Laatste nieuws

De Jong: “Het moet anders in Alkmaar”

21 januari 2012
Geen reacties


(meer…)

Share

Comments

comments

10 reacties

 1. De Jong deed het voor mij boven verwachting goed, zeker als middenvelder die als spits fungeert en net terug is van een lange blessure. Dat ze elke keer een mannetje meer hadden lieten ze bij de videobeelden ook al zien, doordat Sulejmani telkens zijn mannetje liet lopen.. Az zit gewoon voetbaltechnisch goed in elkaar dus een vrije rol moet uit den boze zijn. Voor wie dan ook. Iedereen moet gewoon zijn verdedigende taken uitvoeren.

  Wat mij betreft winnen we deze pot op een onterechte manier. Ik hou er normaal niet van maar al die Ajaxzeikertjes wil ik dan wel eens horen. Eerst zijn we genaaid door helemaal opnieuw te spelen en nu een pingel tegen gekregen die wij aan de andere kant niet hebben gehad..

 2. Aan de inzet van hem heb het niet gelegen maar je moet het wel met zijn allen doen. Frank laat aub die Theo Janssen er eens naast dat is een miskoop eerste klas. Wat brengt hij nu toe aan het elftal helemaal niets ik heb vanaf het begin geroepen dat ze hem nooit moesten nemen nu je ziet het. Het is elke wedstrijd mens erger je niet met hem.

 3. Je meent het Siem.

 4. Een repeterende breuk wat Siem zegt.Voor de hoeveelste keer lezen we dit.Wat Roy zegt aanvallen doe je met zijn alle en verdedigen ook.Afspraken worden niet nagekomen zegt Jan.Ook dit is niet de eerste keer dat we dat krijgen te horen.Stel dat dit allemaal zo is waar blijven de maatregelen als dit zo is.Dat telkens weer te lezen we begrijpen het niet dat het zo slap was.We doen het niet met zijn alle.Er is een groot probleem en dat constateren we niet voor het eerst op het mentale vlak.Gaat het soms te makkelijk bij onze jeugd opleiding.Is de weerstand soms niet hoog genoeg. Selecteren we teveel op voetbal en te weinig op mentale weerbaarheid.Zit daar soms het probleem waar op de toekomst hard aan gewerkt moet worden.Wie het weet mag het zeggen. Johan misschien.

 5. 1. zorg ervoor dat je minimaal 2 bewegelijke spelers hebt op het middenveld waarvan er 1 ook nog redelijk kan verdedigen.
  2. houd het veld breed en als je daar niet voor kiest zorg er dan voor dat men heel kort op elkaar staat en snelle combinaties aangaat, niet dat halfbakken gedoe van dicht op elkaar voorin maar wel meer dan 50 meter tussen de verdediging en de voorste middenvelder…
  3. stel spelers op die op hun positie kunnen spelen en iets toevoegen/het niet slechter doen dan degene die er nu staan.
  dan denk ik dus bijvoorbeeld aan iemand als koppers in plaats van anita zodat je anita als vm neer kan zetten (of je laat enoh staan, dat is een keuze) maar zorg er gewoon voor dat niemand op een positie komt te spelen waar hij amper/onder de maat speelt (anita en aissati kan ook niet als linksbuiten helaas, niet op deze manier van spelen…)
  4. zorg ervoor dat je met zijn ALLEN druk zet naar voren (1e helft tegen az gebeurde dat bij vlagen goed, 2e helft niet meer gezien)
  5. zorg ervoor dat er meteen bewogen wordt als de pass gegeven is, eigenlijk mag niemand stil staan.

  het is allemaal zo simpel hè als je het zo zegt. :P
  het is misschien niet zo simpel (misschien ook wel) maar je moet het ook niet moeilijker maken dan het is…

 6. ik zal lodeiro op de plaats van aisatti zetten..

 7. Zet Verthongen op het middenveld ipv Enoh, alle problemen zijn dan opgelost.

  Achterin kan iemand het gat wel invullen (Ooijer of van Rhijn) desnoods Blind.

  Let maar op, het probleem is; ons middenveld… daar vallen teveel gaten, inspelen gaat niet goed, niet vooruit etc.

  Anita nog er uit voor Boilesen en klaar. Let maar op…..
  Wij hadden vorig jaar niet voor niets een sterke verdediging.. alleen missen we op het middenveld een paar irritante mannetjes die voor iedere bal vechten zonder ONNODIGE overtredingen… de Zeeuw was daar heel goed in!!!

  • @Thur_007, Verthongen heeft onder van Basten wel is op het middenveld gestaan en ik meen dat hij toen tegen feyenoord helemaal zoek werd gespeeld. Hij is veelste log voor een middenvelder voor Ajax. Ik begrijp ergens wel dat je hem daar wil neerzetten maar ik denk dat het meer in het nadeel werkt dan in het voordeel. Hij laat ook geregeld zijn mannetje lopen en op het middenveld is dat dodelijk. Enoh knalt letterlijk en figuurlijk overal bovenop. Enige nadeel is dat hij geen goede voetballer is. In dat opzicht is Anita weer wat completer dan Enoh, voor die functie.

   Nee van mij mag verthongen lekker blijven staan waar die staat en Theo eruit. Ik vraag me tevaak af waar hij nou is, hij is gewoon geen type speler voor het spelletje wat de boer wil spelen. Iemand als Serero of Klaassen gaat teminste het duel aan, iets wat theo niet kan. Elke keer balletje breed en af en toe een mooie splijtende pass. Ik mis de 1-2tjes op het middenveld, en dat kunnen deze 2 jongens wel. Zij zijn spelers die constant in beweging zijn en dat is wat Ajax op het moment opbreekt. Plus natuurlijk dat Ajax voorin kwaliteit te kort komt door de vele blessures.

 8. wat er ook in komt tegen de kaas boeren gaan we gewoon verliezen!
  om de dood even voudige reden omdat zij een beter team hebben!

 9. Lijkt mij een open deur