. “Sofia en ik delen alles. Wat van mij is, is van haar en andersom.”

Luis beseft dat het leven voor een spelersvrouw niet makkelijk is. En gaat dan ook niet stappen. “Sofia moet zich altijd al aanpassen en op mij wachten. Ik ga dan niet tot 4.00 uur in de ochtend stappen en Sofia de zorg voor ons kind laten dragen.”

Het zijn geen loze woorden. Sofia: “Luis is een supervader. Hij doet alles, echt alles. Als Delfina huilt, staat Luis al naast haar bed.” Luis vindt het niet meer dan normaal dat hij Delfina aan het Ajax-publiek showt: “Ik was gelukkig in Amsterdam en vond dat het publiek het verdiende om mijn kind te zien.” Toch verwent hij de kleine niet: “Ik wil dat ze beseft dat haar vader hard gewerkt heeft voor alles wat ze heeft en dat dat niet normaal is. Ze moet leren waarderen wat ze heeft.”

Luis waardeert op zijn beurt zijn tijd bij Liverpool: “Voor mij is het ook een verrassing dat het zo goed gaat. Als ik vroeger Engels voetbal op tv keek, viel me op hoe sterk en groot de spelers waren, dat er veel fysiek gespeeld werd.” Het Engelse voetbal is in meerdere opzichten anders dan het spel hier in Nederland. “Het ritme is zo verschillend, veel intenser. Het gaat hier altijd maar door, je kan nooit even stilstaan. Het is zwaarder.”

Bij Ajax heeft Luis een geweldige tijd gehad: “Ik bewaar aan iedereen bij Ajax warme herinneringen. Ja, zelfs aan El Hamdaoui. Het is zo’n onzin dat ik niet goed met hem overweg kon.” Leugens, volgens Luis. “De waarheid is dat ik het juist goed met hem kon vinden, Mounir sprak een beetje Spaans. Sterker nog: voordat hij naar Ajax kwam, heeft Jol nog met me gesproken. Hij vroeg of ik graag met hem wilde spelen en dat beaamde ik omdat hij een goede speler is.”

Het doet wel een beetje pijn dat Ajax een half jaar na zijn vertrek kampioen wordt. Iets wat Luis ook zo graag wilde. Maar: “Ik gunde het Frank de Boer en bovenal al mijn teamgenoten.” En hoewel hij in de Premier League heel gelukkig is: “We missen Amsterdam wel. Ik kreeg zoveel liefde van de supporters en voelde me er heel erg gewaardeerd.” Luis: “Als ik niet naar Liverpool had gemogen, had ik met veel plezier nog voor Ajax gespeeld.”

Tekst: Helden Magazine

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • 020amsterdam:

  Held! Hoop dat hij ooit nog eens terugkeert naar Ajax.

  Leuk(0)
 • pro-ajax:

  Tjaa ik ook, ik denk elke Ajacied.

  Maar ik betwijfel het..

  Zelfde geld voor Huntelaar (Als je al zelf een topspits heb niet doen natuurlijk, talent gaat voor..) Die zal er bij Ajax toch zoveel maken nu hea..

  Leuk(0)
  • maxivdvaart:

   zelfde als die seedorf. ik ken geen voetballer die zijn afkomst zo verlochent zoals hij

   Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  http://www.ajaxlife.nl/nieuws/detail/9724
  Als je dit leest zakt je broek af! Die bobo's doen maar wat, beleid werd er nooit gevoerd, ze klooide allen maar wat aan! Mensen kunnen gewoon helemaal niet onderbouwen waarom je voor de bobo zou moeten kiezen ipv voor Cruijff. Die mensen doen maar wat, er zit zelden een idee achter, behalve dan de korte termijn, het emotiebeleid.
  Onder de Boer gebeuren hele andere dingen, dingen die wel kloppen. Zo krijgen eerst jeugdspelers de kans en heb je die niet dan pas ga je buiten de deur kijken. Dit is een directe uiting van het Cruijff beleid, waar wel een idee achter zit.
  Na 15 jaar wanbeleid is het klaar!

  Leuk(0)
 • Pater. Noster:

  Suarez Held!!!
  Was je nog maar hier!!

  Leuk(0)
  • T.J.:

   Nou nou, overdrijven is ook een vak zeg. Laatste jaar heeft hij Ajax meer slecht dan goeds gedaan.

   Bijtincident, leugens en misleidingen in de pers ("ik ga niet weg", "Ajax is mijn club" bla bla, volgende dag foetsie omdat hij meer poen kon verdienen..) en Ajax opschepen met billenmaatje Lodeiro.

   Nee, was de eerste jaren een leuke voetballer en heeft ons veel gebracht maar terugkomen hoeft voor mij niet. Het is goed zo.

   Leuk(0)
   • Tedje van Es:

    Suarez verdiend wel wat meer krediet dan jij hem nu geeft. Hij heeft z'n laatste jaar helaas niet meer dezelfde impact gehad, maar heeft verder veel gedaan voor ons. Hij verzaakte nooit, zelfs niet als hij net een paar uur terug was vanuit Uruguay!

    Leuk(0)
 • Indojood:

  En al zou ie niet kunnen opschieten met El Hamdoui, wat dan nog? Alleen zijn kritiekloze Mocro-vrienden die hem vereren kunnen met hem opschieten.

  Suarez, ik heb niets met Liverpool (alleen met Ajax en Barça, sinds Rinus, Johan en Johan segundo) maar omdat Luis daar zit ga ik speciaal kijken en genieten van zijn akties, inzet en zelfs zijn "irritante" gedrag. Dit is een echte liefhebber en winnaar waardoor voetbal zo leuk is. Ff de halve wereld overvliegen en daarna niks jetlag, gewoon weer er vol in. Geweldig!

  Leuk(0)
 • BlazelBlazel:

  @T.J. Suarez is een speler die niet goed tegen z'n verlies kan, hij doet alles om te winnen. Daar zouden we er nu wel 'n paar van kunnen gebruiken! Verder vind ik niet dat hij Ajax genaaid heeft ofzo, hij had al veel eerder kunnen vertrekken, maar wachtte op een bod dat Ajax niet kon weigeren.
  En "was de eerste jaren een leuke voetballer.."? Sorry hoor, maar nu ben JIJ aan 't overdrijven. Ajax was destijds een one-man-show, geen Suarez betekende puntverlies

  Leuk(0)
Holtes Design: Websites, vormgeving,app ontwikkeling en cloud hosting
Volgende wedstrijd:

PEC Zwolle - Ajax

Finale KNVB Beker

Zondag 20 april

18.00 uur

De Kuip

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten