In een koude, maar zeer sfeervolle Amsterdam ArenA heeft Ajax zonder veel moeite met 2-0 gewonnen van Steaua Boekarest. Na een klein half uur was het Toby Alderweireld die uit een vrije trap van Christian Eriksen de eerste treffer maakte. Vlak na rust verdubbelde Ricardo van Rhijn de score na een uitstekende combinatie. Steaua eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Mihai Pintilii twee keer geel kreeg. Een ogenschijnlijk pijnlijke blessure van Kenneth Vermeer wierp echter wel een schaduw over de wedstrijd.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd met aantrekkelijk en aanvallend voetbal, maar Ajax had het betere van het spel. De Amsterdammers speelden de bal snel rond, maar wisten net als tegen Roda JC niet voorbij de verdediging te krijgen. Na twintig minuten kwam pas de eerste echte kans. Kolbeinn Sigthórsson draaide na een pass van Viktor Fischer goed weg, maar doelman Ciprian Tătărușanu wist het schot te keren. Ook Steaua begon in die periode wat meer aan te dringen. Ook dit was zonder succes.

Na 28 minuten wist Ajax uiteindelijk de voorsprong te pakken. Siem de Jong ging aan de rechterkant over de knie bij een Roemeense tegenstander. De daaropvolgende vrije trap van Christian Eriksen werd door Toby Alderweireld keurig verlengd. Na het doelpunt begonnen de Roemenen hun ‘bekende’ spel, met veel overtredingen, te spelen. Binnen enkele minuten gingen twee spelers op de bon. Aanvoerder Alexandru Bourceanu had zelfs rood moeten krijgen voor een charge op Eriksen.

Vlak voor rust werd een doelpunt van Sigthórsson terecht afgekeurd, Kenneth Vermeer raakte geblesseerd aan zijn knie. De doelman werd uit voorzorg met rust gewisseld voor Jasper Cillessen. In de 48ste minuut leek Ricardo van Rhijn de wedstrijd op slot te gooien. De rechtsachter van Oranje scoorde na een geweldige combinatie met Sigthórsson en Siem de Jong zijn eerste officiële treffer voor Ajax. De Roemenen begonnen toen meer aan te dringen, waardoor Jasper Cillessen twee keer nodig moest ingrijpen.

De Roemenen namen de overhand in de wedstrijd. Dit bracht alleen maar schoten vanuit de tweede lijn, waarbij Cillessen niet hoefde in te grijpen. Desondanks besloot Frank de Boer een kwartier voor tijd het elftal wat verdedigender neer te zetten. Isaac Cuenca, die nog geen volledige wedstrijden kan spelen, werd gewisseld voor Christian Poulsen. Sigthórsson werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Derk Boerrigter, die nog zijn minuten mocht maken. Uiteindelijk kreeg Mihai Pintilii in vijf minuten tijd nog twee gele kaarten, dus rood.