Geheel in lijn met het voorafgaande strijdgewoel, FC Twente – Ajax was een duel met twee gezichten, hield Luis Enrique instelling Frank de Boer scheidsrechter onderschattingook Frank de Boer een tweeslachtig gevoel over aan het gelijkspel (1-1) in de Grolsch Veste. Ondanks een povere eerste helft, had er wellicht tóch meer ingezeten voor de Amsterdammers. Die tweeledigheid knaagde na afloop aan de Ajax-coach.

,,Twente begon goed, heel fel ook’’, blikte de Ajax-trainer terug op de eerste helft van de onbeslist gebleven competitietopper. ,,Dat wij in eerste instantie geen rust in ons spel hadden, lag ook aan de felheid van de thuisploeg. Wij waren daarbij zelf heel slordig. Onnauwkeurig.’’

De Boer zag Ajax zich kort na de openingstreffer van Jesús Gabriel Corona (1-0, na zeventien minuten) iets herpakken. Het percentage Amsterdams balbezit nam weliswaar iets toe; de Ajacieden bleven slordigheden begaan. Ballen werden, kortom, net zo makkelijk weer ingeleverd. ,,We deden voor rust weinig met het balbezit’’, vervolgde De Boer in de perskamer van de Grolsch Veste. ,,Dat we te veel onnodig balverlies leden, heb ik de jongens in de rust ook gezegd.’’

Wat volgde was een aanmerkelijk betere tweede helft. Ajax herpakte zich. Plots stond de thuisploeg voortdurend onder druk. De Boer: ,,Een wereld van verschil. Bijvoorbeeld onze passing was ook beter. Zo kwamen we vanzelf in de wedstrijd. Je voelde de gelijkmaker toen eigenlijk wel aankomen.’’ Terwijl Arek Milik al klaar stond om hem te vervangen, schoot Kolbeinn Sigthórsson zijn ploeg naast Twente. Met een knipoog: ,,Soms moet je geluk hebben met een wissel.’’

Meer doelpunten vielen er niet te bejubelen in de met 30.000 zielen volgestroomde Grolsch Veste. FC Twente – Ajax bleef daarmee zonder winnaar. ,,In de tweede helft lieten we wél zien waartoe we in staat zijn’’, besloot De Boer. ,,Ondanks dat ik wel kan leven met dit gelijkspel, heb ik toch het gevoel dat Ajax vandaag twee punten heeft verloren.’’