Laatste nieuws
Sigthorsson blij met doelpunt (oktober 20, 2014 10:04 am)
De Boer: ‘Twee punten verloren’ (oktober 19, 2014 1:16 pm)
Ajax speelt gelijk na matige eerste helft (oktober 18, 2014 10:36 pm)
Wedstrijdpraat: FC Twente – Ajax (oktober 18, 2014 8:38 pm)
De Boer niet beschikbaar voor Oranje (oktober 18, 2014 7:56 am)
De Boer houdt vertrouwen in Sigthorsson (oktober 18, 2014 7:43 am)
Huawei nieuwe sponsor Ajax Cape Town (oktober 17, 2014 2:55 pm)
Selectie Ajax voor duel met FC Twente (oktober 17, 2014 2:17 pm)
Boilesen: Ongelofelijk veel pech (oktober 17, 2014 8:26 am)

FC Louis van Gaal

5 februari 2012(meer…)

Share

Comments

comments

37 reacties

 1. Een zeer lezenswaardig artikel, zeer goed geschreven!

  Van Gaal heeft een minderwaardigheidscomplex en overschreeuwt zichzelf voortdurend.

  In feite leidt hij aan het NPS, narsistische trekjes zie je in allerlei gedaanten terug:

  1) de man is snel op zijn teentjes getrapt (ruzies met o.a. jounalisten)

  2) is wezenlijk onzeker (moet in het vliegtuig op een bepaalde stoel zitten en wil zelfs Rumenigge weghebben uit die bewuste stoel)

  3) wil altijd zijn ster laten schijnen (bij kampioenschappen verdringt hij de spelers op het bordes)

  4) leidt aan zelfetalerend gedrag (liet bv zijn broek zakken in de kleedkamer bij Bayern Munchen en zijn blote been op het bordes in Munchen)

  5) ziet achter elke boom een vijand

  6) is zeer bang voor echte sterren (of het nu Rivaldo of Ribery is, ze moeten wijken voor zijn ego)

  7) wil dat anderen zich aan hem aanpassen (Van der Lem vertelde dat Van Gaal wilde dat de Spanjaarden veel vroeger gingen eten als dat ze gewend waren)

  Kort en goed: Van Gaal heeft weinig oog voor ‘de ander’ en al helemaal niet voor het indivudu; Cruijff zei al dat een voetballer zoals hij vroeger was niet eens in de jeugdopleiding had kunnen komen.

  Al met al ben ik een groot voorstander van de lijn Cruijff; ik zie Johan Cruijff als een inspirator en het is ook echt zijn bedoeling om de macht bij AJAX aan een nieuwe generatie te geven, ik ben zelf ook een veertiger en telkens als ik Cruijff zie, voel ik me geïnspireerd.

  Ik weet niet precies hoe dat komt maar constateer het wel.

  Bij Van Gaal voel ik juist het tegenovergestelde, je krijgt dan al snel het gevoel dat je niks kunt, behalve als je precies doet wat hij zegt. Het werkt verlammend.

  Voor AJAX is de jeugdopleiding de levensader en ik denk dat de jeugdspelers meer baat hebben bij de inspiratie dan bij het collectieve denken.

  De schoolmeesters en managers hebben hun kans gehad, nu moeten de inspirators en idealisten de kans krijgen

 2. Via http://antipsychopaat.simpsite.nl/ kun je veel informatie vinden over o.a. NPS.

 3. Tegengas kan niet wachten op de comeback van Louis.
  Niemand kan beweren dat Ajax momenteel als een topclub fungeert.
  Louis is een van de weinigen die Ajax weer aanzien kan geven.

 4. Beste Emile65 je analyse is net zo duidelijk als de column zelf.Goed en duidelijk en begrijpelijk voor deze boerenlul.Ik krijg al braakneigingen en pijn in mijn buik als deze enge man aan het bewind komt. Het zal in ieder geval voor mij een aanleiding te zijn om eens goed na te denken over mijn verlenging van mijn seizoenkaart.

 5. Zie mijn club helemaal naar de donder gaan. Al dit gezeikduurt al veel te lang Cruijff en Co hadden alles al op zijn plaats gezet kunnen hebben. Maar dat stelletje tuig wat maar niet begrijp dat ze op moeten pleuren houdt alles tegen. Dit hele gedoe komt mijlen ver mijn strot uit. Als dit tuig niet weg gaat hoe zeer het ook doet ik verrek het dan nog langer om een seizoen kaart te kopen voor mij is het dan over en sluiten. Ik ga niet langer tegen die rot koppen aan zitten kijken en dan komt die gladde aal van een van Gaal er ook nog bij. Nee Ajax zal altijd mijn club blijven maar mij zien ze niet meer.

 6. Heel goed stuk! Zit ook niet te wachten op dictator van Gaal. Hij wordt de Kim Jong-il van het huidige Ajax. Ook zijn TIPS (techniek, inzicht, Persoonlijkheid, Snelheid) plus het accent op het collectief ipv het individu staat mij niet aan. Natuurlijk is voetbal een teamsport maar je debuteert als jonge jongen in Ajax 1 als individu en niet als team. Van Gaal zal met z’n TIPS eenheidsworsten creëren en geen creatieve spelers met een specialiteit. Louis heeft in de jaren negentig een goed functionerende jeugdopleiding verkracht ( kijk naar hoeveel “topspelers” er zijn doorgebroken de laatste 15 jaar, trouwens geen een spits!) Ik ben een groot voorstander van de lijn Cruijff en dan vooral zijn visie op de jeugdopleiding. Laat van Gaal z’n mediceinen maar innemen. En ik ben niet siempre negativo!

 7. Voetbal is een uiting van schoonheid en kunst. In de geschiedenis van de mensheid zorgen de visionairen, waarvan iedereen roept dat ze buiten de werkelijkheid staan, juist voor progressie en vernieuwing. Vergelijk het maar met Galilei. Verketterd door de kerk en de massa terwijl zijn bevindingen niet eens in conlict stonden met het geloof. Pas in 1992 moest de Paus toch toegeven dat deze meneer het niet zo slecht had gezien.

  Zoals Van Gaal de club wilt gaan leiden riekt naar Noord-Korea of pak ‘m beet Mussolini. Bek houden en je opdracht uitvoeren.

 8. @Tegengas.

  Waar is je onderbouwing! Leg jij nu eens uit hoe v.Gaal dit gaat realiseren. Nee natuurlijk fungeert Ajax niet als een topclub. De lijn v.Gaal hebben ze de laatste 15 jaar gevolgd. Alles in het belang van het elftal.
  Geen plaats voor individuele hoogstandjes en dwarse spelers.
  En de veranderingen die ze nu willen doorvoeren worden tegengehouden! Weet je waarom? Omdat dan het pijnlijke punt boven komt drijven en dat is de nekslag voor het gehele bestuur en Coronel volgers.

  Nogmaals ook ik heb genoten van 1992 t/m 1995. Maar dat waren maar 3 seizoenen. Daarna 15 jaar bergafwaarts met als hoogtepunt zijn gedicht en daarna zijn ontslag.

  • Forget about it, tegengas geeft nooit onderbouwing. Dat kan ook niet want Van Gaal heeft vooral een spoor van vernieling achtergelaten en overval vijanden gecreëerd. Dan is het moeilijk om een pleidooi voor de komst van Van Gaal te onderbouwen. Dus meneer tegengas zit hier vooral om Ajacieden te ridiculiseren en te kleineren.

 9. @tegengas: Aanzien geeft van Gaal zeker, maar waarom denk jij dat Louis van Ajax weer inhoudelijk een top club zal maken?

 10. @tegengas, ik zal nooit beweren dat Van Gaal geen kwaliteiten heeft, maar het is vaak oppervlakkig gebleken, want als zijn mainstream wegvalt (vooral de discipline), dan valt alles weg, je kunt er als het ware niet op voortborduren; in feite is Mourinho ook zo’n type trainer, ze kunnen er wel wat uitpersen maar later zakt het net zo snel weer in.

  Tegenover ‘het type Van Gaal’ staat ‘het type Cruijff’, dat laatste kun je zien als een inspirator, je ziet het aan het huidige Barcelona, die club (nu met behulp van Gardiola) bevindt zich nog steeds op het pad dat Cuijff heeft ingezet; intuïtie, plezier, sociale binding, noem het allemaal maar op.

 11. Al zou Van Gaal 1000x meer (voetbal)verstand hebben dan iedereen bij Ajax inclusief Cruijff. Dan zou het nog weg moeten blijven die Judas.

  Hij zou nooit meer terugkeren bij Ajax en heeft willens en wetens meegewerkt aan een complot, tegen de zin van pak ‘m beet 90% van de aanhang. Een complot tegen nota bene de initiatiefnemer (en grootste Ajacied ooit) van de hervormingen waar nog bitter weinig van terecht is gekomen door alle tegenwerkingen.

  Om mensen vooruit te krijgen heb je veelal opbouwende kritiek nodig en dat is niet de sterkste kan van meneer Van Gaal.

  En Emile65, petje af voor je betoog. Vooral die laatste zin doet het ‘m.

 12. Dat Louis soms wat theatraal overkomt in de media geeft wellicht bij sommige mensen een wat vertroebeld beeld.

  Maar intern was de gehele organisatie , in de periode dat van Gaal, aan het roer stond, zeker voor Akax begrippen, waar het anel onrustig is, zeer homogeen.
  Alle geledingen van Ajax waren doelgericht en eenduidig volgens een heldere visie succesvol.
  De behaalde resultaten waren nog nooit zo goed.
  Let wel: in de periode dat Ajax niet alleen nationaal maar ook internationaal prijzen pakten, onder de bezielende leiding van Louis, waren de buitenlandse clubs veel kapitaalkrachtiger maar door topmanagment en “”gogme”” verbaasde van Gaal vriend en vijand.
  Het feit dat daarna absolute topclubs als Barcelona en Bayern Munchen in de rij stonden om deze topper binnen te halen zegt genoeg.
  Zelfs bij een kleine club als AZ wist van Gaal een landskampioenschap binnen te halen.
  Ook daar was de hele organisatie eenduidig gevormd met dezelfde
  missie.

  Ajax heeft weer behoefte aan eenduidigheid binnen de totale organisatie.
  Nu vecht men openlijk onderling en richt de club naar de afgrond.
  Zelf europees voetbal wordt dit seizoen nog een lastige opgave.
  Ajax hoort nationaal altijd boven in te staan en voornamelijk in de chamions league te acteren.

  Louis kan als geen ander de boel op sleeptouw nemen: een echte manager die dag en nacht zich in wil gaan zetten voor succes.
  Dat is andere koek dan af en toe een collumn in een krant.

  • @tegengas In de meeste dictaturen is er sprake van systematische onderdrukking van tegenstanders van de dictator en andere andersdenkenden (Ten Have, Sturkenboom en van Gaal). Leuk dat je tegengas geeft dat was ook de opdracht aan de RVC naar Johan Cruijff. Het is geen tegegas geworden maar tegenwerken en daar zit wel een groot verschil in.

 13. De heer van Gaal heeft maar 1 belang

  eigenbelang

 14. @tegengas: OK maar niemand zegt hier dat hij een slechte coach is.
  De successen die hij behaald heeft met Ajax kwam voor het grootste deel door de jeugdspelers van de lichting Cruiff. Hij heeft de jeugdopleideing verneuktmet z’n TIPS. de resultaten spreken boekdelen. Van Gaal als Directeur (zonder ervaring)gaat het over en z’n visie.

  • Laat ik dan zeggen dat het wel een slechte coach is. Ik snap dat als je je rood/witte bril op hebt dit niet graag onder ogen wil zien.

   Deze heer heeft niet gepresteerd maar geluk gehad want toen hij MOEST presteren lukt het hem niet. Denk maar aan Barca, NL11tal en BM toen het moest lukte het hem niet. Hij heeft vaak kunnen oogsten op iemand anders zijn voorwerk.

   Het is gewoon een passant en ceker geen club icoon zoals mensen graag willen vermelden.

 15. Plus zoals in het artikel al vermeld heeft Van Gaal al eerder bij Ajax laten zien een zeer slecht directeur te zijn die als een soort dictator overal controle op uit wilt oefenen. De man wordt bij het geringste stukje tegenwind overmand door emoties en gaat als een idioot tekeer. Als ik de NOS of Eredivisie Live was zou ik de camera’s alvast uitrusten met extra bescherming voordat meneer Van Gaal er weer klappen op komt geven als ‘m iets niet aanstaat.

  De algehele indruk bij de fans van Ajax, Barcelona en Bayern München is overwegend negatief dus dan doe je gewoon iets niet goed.

  Kortom, totaal ongeschikt.

 16. ach moeten we die van gaal nog wel serieus nemen wat die allemaal zegt. pure eigen belang

 17. Dat van Gaal geen ervaring heeft als algemeen directeur is niet relevant, toen hij als hoodstrainer debuteerde , zonder hoodtrainerservaring, won hij alle nationale en internationale prijzen.
  Ter vergelijking Crijuff werd in zijn periode als trainer /technisch directeur 0 x kampioen met talentvolle spelers als van Basten,Rijkaard,Vanenburg,etc

  Dat zijn rol als bondcoach geen succes werd is een feit.
  Van gaal is op zijn best als hij dagelijks kan managen: hetgeen ook volgend seizoen de bedoeling is.

  Tenslotte, check eerst de feiten voordat er allerlei ( zin-)loze kreten worden geslaakt: ook bij Barcelona en Bayern Minchen werden heel veel prijzen behaald.
  Kortom: Louis is nog nooit ontslagen door een gebrek aan resultaten.

  Dat hij wellicht niet alleen voorstanders heeft is bekend.
  Hoge bomen vangen immers veel wind.

  De functie van algemeen directeur is totdusver door managers zonder specifieke kennis van Ajax en de voetbalwereld vervuld.
  Dit is het perfecte moment voor een fenomeen als van Gaal.

 18. Ik kan van Gaal toch echt niet zien als een fenomeen, maar meer als een irritante bedillerig mannetje die altijd zijn zin moet hebben anders gaat hij om zich heen slaan.

 19. Sinds wanneer is de jeugdopleiding van Ajax slechter geworden? Alleen het antwoord op die vraag zegt al genoeg.

  Sinds wanneer heeft Barca veel successen behaald? Niet door de nederlandse enclave die van Gaal binnen heeft gehaald.

  Een algemeen directeur moet een nette beschaafde man zijn die op de ‘achtergrond’ opereert en de media als zijn beste vriend heeft.

  I rest my case.

 20. @Tegengas.

  Uiteraard mag je je mening hebben maar als je feiten gaat noemen doe het dan wel goed.

  Louis van Gaal is in het seizoen 1987-1988 ontslagen bij AZ.
  Dus hij had wel degelijk ervaring als hoofdtrainer.
  Maar ook zijn houding zat hem daar in de weg.

  Bondscoach mislukt!, dus hij heeft geen zelfreflectie, dat is wat je aangeeft. Dat weet je toch wel van jezelf als je er aan begint, ben ik nu zo dom of zijn jullie….
  Zal je toch nodig hebben als A.D.

  Bij Barcelona en Bayern Munchen waren het momenten, hij heeft bij deze verenigingen geen fundament voor de toekomst neer gelegd.

  De functie van Algemeen directeur is niet voor hem wegggelegd. Hij heeft binnen 3 jaar ruzie met Jan en Alleman. Het is namelijk geen persoon die op de achtergrond de boel organiseert. Nee hij wil iedere dag op de voorgrond, helaas dat werkt niet.

  Daarnaast het feit dat hij zich voor het karretje laat spannen om Ajax nog verder te splitsten in 2 groepen. Ook hij werkt hier aan mee. Noemt zich Ajacied!

  Hij heeft op dit moment maar 1 doel voor ogen, Cruyff vernietigen, niet meer en niet minder.Dat heet zijn gram halen ivm de mislukte kerstavond van jaren geleden. Hoezo rancuneus!

  • Uiteraard mag iedereen zijn mening hebben over van Gaal.
   Maar omdat er wat onjuiste feiten opduiken.
   Hier even de ( neutrale) feiten over de succesvolle trainersloopbaan bij diverse topclubs.

   Loopbaan als trainer
   AZ (assistent, 1986-november 1987)

   Ajax (assistent 1990-1991, hoofdtrainer 1991-1997)

   FC Barcelona (juli 1997-20 mei 2000)

   Bondscoach Nederlands elftal (7 juli 2000-30 november 2001)

   FC Barcelona (13 mei 2002-28 januari 2003)

   Technisch directeur Ajax (1 november 2003-19 oktober 2004).

   Erelijst als trainer
   Ajax (1x wereldbeker, 1x Champions League, 1x Europese Super Cup, 1x UEFA Beker, 3x landstitel, 3x Supercup, 1x beker)

   FC Barcelona (1x Europese Super Cup, 2x landstitel, 1x beker)

   Als technisch directeur: Ajax (1x landstitel).

 21. Met van Gaal begint het hele cirkeltje weer van voren af aan.

  Wat ik wel kwijt wil is dat in de basis van Gaal zelf daar geen debet aan is.

  Door de logheid van de organisatie bestaat er iedere keer weer de ruimte voor één van de groeperingen binnen de club om hun vrienden binnen te halen.

  Dit creëert keer op keer verdeeldheid en dat werkt in de hand dat mensen uit eigenbelang gaan handelen.

  Uiteindelijk trekt er dan altijd iemand aan het kortste eind en die vliegt er dan uiteindelijk uit.

  Het probleem is dat zowel de raad van commissarissen als het dagelijkse bestuur bepaalde dingen te zeggen hebben over de gang van zaken maar niet de volmacht om één lijn in te zetten.

  Wat je dus krijgt is dat twee partijen elkaar binnen hun machtsveld buitenspel proberen te zetten met dreigementen, rechtzaken, moties van wantrouwen en ga zo maar door.

  Mensen die uit eigen belang gaan handelen hebben allemaal een eigen agenda. Zo wil Louis van Gaal zoveel mogelijk macht en Cruyff kapot maken.

  Ten Have wil kosten wat het kost zijn beursgenoteerd bedrijf manier van het runnen van een organisatie doordrukken in de hoop dat hij zo kan bewijzen dat hij altijd gelijk heeft gehad om zo zijn gezicht te beschermen.

  Door deze bedrijfsconstructie zal je altijd twee partijen hebben die in het algemeen vanuit verschillende standpunten handelen. De een kijkt naar het bedrijfskundig correct besturen en managen van een bedrijf. De andere partij redeneert vanuit het voetbal.

  Dat is dan ook precies waar de schoen van de ene partij wrikt om de voet van de andere, je kan een voetbalclub nu eenmaal niet besturen als bijvoorbeeld een commerciële organisatie simpelweg om volgende punten:

  – Een voetbalclub (en zeker Ajax) staat centraal in de media
  – Een voetbalclub is afhankelijk van de prestaties van de dag van de spelers. Natuurlijk kunnen van den Boog en consorten pochen dat er vorig jaar zwarte cijfers zijn gedraaid maar dat heeft feitelijk niks te maken met een goed bestuurlijk beleid.

  De enige manier zoals velen van ons begrijpen om een beursgenoteerd model succesvol te laten zijn is wanneer de verantwoordelijke macht simpel gezegd het zakelijke aspect en het voetbal gescheiden gaat houden en zich alleen bemoeien met waar ze daadwerkelijk verstand van hebben en alle voetbal zaken overlaten aan de mensen die daar verstand van hebben.

  Dit zit echter helaas niet in de aard van het beestje omdat de bestuurlijke macht vind dat bepaalde voetbaltechnische beslissingen te veel invloed hebben op hun bestuursvisie.

 22. Een heel mooi geschreven verhaal maar wel erg negatief over van Gaal. Er valt een hoop aan te merken op de man en zijn optreden is vaak tenenkrommend maar hij is wel verantwoordelijk geweest voor het laatste beste Ajax met grote successen. En kom dan niet aan met een basis van JC, Van Gaal heeft een goed oog voor goede spelers en ook voor het slim aankopen van spelers. Dat heeft hij altijd gedaan. En met heel mooi voetbal. Niet alleen bij Ajax maar ook later bij andere teams. Een makkelijk man is het niet maar de leus ‘wij zijn ajax wij zijn de beste’ komt toch echt uit zijn tijd. Die uitspraak vind ik ook tenenkrommend.

  Maar ik het nog maar moet zien gebeuren dat hij terugkomt. Ik ben ook benieuwd of Pieter Zwart net zo een kritisch stuk kan scrhijven over de fluwelen revolutie. Het optreden van Cruijff en Wim en Dennis vind ik ik ver beneden peil. Of het nu met hulp van VI/Telegraaf karaktermoord plegen is op diverse mensen (met bedreiging en intimidatie) of het lijstje van Wim en Dennis is waar ze hun collega’s op achterbakse wijze afserveren. Dit soort acties zijn er mede de oorzaak van dat Ajax uit elkaar is gespeeld. En nee, de oplossing is niet dat de ene helft de andere er uittrapt. Wat ik maar wil zeggen het ligt allemaal minder zwart wit. Maar daar lijkt wel geen ruimte meer voor.

 23. @tegengas: Wat blijf je nou in een cirkeltje praten over van Gaal’s z’n trainers Carrière, het onderwerp gaat over van Gaal in een bestuurlijke functie en totale zeggenschap. Je kan toch niet onder stoelen en banken schuiven dat Louis als technisch directeur het gewoon vrij slecht gedaan heeft en dat hij de handdoek in de ring gooide omdat zijn ego gekrengt was. Ik hoop dat je de verkoop van Ibrahimovic nog kan herinneren die puur uit emotie van van Gaal tot stand kwam, omdat hij en Zlatan gebotst hadden. Onprofessioneel is het te noemen dat je je gevoelens bij een persoon voorrang hebben dan de “voetbalclub” Ajax. En hoe kom je erbij om te stellen dat ervaring voor een functie als directeur niet relevant is? Voor van Gaal als trainer heb ik heel veel respect, maar daar gaat het hier niet om. Zijn totale visie over hoe je een jeugdopleiding (TIPS) moet runnen bijvoorbeeld slaat hij de plank totaal mis, dat hebben we de laatste jaren ondervonden toch? Of kan jij een topspits opnoemen die sinds 1997 uit de jeugd is doorgebroken? Een egocentrische dictator die op emoties leeft is niet goed voor Ajax maar alleen voor zichzelf.

 24. Wat ik nu mis in het zogenaamde neutrale lijstje van tegengas zijn de gegevens wanneer meneer ontslagen is uitgekotst is en waarom meneer zijn contract niet werd verlengt. Keurig hoor de opsomming van zijn Barcelona tijd. Maar waarom staat er niet bij dat heel Barcelona hem uitkotste na zijn tweede periode.Bondscoach ook dat staat er in het lijstje. Is tegengas zeker even vergeten dat die glorie periode geen plaatsing opleverde voor het eindtoernooi. Dan zijn glorie periode bij München. Ga even je oren te luister leggen bij de spelers en bestuur dan kan je lachen.Vervolgens was meneer bereid om bondscoach te worden voor het eindtoernooi bij een door hem geselecteerde landen.Een giller we weten wat dat heeft opgeleverd.Weet je Tegengas het geeft uiteraard niets dat je je naam eer wil aandoen maar je zogenaamde neutrale mening wil je staven met onvolledige informatie.Nee alleen informatie die jou neutrale mening ten goede komt.Dus Tegengas gewoon doorgaan maar stop er mee te zeggen dat je neutraal bent want dat ben je verre van.

  • 1. Dat Blind vanaf 1999 in elke functie mag falen en toch weer een nieuwe functie krijgt.
   1999-2000 AFC Ajax (directeur spelersbeleid)
   2000-2003 Ajax (trainer A1)
   2003-2005 Ajax (hoofd jeugdopleidingen)
   2005-2006 Ajax (hoofdtrainer)
   2008-2009 Ajax Technisch directeur
   2009-2011 Ajax (assistent-trainer)
   2011-tot nu Ajax technisch directeur

   2. Dat Coronel een rapport schreef en dat na dag 1 dat hij voorzitter was in de prullenbak gooide.
   3. Dat Ten Have en co verzocht worden om weg te gaan maar gewoon blijven zitten.
   4. Dat de 4 van de RvC rechtzaken voor fouten mogen voeren op kosten van Ajax.
   5. Dat er dure bureaus ingehuurd mogen worden om Cruijff zwart te maken.
   6. Dat mensen binnen Ajax via bedrijven en stichtingen geld verdienen aan Ajax.
   7. Dat er gigantische bonussen worden beloofd aan van Gaal en Blind voor als de functie niet door gaat terwijl je dondersgoed wist dat er weerstand zou komen.
   8. Dat er achter de rug om van Cruijff beslissingen vallen terwijl hij officieel is aangesteld
   9. Uberhaupt dat Johan Cruijff aangevallen wordt omdat hij commentaar geeft op het bewezen falen de laatste jaren.
   10. Dat Blind in een functie werd aangesteld die er helemaal niet moest komen.
   11. Dat er een interim bestuur werd aangesteld die bevriend is met Coronel.
   12. Dat er zoveel gelekt wordt via de media.
   13. Dat er zo moeilijk gedaan werd over de verdiensten van Bergkamp en Jonk terwijl Blind veel meer verdiend.
   14. Dat Daley Blind met 660000€ meer verdiend dan hun en Ajax niet beter maakt.
   15. Waarom van Gaal op zo’n achterbakse manier binnen wil komen.
   16. Waarom maak je van Gaal directeur terwijl je weet dat zijn wil wet is. Dus samenwerking met een technisch hart waarvoor gekozen is is onmogelijk.
   17. Waarom zou je van Gaal aanstellen terwijl je voor een bepaalde visie gekozen hebt en je weet dat hij niet in die visie past.
   Van Gaal was de perfecte trainer op het perfecte moment. Er stond geweldige jeugd klaar. Bobby Haarms en Sjakie waren belangrijk. Hij zorgde dat het een geweldig team werd. Maar had dat ook te danken aan Cruijff.

 25. dat van gaal s6 had met ajax
  kwam door de spelers die johan opgeleid/gehaald had
  niet meer en niet minder

 26. @xaja32
  Dat hij succes had als trainer staat hier in deze discussie helemaal buiten, het gaat er hier om of hij genoeg capaciteit heeft om AD te worden en dat betwijfel ik tenzeerste na zijn avontuur als TD.

 27. Omdat Ajax een moeilijke club is en de functie van directeur complex is gebleken: denk aan de voorgangers van de afgelopen jaren die geen ervaring hadden met deze hectische wereld.
  Is de keuze van iemand die gewend is zich in te zetten voor de hele organisatie ; dat deed hij al sindes zijn start als jonge trainer bij Ajax, is de keuze voor Louis van Gaal als algeheel directeur een prima zet.
  Dat sommige mensen moeite hebben met zijn persoonlijkheid is bekend, maar van de mensen waar hij direct mee heeft samen gewerkt is vooral veel respect en waardering.
  Ik vrees als de onrust en de onduidelijkheid nog lang uit blijft deze topper aan de neus van Ajax voorbij gaat en hij staks elders succesvol zal zijn.

  Ondanks dat ik fan was van de wereldvoetballer Johan Cruiyff
  is hij anno 2012 echt geen toegevoegde waarde meer.
  Zijn komst heeft tot meer problemen dan ooit gezorgd.

 28. Je zou ze je af moeten vragen of je een directeur wilt hebben met het (on)fatsoen van Mourinho, je zou je ook moeten vragen of je een directeur wilt die allerlei enge dingen over pleinen in binnen en buitenland roept die verdomd veel aan een klein Oostenrijks mannetje met een snorretje doet denken. Daarnaast moet je je afvragen of je tegen kinderen van 6 of 7 jaar moet schreeuwen en of mannen als Andires Jonker, Bout en Davids meer toe te voegen hebben dan Bergkamp, Overmars, Stam of Roy.

  In mijn visie is er maar een man echt geschikt als directeur, misschien nu nog niet maar dan toch wel over een jaar of drie en dat is Edwin van der Sar. Niet dat die het gaat worden want die staat ingeschreven aan de Cruijff academie.

  Aan de andere kant past van Gaal wel in de tijdsgeest, waar klik-lijnen en achterbaksheid meer worden gewaardeerd dan manieren.

 29. @tegengas. Dat de komst van Cruijff voor problemen heeft gezorgd dat is logisch. Als je mensen op hun fouten wijst willen ze dat niet toegeven. Dat Cruijff positief in VI en Telegraaf uitkomt wil niet zeggen dat die niet objectief zijn. Anderzijds is het wel logisch dat NOS, AD, Peter R de Vries negatief zijn over Cruijff en geheel te verklaren. Dat de verhalen in de Telegraaf nodig zijn om te laten zien wat voor een slangenkuil van eigenbelang macht en geld het is bij Ajax zorgt logischer wijs voor frictie. Zoals een wijs man ooit zei: je moet het zien voordat je het gaat begrijpen. Deze wijs man helpt ons uit liefde voor Ajax en het spelletje. Een andere reden is er niet. Voor het geld en de roem hoeft hij het niet te doen.
  Bij de anderen zichtbaar wel.
  Dat jij zegt dat van Gaal uitermate geschikt is dat is helemaal niet gegrond.
  Het is duidelijk dat de harde hand van van Gaal niet werkte voor de jeugdopleiding. Als TD heeft hij gigantisch gefaald. Zijn aankopen zijn in het verleden ook slecht geweest. Yannis Anastasiou, Mans Srensson, Felipe, Mauro Rosales, Gaston Sangoy en Hans Vonk. Allemaal buitenlanders die vrijwel niets aan de selectie toevoegden.
  Daarbij komt ook nog eens dat dit alle fatsoensnormen overschreed dat hij meewerkt aan het wegwerken van Cruijff. Cruijff heeft Ajax groot gemaakt en Ajax maakte van Gaal groot.
  Geweldige trainer op het juiste moment bij Ajax maar meer niet.

 30. @tegengas

  Deze wedstrijd is dus een goed voorbeeld voor het systeem dat van Gaal voor ogen staat EEN GROUWE JEUGD of zoals van de mos mooi zei het zijn momenteel allemaal 6jes die voortkomen uit de jeugd, een enkeling uitgezonderd (van RIJN).

 31. 1 Woord: Van Gaal ONGESCHIKT!!!!!!

 32. HET GAAT NIET OM VAN GAAL

  “Niet elk paard een goede ruiter”

  Zo had de titel van Pieter Zwart’s artikel kunnen luiden.

  Want is die uitspraak niet juist van toepassing op Van Gaal? Een paard als trainer (met afwisselend groot succes); en zeer zeker geen goede ruiter als TD of als bondscoach.

  In ieder geval kun je je afvragen: wat maakt Van Gaal een geschikte ‘Chief Executive Officer’ van Ajax? Zoals je trouwens ook de vraag kunt stellen: wat maakt een jurist of een oud-voetballer een geschikte commissaris van Ajax?

  “Rust, stabiliteit en structuur”

  Zo had de titel van Zwart’s artikel ook kunnen luiden. Je vraagt je wel meteen af, hoe Van Gaal “rust, stabiliteit en structuur” zou kunnen realiseren binnen Ajax.

  Want wie van de Ajax medewerkers – om maar een ‘stakeholder’ te noemen – zal Van Gaal nog vertrouwen, gegeven de wijze waarop zijn voorgenomen benoeming is geregisseerd? Het zou me niet verbazen, als dit ooit wordt gemeten als het grootste risico in een operationele risico analyse van Ajax.

  Een ding is zeker: de rechter zal niet zorgen voor “rust, stabiliteit en structuur” binnen Ajax.

  Evenmin heeft de rechter het lot van Ajax in handen. Dat heeft Ajax nl. zelf.

  Of zoals de rechter tijdens het hoger beroep op 18 januari 2012 reeds opmerkte: “Dit zal uitdraaien op een gevecht tussen RvC en aandeelhouders”.

  Met deze opmerking zegt de rechter niets anders dan de voorzieningenrechter reeds oordeelde op 12 december 2011: dat de aandeelhoudersvergadering eerst in de gelegenheid moet worden gesteld om het vertrouwen in de RvC uit te spreken dan wel op te schorten.

  Die gelegenheid is er op 11 februari.

  Zoals Marco van Basten bij Sport1 zei: Ajax moet kiezen tussen Cruijff en RvC. Het gaat nl. niet om Louis van Gaal.

  P.S. Over “de organisatie van Ajax onder het bewind van Louis van Gaal”:

  (1) Als Pim van Dord daarin wordt genoemd, vraag ik me af hoe goed Zwart is ingevoerd op De Toekomst;
  (2) Waarom noemt Zwart niet Jan Olde Riekerink? Die kreeg vast niet Van Gaal op bezoek tijdens diens 3-weekse Azië trip. Want dat was een “sabbatical”;
  (3) Waarom noemt Zwart niet Arno Vermeulen? Als Hoofd Propaganda, voorheen de afdeling Pers & Communicatie.

Laat een reactie achter

Current ye@r *