psg
PSG

Ajax heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Champions League knap met 1-1 gelijk gespeeld tegen Paris Saint-Germain. Ondanks het wat nerveuze begin van de Amsterdammers kreeg het in de tweede helft nog een aantal grote kansen op de winnende treffer. Onder meer Lasse Schöne raakte na de gelijkmaker nog de paal, al was de 1-1 uiteindelijk een terechte uitslag.

De mannen van Frank de Boer begonnen fel aan de wedstrijd. De bal werd in de eerste minuten snel veroverd en er werd vroeg druk gezet op de verdediging. Het eerste speldenprikje kwam echter van de bezoekers uit Parijs, via een voorzet van Maxwell. Lucas Moura kon alleen geen kracht achter zijn kopbal zetten.

Ajax bleef PSG hierna opjagen, maar eenmaal in balbezit was het niet in staat om de voorste gelederen te bereiken. Dit lukte de Fransen in de veertiende minuut wel. Nicolai Boilesen probeerde een diepe bal af te schermen van Lucas Moura, maar verloor zijn evenwicht en viel op de grond. De Braziliaan kon de bal hierna eenvoudig terugleggen op Ibrahimović, die het leer voor het inschieten had. De oud-Ajacied stuitte op de doellijn echter op Veltman, waarna Edinson Cavani de bal alsnog eenvoudig kon binnenschuiven. In eerste instantie leek er nog sprake van een overtreding op Boilesen, maar daar was na het zien van de herhaling geen sprake van.

De wedstrijd speelde zich vervolgens af zoals van te voren werd verwacht. Ajax probeerde zich met het bekende positiespel wel onder de druk van de Parijzenaren uit te voetballen, maar het was simpelweg niet bij machte om de bal voorin vast te houden. Het kwaliteitsverschil bleek gewoon te groot, al moet gezegd worden dat ook PSG zelf maar tot weinig grote kansen kwam. Niklas Moisander en Lasse Schöne probeerden het wel met schoten vanuit de tweede lijn, maar keeper Salvatore Sirigu werd in het verdere restant van de eerste helft geen enkele keer getest.

Frank de Boer zag dat er wat moest gebeuren in de tweede helft en bracht daarom Niki Zimling, maar al binnen de minuut had PSG de wedstrijd kunnen beslissen. Niklas Moisander had achterin veel te veel tijd nodig, waarna Lucas Moura hem de bal ontfutselde. Oog in oog met Jasper Cillessen schoof hij de bal echter langs de (voor PSG) verkeerde kant van de paal. Het leek een definitieve wake-up call voor de Amsterdammers, want het toonde hierna meer lef en durf. Eerst schoot Zimling vanaf ongeveer vijfentwintig meter vlak over  en vervolgens had Klaassen in het zestienmetergebied pech in de aanname.

Het offensief was echter van korte duur, want PSG kreeg alweer snel grip op de wedstrijd. Het werd bovendien gevaarlijk via een vrije trap van Zlatan en een kopbal van verdediger Marquinhos, die maar rakelings langs ging. Toch was het na iets meer dan zeventig minuten eigenlijk uit het niets raak voor Ajax. Lasse Schöne mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap, en hoewel hij deze nog niet eens zo perfect raakte had Sirigu er geen antwoord op.

De onverwachte goal gaf de Amsterdammers duidelijk vertrouwen. Er zat meer dynamiek in het spel en de Franse grootmacht werd met de rug tegen de muur gezet, wat enkele minuten later zelfs bijna tot de 2-1 leidde. Opnieuw was het Schöne die mocht aanleggen voor een vrije trap, maar ditmaal knalde hij het leder op de binnenkant van de paal. Ajax kende nog een paar zeer sterke laatste minuten, maar de winnende treffer zat er uiteindelijk niet meer in. Ajax nieuws Ajax1.nl