Inloggen
Ajax1 App on iPhone
Ajax1 App on Android
Ajax1 App on Windows Phone

”Wij hebben niet de vorm om ze kapot te spelen”

Ajax won vanmiddag redelijk eenvoudig van ADO Den Haag. De ploeg werd, mede door een vroege rode kaart, met 4-0 aan de kant gezet. Frank de Boer was niet helemaal tevreden over de wedstrijd en vond dat er meer kansen benut hadden moeten worden.

”Ik denk dat wij niet zo goed begonnen. De rode kaart verandert dan de hele wedstrijd. Daarna vond ik dat wij wel een goede periode hadden. Wij maken dan ook snel de 1-0.  Toen waren er nog mooie kansen voor Ajax, maar dan verzuim je te scoren. Als je 2-0 en 3-0 maakt dan is de wedstrijd gespeeld, maar dat hebben wij niet gedaan.”, aldus De Boer.

”Wij hebben niet de vorm om tien man voor de goal kapot te spelen. We gaan dan te veel lopen met de bal en verkeerde keuzes maken. We zoeken dan diepte terwijl we voor die honderd procent kansen moeten gaan.”

Sulejmani werd in de tweede helft uitgefloten door het eigen publiek: ”De fans mogen fluiten als een speler geen honderd procent geeft en ik vond ook dat Sulejmani op dat moment niet de dingen deed die hij moest doen. Ik denk dat dit een goede prikkel voor hem is geweest”

Aankomende woensdag speelt Ajax in de beker tegen AZ:  ”Als wij ons eigen spel spelen, dan zijn we zeker favoriet in de Arena tegen AZ.”

Wanneer je reageert ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
 • emile65:

  Is niet erg, en realistisch geconcludeerd door De Boer, als je zonder de echte vorm zulke wedstrijden wint, mag je tevreden zijn, vooral vanwege de blessures en de voortdurende onrust. Ik vind het knap dat De Boer niet alleen rustig blijft maar ook trouw is aan de AJAX filosofie. Ook houdt hij zijn rug recht door Daley Blind opzichtig te passeren.

  Leuk(0)
 • rss-dion:

  Helemaal mee eens! Emile65.

  Ajax mist op dit moment.
  Siem de jong,Sightorson,boilesen,alderweireld, en Boerrighter.
  Dat zijn hele belangrijke spelers!!
  Heelveel respect voor Frank de Boer dat die idd de ajax filosofie vast houd.
  En jongens als koppers,van Rhijn, Ligeon, en klaassen laat die debuteren.
  Eerder heeft de Boer al ebecilio,lukoki,ozbiliz, en boilesen laten debuteren.

  Er word weer 100 procent gebruikt gemaakt van de jeugd!!! en zo hoort het bij ajax!
  Frankie! ga zo door !!
  Ebecilio en blind vielen zwaar tegen en die spelen dan ook gewoon niet! Ik kan met een rustig hart slapen met het idee dat frank de boer trainer is. Geen rare aankopen meer! geen 4-4-2 systeem! ajax filosofie !!

  Leuk(0)
  • tonc91:

   @rss-dion,
   Zelf heeft de selectie van Ajax ook niet echt een dreiging om gewisseld te worden als ze slecht spelen omdat er niemand is om ze te passeren en in de basis te komen.

   Leuk(0)
 • snailll:

  De boer je bent een held! Bondscoach of coach Barcelona? 10 jaar coach van ajax! Zie einde studioajax!

  Leuk(0)
 • jacco12:

  nou een beetje kritisch blijven mag wel hoor !!! zo geweldig is het allemaal niet

  Leuk(0)
 • Siemie10:

  Lijkt wel of we een topteam zijn. We moeten wel realistisch blijven en inzien dat we gewoon een aantal middelmatige spelers hebben waar je echte wedstrijden niet mee kunt winnen. We lopen wel weer in maar na de winterpauze moeten we naar AZ. Met het huidige spel verlies je daar gewoon. Als ik zie hoe simpel Pisvee Heerenveen even aan de kant zet dat zie ik ons eigen cluppie helaas niet doen.

  Leuk(0)
 • ajaxbrl:

  De vorm komt wel weer na de winterstop , als de lappenmand weer een beetje leeg is gelopen , laten we blij zijn dat de concurrentie ook niet al te ver is uitgelopen , hierdoor doen we gewoon nog mee voor de titel.

  Leuk(0)
 • Tjeuajax:

  Als we weer eens een nieuwe linksback krijgen of boilesen weer hersteld is dan denk ik dat het al veel scheelt, immers veel tegengoals over de linkerflank.

  Leuk(0)
 • 3sterruh:

  Applausje voor Frank! Het voelt goed dat wat Frank zegt, ik in de wedstrijd zie en ik denk dat er meer mensen zijn.

  ”Als wij ons eigen spel spelen, dan zijn we zeker favoriet in de Arena tegen AZ.” Met andere woorden: Gewoon voetballen...

  Leuk(0)
Volgende wedstrijd:

Benfica - AFC Ajax

Oefenwedstrijd

Zaterdag 26 juli

20:45 uur

Estadio da Luz

   

Ajax1.nl kan cookies gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Sluiten