“Sigthórsson voldoet aan de voorwaarden”

11 mei 2011
Geen reacties


(meer…)

24 reacties

 1. Haal de vervanging voor v.d. Wiel sowieso maar in huis.

 2. Ach man, hoepel toch op. Ga je eigen aankoop Mounir nog ff staan verdedigen. Elk woord dat je nu nog zegt is nutteloos. Nog een halve maand en dan ben je voltooid verleden tijd. Bemoei je niet meer met volgend seizoen. “Hun opvolgers zijn in kaart gebracht” Pff heb jij daar een stem in gehad of heeft Frank met Jonk en Cruijff overlegd.

  Wat ben ik blij als die man is opgesodemieterd.

 3. Dario is al tien keer getest en 9 keer afgetest, met El Ham komt het nooit meer goed; van den Boog zal zich wel op het achterhoofd gekrabbeld hebben over de opmerking van Cruijff dat hij door wat minder geil te zijn op geld, van der Wiel al had kunnen verkopen voor 15 miljoen aan munchen waardoor er geen noodzaak geweest zou zijn om Suarez te verkopen midden in het seizoen. Straks heeft Suarez niet meer dan 2 miljoen opgebracht, het verschil tussen CL en geen CL. Dat we geen uitstekende centrum aanvallers hebben blijkt wel uit het aantal goals dat er gescoord is dit jaar.

 4. Komt ie weer met z’n ‘lijstje’. Hij heeft helemaal geen lijstjes, dat zijn keer op keer de lijstjes van de trainer geweest. Hij heeft niet gehandeld uit een beleid, maar heeft enkel steeds z’n oren laten hangen naar de wens van de trainer. Hij noemde het halen van oudere, transfervrije spelers een foutje, ik noem het een fout beleid. Als je het 1 keer toestaat is het nog een foutje te noemen, maar als je Ooijer, Tanio, Mido en Atouba haalt is het niet meer een foutje, maar een bewuste keuze.
  Ook Mounir kunnen we hier toe rekenen, dat was ook geen bewuste aankoop die binnen het beleid past van AJAX (hij beweerd nu weer dat de visie van de Boer de visie van AJAX is, terwijl onder Jol daar totaal niets te merken van was met de 4 bovengenoemde oude heren en de komst van Mounir die beter in een 2 spitsen systeem past). Kortom, die man lult over het technische beleid keer op keer uit z’n nek en probeert nu nog even z’n straatje schoon te vegen door in ieder gesprek, zonder z’n naam te noemen, Cruijff aan te vallen.

 5. Volgens mij heb je er dan geen kijk op als je zegt dat El Hamdaoui het goed doet en zeggen dat je Cvitanich nog hebt en Castillion. El Hamdaoui kotst het publiek het hele jaar al uit, presteert voor geen meter meer en zorgt alleen maar voor onrust. Cvitanich speelt nagenoeg niet en als die speelt zorgt die direct voor relletjes en is geen scorende spits, gauw verkopen! En Castillion is nog jong, heeft nog niks laten zien, zal talent hebben, maar het is te vroeg voor hem om basisspeler te worden. Dus wat mij betreft is de nood wel hoog. Direct nieuwe spits kopen voor volgend seizoen.

 6. Haal deze jongen maar. Die maakt goals en is razend snel. El Ham en Cvitanich verkopen en Castillion volgend seizoen flink wat speelminuten gunnen.

 7. Sightorsson wordt een miskoop zo overtuigend vind ik hem niet bij az. Liever een speler als bojan of sturridge huren

 8. @Ruben Luiz4
  Waarom zijn er nog steeds mensen die met dit soort namen aankomen? Die komen Never ever nooit meer naar Ajax! Ajax kan een veel te beperkt salaris betalen en er is nul garantie dat die spelers het bij AJAX goed doen.
  Zo’n Bojan had een prima speler voor AJAX geweest als Barca hem 2 seizoen bij AJAX had willen stallen, maar is nu te ver in z’n ontwikkeling dat hij enkel naar een spaanse of engelse club wil die europees actief is, dus denk aan Valencia, Villareal, Sevilla, Man City, Arsenal, Tottenham of iets dergelijks (misschien nog een paar clubs die daar net onder zitten).
  AJAX moet het enkel nog maar hebben van eigen jeugd, goed gescoutte buitenlandse talenten (Eriksen, Boilesen, Fisher en Toivokami zijn daar goede voorbeelden van ) en een klein restant ervaren spelers die nog een paar jaar in Nederland de jonge spelers kunnen begeleiden (Ooijer doet dat nu als reserve, maar Mathijssen zou dat mogelijk volgend jaar als basis speler kunnen doen)!

 9. @tedjeves

  Maar je kunnen wel 1.5 miljoen salaris betalen voor atouba en hamdaoui

 10. @Ruben Luiz4
  Atouba is een verleden en JA je kan een paar grootverdieners hebben die inderdaad max anderhalf miljoen kunnen verdienen! Bojan en Sturridge verdienen hoogstwaarschijnlijk al meer dan dat en als ze dan toch weggaan bij hun topclub dan ligt er altijd nog een linie onder die aantrekkelijker is dan AJAX en dat zijn de clubs die ik hierboven noem. Het is dus dromen tegen beter weten in.

 11. @tedjeves

  Het is wel mogelijk net als feyenoord supertalenten te huren kijk maar naar hun buget, we kunnen spelers als ramsey 19jaar beetje kopie van wilshere binnen halen of marcheda(nu vethuurd aan een lage club in italie) en andere vele supertalenten huren miss kosten ze nog geen miljoen per jaar.

 12. @ Ruben Luiz4
  Dat ben ik wel met je eens, maar dan gaat het om talenten die voornamelijk voor de toekomst worden gehaald en dan dus een paar keer verhuurd kunnen worden om ervaring op te doen, maar Sturridge en Bojan zijn die status allang ontgroeit, die kunnen bij veel clubs al een heel seizoen in de basis spelen en zijn geen talenten meer.
  Ik zou daarom graag zien dat de banden tussen AJAX en Barca worden aangehaald als Johan uiteindelijk een functie krijgt. Hij heeft immers ingangen bij beide clubs en ze hebben beide dezelfde (Cruijff) visie. Zo had Bojan dus al een paar jaar geleden verhuurd kunnen worden aan AJAX waar iedereen van profiteert. Het is op papier een mooie samenwerking (zeker aangezien Twente met ManU gaat samenwerken en Vitesse een filiaal van Chelsea is). Die talenten moeten alleen wel zo goed zijn dat ze om een basisplek kunnen strijden en niet andere AJAX talenten in de weg zitten!

 13. @Tedvanes helemaal mee eens de jeugdspelers bij barca zijn meestal grote talenten en natuurlijk handig dat cruijf de status legende heeft bij barca

 14. Om er even tussen in te komen ruben luiz: Waarom zou het een goed idee te zijn talenten te huren? Van de gehuurde spelers mislukt een aanzienlijk deel ervan, en daarnaast doe je huren uit armoede.

  Je hebt er niks aan als de speler niet aardt, en als het een succes wordt kun je er al helemaal naar fluiten.

  Kun je 1 club opnoemen waarom huurlingen echt tot succes leiden? Ik kan me alleen maar die Jappanner bij Feyenoord bedenken, terwijl die kerel er alleen maar voor zorgt dat ze net het zetje kregen om naar hun niveau te presteren. (Subtop)

  Clubs met de meeste huurlingen zijn verder: Willem II, Vitesse en VVV-Venlo. Dus laat maar zitten.

 15. @Max91
  Huren heeft wel degelijk een toegevoede waarde. Zo kan de speler ervaring op doen, de club die hem huurt kan relatief goedkoop een kwaliteitsinjectie doen en de club die hem verhuurd heeft na de verhuur periode een speler met meer bagage.
  Een samenwerking tussen Ajax en Barca zou ook anders moeten zijn dan de huur die nu door bijvoorbeeld WillemII wordt gedaan. WillemII moet schrapen om een selectie bij elkaar te krijgen, bij Ajax zou het echt om een enkeling moeten gaan die direct een toegevoegde waarde heeft en een paar seizoenen wordt gehuurd. Zo kan de speler zich door ontwikkelen, heeft AJAX een goede speler in z’n team waar op gebouwd kan worden en die dus niet na 1 jaar weer weg gaat en als hij vertrekt is ie meteen klaar om bij Barca in de selectie aan te sluiten!

 16. Zo zie je maar, je maakt 5 goals tegen VVV en je ben Ajacied.
  Ajax leert niet van haar fouten en uitspraken van wij gaan
  geen spelers meer halen uit de eredivisie zijn blijkbaar ook al
  weer vergeten. Ajax was opzoek naar een type Kluivert.. ook die
  uitspraak (ook al was dat nog vrij recentelijk) lijkt alweer te
  zijn vergeten. Zo heel duidelijk beeld van welke spelers er moeten
  komen is er dus helemaal niet. Ook word de naam Mertens keer op
  keer geroepen.. ook die komt uit de Eredivisie volgens mij..

  Ik voel niet veel voor het plan om jeugd spelers voor Barca op
  te leiden.. Jeugdspelers maken fouten.. in feiten mogen wij dus
  de beginners fouten incasseren en aan het einde van zijn huur
  periode blijven we met lege handen achter. Ook is het capitaal
  vernietiging je eigen jeugd spelers zullen er namelijk zoiezo
  de dupe van worden.

  Laat PSV maar het jaloerse broertje zijn van Chelsea zijn.
  Een club als Ajax zou zichzelf niet moeten verlagen tot dat
  niveau. Kom op zeg.. van Arrogante Amsterdamse voetbal club
  jezelf verlagen tot opleid school van Barca..?? Wij zijn AJAX!

  • @ Roy van Zeist
   AJAX moet zeker geen opleidingsclub worden voor Barcelona, ik stel juist dat het hier om max 1 of 2 spelers zou moeten gaan! Dit zijn spelers die zo goed zijn dat ze normaal gesproken niet eens zouden denken aan AJAX, maar die nog niet zo goed zijn om Messi of Villa uit de basis te spelen. Zijn die er op dat moment niet bij Barca, dan komen er niet tweede rangs spelers.
   En AJAX is sowieso al gedoemd tot het zijn van opleidingsclub zolang er niks veranderd in de voetbal wereld. Je ziet nu toch dat Vertonghen al weg wil, hij is pas net 24 geworden.
   Pas als er regels komen die tegen gaan dat de topclubs alle subtoppers leegkopen zal hier niks aan veranderen (Madrid koopt Kaka, haalt het jaar daarna Ozil en heeft nu weer Sahin gehaald, allemaal voor dezelfde positie). Nu zitten toppers bij grote clubs op de bank, terwijl vroeger meerdere clubs over een PAAR toppers beschikte, waardoor het spannender was en de kwart/halve finales niet keer op keer met de zelfde clubs werd gevuld. Clubs als Porto, Benfica, Bayern en AJAX hebben een grote naam in Europa maar doen totaal niet meer mee, Bayern vorig jaar was door de bloedvorm van Robben en die zitten toch onder de engelse en spaanse top.
   Clubs zouden een max aantal selectie spelers mogen hebben, een max aantal buitenlandse spelers en wellicht moet er een salarisplafond komen, dat werkt in alle amerikaanse sporten prima en zorgt ervoor dat clubs weer creatief moeten zijn en niet doormiddel van een olie sjeik naar de top gekocht kunnen worden…

 17. Weer een typisch van Zelst bettog. Niks deugt.
  Hij weet ALLES beter. En hij heeft al heel wat teksten geproduceert waaruit bleek dat hij er totaal geen weet van had wat er werkleijk speelde.
  Gewoon niet meer reagren op zijn epistels dus.

 18. @Toean

  Sorry, ik doe het toch.

  @Roy van Zeist

  Het gaat hier om een enkeling. Als je toch PSV noemt heb ik gelijk een goed voorbeeld voor je: Alex.

 19. Toeannetje Jou obsessie voor mij is vleiend! echt waar ik ben
  vereerd. Wel apart dat je iedereen oproept niet te reageren op
  mij terwijl je zelf geen kans voor blij laat gaan om op mijn
  berichten te reageren.

  Aangezien we toch zo lekker bezig zijn: “En hij heeft al heel wat teksten geproduceert waaruit bleek dat hij er totaal geen weet van had wat er werkleijk speelde” kom maar op met die teksten dan schatje.. ;)

 20. @lorenzo Ebecilio

  Alex is een uitzonderlijk goed voorbeeld. Een top verdediger.
  Daar tegenover kun je nagenoeg heel Vitesse als tegen argument gebruiken.

  Maar ik blijf bij mijn punt: Beginnersfouten mogen wij opvangen
  en als hij dan echt goed word raak je hem zonder enige vorm van
  vergoeding kwijt. Als bestuur moet je toekomst gericht denken.
  Spelers huren is korte termijn denken.

 21. @Roy van Zeist en @Tedje van ES allereerst wil ik zeggen dat ik jullie mening respecteer maar Roy z’n comment zegt genoeg, een Ajacied van de oude stempel;”Laat PSV maar het jaloerse broertje zijn van Chelsea zijn.
  Een club als Ajax zou zichzelf niet moeten verlagen tot dat
  niveau. Kom op zeg.. van Arrogante Amsterdamse voetbal club
  jezelf verlagen tot opleid school van Barca..?? Wij zijn AJAX!”.
  En wat Tedje zei over salarisplafond en max.aantal buitenlanders daar sluit ik mij ook bij aan maar gedeeltelijk want kijk naar ALderweireld,Vertongen,Eriksen,Boilesen en nu Fischer zijn toch ook jonge buitenlanders die Ajax ging/gaat opleiden?…maar als het die richting gaat qua Nederlandse(Surinamers/Antillianen/Indo’s meegerekend)talenten kan nederland weer omhoog kijken want Chelsea,Milan,Inter,Real,Man UNIT/CITY en zelfs Arsenal hebben allemaal talenten maar hoeveel van hun talenten zijn echt homegrown?…

 22. Jullie zeiden ook dat het nooit meer goed kwam met sulejmani, kijk wat hij nu presteert, ik weet zeker als el Hamdaoui volgend jaar nog bij ajax speelt dat hij zo rond de 30 scoort!

 23. Ben tegen huren, vooral als je steeds van dezelfde leverancier huurt. Als de “leverancier” na een seizoen besluit de speler ergens anders te stallen heb je er weinig tegen in te brengen. Uiteindelijk wordt je alleen maar een satelliet-club. En stel dat je dankzij zo’n speler CL haalt, dan wil dat echt niet zeggen dat hij ook CL speelt voor Ajax. Met huren raak je veel zelfstandigheid kwijt.