Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

Vurnon Anita verlengt contract

Ajax en Vurnon Anita hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2012. De nieuwe en verbeterde verbintenis loopt tot en met 30 juni 2014. ,,Dit had ik niet durven dromen. Ik ben er hartstikke trots op’’, zei hij na de ondertekening tegenover  Ajax.nl.

De verlenging van zijn contract, dat op 30 juni 2012 zou aflopen, is een bekroning voor zijn harde werken. Ajax is de komende jaren opnieuw verzekerd van Anita’s werklust, uitstekende kwaliteiten en snelheid. De multifunctionele speler is zeer blij met alweer zijn vierde Ajax-contract. ,,Dit betekent heel veel voor mij, omdat Ajax mijn eerste club is, ik hier nog steeds speel en ook nog dit seizoen kampioen ben geworden. Het was een makkelijke keuze om bij te tekenen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. En er zijn nog veel mooie wedstrijden te spelen bij Ajax.’’

Anita is sinds de E1 al Ajacied. Twaalf jaar later is hij niet meer weg te denken uit het eerste elftal. De goedlachse speler heeft in de tweede competitiehelft even een dipje gekend, toen kersverse trainer Frank de Boer een andere linksback opstelde. ,,Ik heb mij goed terug geknokt in het basiselftal en de wedstrijden gespeeld die ik normaal gesproken altijd speelde. En we zijn natuurlijk kampioen geworden’’, zegt hij na de ondertekening met een glimlach.

De 22-jarige speler wil volgend seizoen van nog meer waarde zijn in Ajax 1. ,,Volgend seizoen kan ik een dragende speler worden door ook de jongens uit de jeugd te helpen.’’ Met de ervaring die hij heeft moet het zeker lukken. Ook algemeen directeur Rik van den Boog benadrukte tijdens de ondertekening de verantwoordelijkheid die hij meedraagt als ervaren speler. ,,De verantwoordelijkheid wordt nu groter. Jij neemt nu de jonge jongens onder jouw hoede. Vorig jaar was dat nog anders.’’

Hoe Anita zijn contract gaat vieren? ,,Heel rustig’’, zegt hij lachend. ,,Nu lekker naar huis om uit te rusten en morgen ga ik lekker op vakantie naar Curaçao.’’

Frank de Boer is blij met de contractverlenging van Anita. Ook de hoofdcoach vindt dat de verlengde verbintenis van de multifunctionele speler een bekroning is op zijn harde werken. ,,Toen ik in december als interim-trainer het eerste elftal onder mijn hoede kreeg, koos ik voor een andere linksback, maar hij heeft zich als middenvelder goed terug geknokt in de ploeg. Dat symboliseert hoe hij is: een fantastische voetballer met een uitstekende mentaliteit. Hij is met name de laatste weken van het seizoen van grote waarde geweest, omdat hij onder andere op meerdere plaatsen inzetbaar is. Ik ben zeker blij dat hij zijn contract heeft verlengd.’’

Anita werd op 4 april 1989 geboren in Willemstad, Curaçao. Hij speelt vanaf de E1 in de jeugdopleiding van Ajax. De speler maakte op 19 maart 2006 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen – Ajax (3-2). Tot nu toe speelde hij 106 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin vijf keer.

Foto: afdb.nl – Oscar

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • Maik:

  Ik weet dat ik misschien een beetje onrealistisch ben en teveel Ajacied, maar ik irriteer me echt aan al die jochies die Ajax als tussenstationnetje. Altijd uitspraken als 'ik ben nog lang niet uitgeleerd'. In de zin van ik wil hier graag weg maar ben er nog niet aan toe. En dat moet zogenaamd positief klinken.

  Komt bij dat Anita een leuke speler is om op de bank te hebben, maar uitgeleerd bij Ajax zal ie nooit zijn.

  Leuk(0)
 • xaja32:

  ben nog steeds geen fan van hem
  als links back een regelrecht drama
  als middenvelder een stuk beter
  Maar nog steeds niet goed genoeg en gezien zijn lengte een dwerg op het middenveld
  als je hogerop wilt met ajax moet er op het middenveld minstens 1.90 staan en groter
  of ze moeten de kwaliteit van Wesley Sneijder of van de Vaart hebben

  Leuk(0)
 • BlazelBlazel:

  @Maik: Ben 't met je eens dat 'nog lang niet uitgeleerd' niet zo positief klinkt. Maar zo bedoelt hij dat niet, hij heeft alleen de ambitie (zoals bijna iedere speler) om uiteindelijk ooit bij Barca te spelen bijv.
  Maar leuke speler om op de bank te hebben? Dan onderschat je zijn kwaliteiten volgens mij 'n beetje.

  @xaja32: Als er één positie is op het veld waar lengte niet het belangrijkste is, is dat op het middenveld. Ik weet niet of je weleens naar het buitenland kijkt, maar de beste middenvelders zijn allemaal klein van stuk!

  Leuk(0)
 • xaja32:

  blazel

  dat zijn wel spelers die gewoon de beste van hun club zijn
  bij ajax word regelmatig het middenveld compleet weggeblazen
  Alles wat onder de 1.80 is moet gewoon voetballend een grote meerwaarde zijn
  Bij ajax lopen er een paar onder de 1.75 en zelfs onder de 1.70
  die dat niet zijn
  bijna elk kop duel gaat verloren
  Dus ik vind dat bij ajax de lengte echt wel meespeelt
  er hoeven echt geen 3 van 2 meter te staan
  maar 1 of 2 van 1.90 zou zeker een meerwaarde zijn
  als je europees kijkt word het kleine middenveld weggeblazen

  Leuk(0)
 • Ma1asorte:

  Ben blij dat hij heeft bijgetekend. Hij ontwikkeld zich goed en is heel bruikbaar aangezien hij in de verdediging en op het middenveld kan spelen.

  Leuk(0)
 • 15-05-2011:

  Mooie voetballer die Anita! Hij heeft z'n lengte niet mee, maar dat had Maradonna ook niet! Ik vind dat Anita 't goed doet op t middenveld en hij is ook fel. Maar mag wel wat brutaler. Ik ben blij dat die bijgetekend heeft!

  Leuk(0)
 • 15-05-2011:

  *Diego Maradona

  Leuk(0)
 • babyhill002:

  Kan iemand mijn echte top middenvelders noemen van 1.90mtr, ik had echt het idee dat xavi en iniesta, wat ik echt de top vind,dat die echt niet zo groot zijn?

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

Benfica - AFC Ajax

Oefenwedstrijd

Zaterdag 26 juli

20:45 uur

Estadio da Luz

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten