Na een aantal forse nederlagen, was het tijd voor Jong Ajax om weer eens een overwinning te behalen. En dat gebeurde dan ook, op de Toekomst werd Sparta Rotterdam in een vermakelijke wedstrijd met 4-2 verslagen.

Jong Ajax maakte en sterke start en pakte al na 4 minuten de voorsprong. Op aangeven van Ricardo Kishna rondde Danny Bakker oog in oog met de Rotterdamse keeper koelbloedig af. Even later kreeg Sparta een grote kans, toen Leeuwenburgh even in de fout ging, maar Tete haalde de bal van de lijn. Daarna werd Sparta nog een aantal keer gevaarlijk, maar Leeuwenburgh kwam steeds beter in de wedstrijd en hield Jong Ajax uiteindelijk op de been.

Met een 1-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op, waarna een spectaculaire tweede helft werd gespeeld. Na krap een uur spelen verdubbelden de Amsterdamse beloften de score: 2-0. Elton Acolatse schoot raak, nadat eerst de paal en de lat waren geraakt. Daarna raakten de jonge Ajacieden helemaal de weg kwijt: in 2 minuten tijd scoorde Sparta 2 keer, waardoor de stand weer gelijk was.

Jong Ajax toonde echter veerkracht en met Sheraldo Becker in de ploeg ging het team op jacht naar de overwinning. Het duurde lang, maar een paar minuten voor tijd kon Jong Ajax eindelijk weer de voorsprong pakken: Sam Hendriks kapte prachtig met links naar binnen, om het met rechts af te ronden. Even later kopte Sheraldo Becker ook nog de 4-2 binnen, waardoor de wedstrijd gespeeld was. De ploeg van Jaap Stam bezet nu de 9e plek in de Jupiler League.