Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Van den Boog: “Aan veel doelstellingen voldaan”

Rik van den Boog vierde het kampioensfeest van Ajax met gemengde gevoelens. Over krap twee weken trekt de algemeen directeur de deur in Amsterdam achter zich dicht.

De behaalde titel zorgde voor veel vreugde bij de scheidende Ajax-directeur. ‘Een obsessie wil ik het niet noemen, maar ik hoef niemand meer uit te leggen hoezeer iedereen snakte naar de derde kampioensster’, vertelt Van den Boog aan Voetbal International. ‘De ontlading die het meebracht, zowel in het stadion als op het Museumplein, maakte diepe indruk op me.’

Toch moest Van den Boog wel even op zijn tong bijten. ‘Ik moest me even schrap zetten om weg te blijven bij andere gevoelens die ik had. Dankzij de explosie van vreugde ging dat snel. Maar het doet pijn deze club te verlaten, terwijl we aan veel doelstellingen hebben voldaan.’

‘We zijn landskampioen, de financiën zijn op orde en de jeugdopleiding staat weer helemaal centraal. Dat is geen mening, dat zijn feiten. Helaas is het me niet gelukt een andere doelstelling te realiseren: ik wilde veiligheid creëren binnen de club, een rustig klimaat waarin mensen optimaal kunnen werken. Dat is door druk van buitenaf gedwarsboomd en daar baal ik van.’

Volgens Van den Boog komt diens opvolger in een gespreid bedje terecht. ‘Mijn opvolger heeft het makkelijk. Budgettair zaten we al op de nullijn. Met de directe plaatsing voor de Champions League is de nieuwe directeur straks verzekerd van minimaal tien miljoen aan extra inkomsten. Sportief gezien zal de nieuwe directeur ook geen klagen hebben.’

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • Van den Boog: “Aan veel doelstellingen voldaan”
  ☑ Zakkenvullen.
  ☑ Cruijff zwart maken.
  ☑ Bergkamp/Jonk niet laten bijtekenen.
  ☑ Kampioenschap opeisen.
  ☑ Ajax met gigantische rekening opschepen van PR-Buro

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  @Roy van Zeist
  Hahaha heerlijk! Ik wilde eigenlijk geen woorden meer vuil maken aan die man, ik heb voldoende gezien en weet dat het goed is dat hij weg gaat!

  Leuk(0)
 • Godenzoon14:

  @Tedje, hahaha ja precies, dat dacht ik dus ook :D

  Leuk(0)
 • Lezzz82:

  Erg goed omschreven Roy Van Zeist..... Verder lekker laten zo en niet teveel woorden aan vuil maken

  Leuk(0)
 • De Barbaar:

  van den Boog is eigenlijk een beetje een charlatan. De doelstellingen waaraan voldaan is, zijn veruit de gemakkelijkste geweest. De club is niet financieel gezond, hoewel Slop en van de Boog ons dat graag willen doen blijken. Trek de inkomsten van de Cl en de transfer van Suarez af van de geprognotiseerde winst en je komt tot de conclusie dat er 30 miljoen verlies zou zijn gemaakt als we in de Europa league terecht waren gekomen. En verder heb ik niets aan het lijstje van Roy van Zeist toe te voegen.

  Leuk(0)
 • BlazelBlazel:

  Weet je wat het is.. Nu Ajax kampioen is geworden, heeft Rik makkelijk praten. Een winnaar heeft altijd gelijk. Maar als hij eens goed in de spiegel kijkt, moet hij inzien dat hij de laatste man is waar Ajax deze titel aan te danken heeft. Sportief gezien heeft hij hele domme beslissingen gemaakt, hij heeft alleen geluk dat Frank de Boer met zo weinig middelen zo'n fantastische prestatie heeft geleverd!

  Leuk(0)
 • farang:

  @Roy van Zeist. Roy je bent nog vergeten dat hij de wereldvoetballers Mido, Tainio, Atouba en nog enkele heeft gehaald. En niet te vergeten; Cock Jol, Albert van der Dussen, Michael Lindeman?

  Zei Jol niet; Ik heb nog 10 miljoen nodig!, voor nieuwe spelers.

  Het bedrijf die deze man aantrekt gaat ten onder!

  Leuk(0)
 • romadogixaju2:

  wanneer is het 1 juni dan hoef ik die man nooit meer aan te horen

  Leuk(0)
 • Tedje van Es:

  Ach nog 1 keer dan. Deze man heeft zich in het begin van dit seizoen ook nog makkelijk onder druk laten zetten door Jol die flirtte met Fulham. Er was geen geld en er kon niemand bij komen tot Jol de druk opvoerde en er ineens wel ergens 5 miljoen in een hoekje was gevonden en er ook spontaan ruimte in het salarishuis was om Mido, Tanio en El Hamdaoui te halen! Niet allemaal grootverdieners, maar kosten al met al toch aardig wat geld!

  Leuk(0)
 • DEAJAXVANNU:

  ???
  hij moet zijn bek houden hij zei in een interview op tv dat ajax geen kampioen zou worden en nu heeft hij alles gedaan

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

Benfica - AFC Ajax

Oefenwedstrijd

Zaterdag 26 juli

20:45 uur

Estadio da Luz

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten