Laatste nieuws
Selectie Ajax voor duel met Barcelona (oktober 20, 2014 8:11 pm)
Sigthorsson blij met doelpunt (oktober 20, 2014 10:04 am)
De Boer: ‘Twee punten verloren’ (oktober 19, 2014 1:16 pm)
Ajax speelt gelijk na matige eerste helft (oktober 18, 2014 10:36 pm)
Wedstrijdpraat: FC Twente – Ajax (oktober 18, 2014 8:38 pm)
De Boer niet beschikbaar voor Oranje (oktober 18, 2014 7:56 am)
De Boer houdt vertrouwen in Sigthorsson (oktober 18, 2014 7:43 am)
Huawei nieuwe sponsor Ajax Cape Town (oktober 17, 2014 2:55 pm)
Selectie Ajax voor duel met FC Twente (oktober 17, 2014 2:17 pm)

Silooy hekelt ‘krokodillentranen’ Coronel

11 juni 2011
Geen reacties


(meer…)

Share

Comments

comments

28 reacties

 1. Lijkt me gewoon iemand die gefrustreerd is en nu makkelijk wil scoren.
  Dan had hij er eerder mee moeten komen. Zo gaat het gewoon in het leven; mensen kunnen ontslagen worden.

 2. Ook de toilet juffrouw en de koffiedame hebben gewerkt met Cruijff.Dus zijn zij uitermate geschikt om weer met Johan samen te werken.Volgende week word daarover vergaderd met de nieuwe rvc of de dames op het veld moeten staan of terug naar hun oude werkplek. Wat een heerlijke open sollicitatie van Silooy.Het is enkel te hopen dat zijn trainingen en coachen op een hoger niveau zullen leggen als dit interview.Natuurlijk heeft Coronel fouten gemaakt en zeker de laatste paar maanden.Maar die zelfde Coronel heeft meer Ajax liefde alleen al in zijn grote teen meneer Silooy dan jij in je hele lijf.Er is er maar een die krokodillen tranen jankt Sonny kijk maar in de spiegel je weet verdomt goed waarom je moest vertrekken.En bel dan ook nog even naar Young Boys waar je het ook zo geweldig heeft gedaan.

 3. Coronel moet gewoon zijn waffel dicht houden, hij is zelf degene die louche bureau’s in probeerde te schakelen om Cruijff buitenspel te zetten om zijn eigen hachje te redden, zo ga je wel met mensen om? Pff… Coronel is gewoon net zoals van den Boog iemand die puur voor zijn eigen successen bij Ajax zat, noemt zich dat wel een Ajacied? Opbokken en mond houden verder in plaats van na te trappen.

  • Volgens mij is hier iemand anders Coronel juist aan het natrappen?
   Heb je het wel gelezen?

 4. Waar komen die ongelofelijk boze reacties van jullie vandaan? Zeker van Harry Nak?

  Allereerst: Hij zegt helemaal niks raars, spuwt geen gal, beledigd niemand. Geeft enkel aan dat hij de ‘tranen’ van Coronel hypocriet vond. Waren ze toch ook, puur ingezet voor eigen gewin?

  “Maar die zelfde Coronel heeft meer Ajax liefde alleen al in zijn grote teen meneer Silooy dan jij in je hele lijf.”

  Ja? En dat baseer jij op? Volgens mij heeft Silooy tussen 1980 en 1996, met een onderbreking van 2 seizoenen, 268 wedstrijden voor Ajax gespeeld. Lijkt me best netjes toch?

  Ik ken Silooy niet (persoonlijk), kan verder niet over zijn situatie oordelen, maar gok dat jullie dat net zo min kunnen. Niks mis met z’n interview, dus val de man niet zo af aub.

 5. Spud welke eigen successen bedoel je kerel. Even wat dingen op een rijtje. Coronel was al Ajax supporter terwijl de meeste hier nog in pappa zijn verrekijker zaten. Coronel was een ondernemer die de centen van Ajax dan ook niet nodig heeft en alles gratis deed voor onze club.Coronel zijn taalgebruik is vele malen fatsoenlijker dan het uitkramen van jou woorden Spud.Dat Coronel nu moet zwijgen en niet meer in de publiciteit moet komen over Ajax daar heb je gelijk in.Maar er is er hier maar een met een grote waffel jammer.

 6. @Harry Nak.
  Zo ontstaan er weer verkeerde discussies.
  Ken hem niet persoonlijk, maar ben het wel x maal tegengekomen in Zaandam.
  Echter is hij op en top ajacied en inderdaad Coronel huilt Krokodillentranen.
  Hij heeft toch accoord gegeven voor al het vuilspuiterij voor de camera’s? Deed zelf het hardst mee.

  En als jij de reden weet waarom hij moest opstappen bij Ajax, zeg dat dan. Dan zijn we gelijk val het geouwehoer af.

 7. Beste Onno dan lees ik schijnbaar andere dingen dan jij of wil ik het graag lezen.We weten of kunnen weten waarom Sonny bij Ajax moest vertrekken. En ja ik weet waarom hij in Haarlem weg moest.En ja Sonny heet 16 jaar bij Ajax gespeeld ien is daar rijkelijk voor betaald.Coronel is al meer dan 40 jaar lid van Ajax hoeveel jaar Sonny. Coronel heeft al jaren verschillende onbetaalde functies verricht bij Ajax hoeveel Sonny. Dus Onno het is maar hoe je het leest en wat je wil lezen.Maar uiteraard geen enkel probleem dat een ander daar niet zo over denkt het is slechts mijn mening.

 8. Coronel is degene die al jaren ons van ons “Jodenimago” af wil helpen, nou Uri kan proberen wat ‘ie wil, we zijn en blijven Joden. Ook was het Uri die het oude logo inruilde voor het nieuwe commerciele logo, waarvoor nog bedankt, not… Je mag van hem vinden wat je wilt Harry, even goede vrienden, maar zo zie ik het.

  • Hij kon niets anders zeggen dat hij van het jodenimago af wou. Als hij zoals van praag zou doen zou hij, zeker in deze tijd waarin de media overal overdreven op reageert, erg veel kritiek krijgen.

 9. En waar had Jaakke het dan over. Hoeveel maal zal die het gezegd hebben of waren we toen selectief doof.Geen dingen in iemand zijn schoenen schuiven die niet waar zijn. Sterker nog zelfs Michael van Praag heeft het al over dit onderwerp gehad.Het hele jodenonderwerp zal mij een worst zijn.

 10. Volgens mij staat het Silooy vrij om zijn kijk op het hele verhaal te geven. Het lijkt mij ook een open sollicitatie maar daar is helemaal niets mis mee. Het een oud-Ajacied die graag wil dat het goed met Ajax gaat. Sonny geeft toch alleen maar aan dat Coronel en van den Boog zich schuldig hebben gemaakt aan enige hypocrisie en dat doet hij door feiten aan te geven, niets meer, niets minder. Ik ben het ook wel met Sonny eens maar ik vind het niet echt nodig om het nu nog over deze heren te hebben. En ik denk dat Sonny doelt op de manier waarop o.a. Simon Tahamata zijn weggegaan.

 11. Over van den Boog kan ik kort zijn, hij gebruikt het kampioenschap van Ajax om zijn eigen straatje schoon te vegen, daar heeft hij NIETS maar dan ook NIETS zelf aan bijgedragen als je het mij vraagt.
  Coronel is een Ajax supporter en dat is hij ook oprecht maar dat neemt niet weg dat hij verkeerde beslissingen heeft genomen. Je kan het hem kwalijk nemen maar je kan niet zeggen dat hij geen Ajax hart heeft.
  Wat Silooy nu doet is het uitspreken van zijn wrokgevoelens, kan hij beter niet zo op die manier doen maar ik begrijp het wel, uiteindelijk is het allemaal een groot foutenfeest geweest.

  • Iedereen bij Ajax heeft zijn of haar steentje bijgedragen aan een kampioenschap. Maar het belangrijkste wat v.d. boog voor elkaar heeft gekregen is Ajax uit de rode cijfers krijgen.
   Dat was een belangrijke doelstelling van het afgelopen seizoen en dat is gelukt.

   Uiteindelijk was dit seizoen erg succesvol op financieel en sportief gebied.

   Ik moet nog maar zien of cruijff het kan waarmaken.

 12. Sonny zegt niet veel verkeerds is mijn indruk. Het heeft helemaal niks te maken met het feit dat Coronel al zo lang meeloopt bij Ajax. Dat doet helemaal niet terzake. Sterker nog, het geeft misschien meer aan hoe de structuur en het handje klap al die tijd is geweest binnen de club. Coronel heeft zich onbetwistbaar van zijn slechtste kant laten zien de laatste maanden. 40 jaar supporter of niet. Ik vind het erelid onwaardig.

  Sonny heeft volkomen gelijk met die krokodillen tranen. Of Sonny nou terecht of onterecht is ontslagen.

 13. @Ajax321, Iedereen maar dan ook iedereen had Suarez aan Liverpool kunnen verkopen.

  Dus wat heeft hij wezenlijk bijgedragen aan de cijfers??

  Cock Jol, Martin Lindeman, Albert van der Dussen, Bryan Roy, Rob Witschge, Abouta, El Hamdaoui, Mido(prestatieloon).
  En ik zal er nog wel 1 vergeten zijn.

  Gelukkig kostte deze mensen niets!!

  Wat heeft hij werkelijk bespaart zodat Ajax qua kosten omlaag is gegaan.
  Dat zal ik graag willen zien/lezen.

 14. Hij heeft niets bijgedragen aan het kampioenschap, meneer stond 5 wedstrijden voor het einde in de camera’s te vertellen dat Ajax dit jaar weer geen kampioen zou worden.
  Onze Ajax man!!!!

 15. @Ajax321, van den Boog was er mede voor verantwoordelijk dat Ajax in de rode cijfers belandde/bleef hangen. Een salarishuis waar je u tegen zegt doordat hij o.a. MvB en M. Jol hun gang liet gaan etc. etc. En dan vind ik dat je de man toch echt te veel krediet geeft, daar het uit de rode cijfers geraken van Ajax meer met de verkoop van Suarez te maken had dan met z’n fantastische bestuurlijke capaciteiten. Laten we het er maar op houden dat het meer geluk was, dan wijsheid. Maar deze discussie is meerdere malen gevoerd dus hier wil ik het bij laten.

 16. In reactie op Harry Nak:

  Okee, een paar puntjes van mijn kant, omdat ik van mening ben dat je de situatie niet eerlijk beoordeelt. Allereerst: Ik zal geen uitspraken doen over het ontslag van Silooy, en of dit terecht is. Ik weet hier te weinig van om goed te kunnen oordelen. Daar gaat deze discussie echter niet over, het gaat erover of Sonny hier rare dingen zegt. Allereerst, een paar puntjes van jezelf.

  “En ja Sonny heet 16 jaar bij Ajax gespeeld ien is daar rijkelijk voor betaald.”

  Natuurlijk is hij hier rijkelijk voor betaald. Mensen die een baan uitvoeren krijgen daar voor betaald. Dat dit bij voetballers hoger ligt dan bij jij en ik staat hier compleet los van. Dit heeft dan ook helemaal niks te maken met liefde voor Ajax. Ik ben ontzettend dol op de kroeg waar ik al jaren werk, maar dat neemt niet weg dat het mijn werk blijft en ik hier voor betaald wil krijgen. Hij is echter, op een uitstapje van 2 jaar na, nooit verder gegaan voor het grote geld en altijd bij Ajax gebleven. Respect, toch?

  “Coronel is al meer dan 40 jaar lid van Ajax hoeveel jaar Sonny.”

  Wat een drogreden. Coronel is langer lid dan Silooy. Natuurlijk! Coronel is 64, Silooy is 48. Niet bepaald eerlijk, non?

  “Coronel heeft al jaren verschillende onbetaalde functies verricht bij Ajax hoeveel Sonny.”

  We kunnen dan ook veel zeggen van Coronel, maar hij heeft het geld ook niet bepaald nodig. Dankzij zijn keiharde optredens in de verzekeringswereld (waar hij door tegenstanders Hard en Emotieloos werd genoemd) heeft hij meer dan genoeg geld om gratis taken voor Ajax te kunnen doen.

  Bovendien, losstaande van al deze punten: Er word nergens beweerd dat Coronel geen Ajax hart heeft. Het enige dat Silooy claimt is dat hij het zelf wel heeft: Wil jij dit tegenspreken? Daarnaast vind hij het verwijt van Coronel en algemeen directeur Rik van den Boog dat er ‘zo niet met mensen omgegaan wordt bij Ajax’ merkwaardig. Lijkt me ook een zinnig punt, gezien het eigen beleid van de afgelopen jaren.

  Waarom dan gelijk de reusachtige aanval richting Sonny Silooy?

 17. Ik vind het bijzonder grappig hoe coronel hier op de site volledig werd afgekraakt door alles en iedereen en nu mensen weer in de verdediging schieten.. lachwekkend.. Sonny geeft zijn mening in een interview en is gelijk de schlemiel. Komop zeg..

 18. @Onno, duidelijk verhaal vol waarheden wat ik met plezier gelezen heb :D Maar ik ben het wel met Harry eens over dat jodengedoe. Dat kan mij echt gestolen worden met al die vlaggen terwijl de meeste mensen die ermee zwaaien, de geschiedenis van de Israëlische bezetting in Gaza helemaal niet kennen. Men kan zeggen wat men wil maar het is niet alleen een “Geuzennaam” maar ook erg provocerend en confronterend voor bepaalde mensen. Van mij mogen ze van “Joden”, “Goden” maken (met als associatie Godenzonen), scheelt ook maar 1 letter. Dit heb ik niet bedacht maar dat heb ik ooit ergens gelezen in een commentaar van iemand anders. Vond het wel een goed idee van diegene eigenlijk.

 19. Hier (en op andere Ajax-sites) wordt echt zelden een discussie op basis van feiten gevoerd.

  Nog één keer dan..

  (1) VD Boog was niet – ik herhaal; niet – verantwoordelijk voor de aankopen van van Basten. Van Basten werd vastgelegd in februari 2008 door John Jaakke, en die carte blanche van 30 miljoen is toen ook contractueel bepaald. Sulejmani, Oleguer, Sno en Aissati kwamen allemaal in de zomer (juli) van 2008. Voor de goede orde, vd Boog werd AD per 1 januari 2009, en heeft met die aankopen dus niets te maken. VD Aat was interim-directeur ten tijde van deze aankopen.

  (2) De zwarte cijfers zijn niet- ik herhaal; niet – te danken aan de verkoop van Suarez. Die worden pas dit kwartaal meegenomen in de boeken en aan het eind van het boekjaar in de jaarcijfers. De ‘zwarte cijfers’ waar iedereen het over heeft waren de halfjaarcijfers van de eerste twee kwartalen, en daar zaten de transfers van Urby en Luis dus niet bij. Die cijfers waren zonder de CL niet zwart geweest, dus zijn ze te danken aan het behalen van de CL.

 20. Alleen gaat het hier over Coronel en niet over v.d. Boog.

 21. Daar zou het over moeten gaan ja. Lees alleen de reactie van Godenzoon14 (die wel over vd Boog ging) nog eens terug (16.14 uur), vol onwaarheden gepresenteerd alsof het feiten zijn.

 22. Nou, dan heeft Ajax dus aankomend seizoen een begroting van pak ‘m beet 65 miljoen + transfergeld Suarez + transfergeld + Urby + het geld van alle vertrekkende spelers + de inkomsten van het europese avontuur – het geld van het dubieuze PR-buro, etc, ect. En dan gaan wij nu moeilijk doen over 1-2 miljoentjes meer of minder bij de aanschaf van een speler!? Ok, van Basten was 2 maanden eerder in dienst bij Ajax, dat van den Boog dus dat was geen goede opmerking van mij. Maar ondanks dat Jol niet veel mocht investeren, heeft ook hij voor een flinke kostenpost gezorgd met weinig toegevoegde waarden. Ook is het wel grappig dat het behalen van de CL nu toch min of meer op het conto van Van den Boog wordt geschreven, terwijl hij diegene was die het hardste riep dat Ajax geen kampioen ging worden. Het ging hier inderdaad meer over Coronel maar die is 4 handen op 1 buik met Ricky.

 23. Ajax zal volgend jaar ‘gewoon’ weer een begroting van +/- 65 miljoen hebben. Ik mag aannemen dat de winst van dit seizoen wordt gebruikt om het eigen vermogen weer aan te sterken, aangezien dit flink is ingeteerd de afgelopen magere jaren.

  Het maakt mij verder ook helemaal niet uit dat vd Boog nu weg is, zoals bekend valt er genoeg kritiek op de man te leveren, met m.i. inderdaad als belangrijkste punt het waardeloze aankoopbeleid onder Jol. Hij heeft het echter wel voor elkaar gekregen (natuurlijk niet alleen zijn prestatie – want het gebeurd op het veld) om in zijn eerste (en gelijk laatste) twee volledige jaren twee maal op rij de CL te halen en de club weer financieel gezond te maken.

  Jammer van die hele affaire met Cruijff. Buiten dat vind ik dat vd Boog het prima heeft gedaan, buiten het aankoopbeleid onder Jol. Significant beter dan zijn voorgangers gedurende vele jaren daarvoor in ieder geval.

  De reden dat ik zo slecht tegen dit soort kritieken op internet kan (en dat is absoluut niet specifiek tegen jou gericht Godenzoon14), is dat ik het al zo vaak heb gelezen. Vorige keer waren het Jaakke en Fontein, nu lees ik weer overal dat Fontein zo prima is en dat hij terug moet komen, terwijl hij een paar jaar geleden bijkans gelyncht werd. Nu is het weer vd Boog die wordt beticht van 1000 zaken waarvoor hij niet verantwoordelijk was maar waar hij wel op wordt afgerekend..net nu de club (nogmaals, buiten de affaire Cruijff) eindelijk in rustiger vaarwater terecht leek te komen. 2 jaar op rij CL, eindelijk de derde ster, we staan er financieel weer goed voor (en dat is knap, als je kijkt naar de andere twee clubs uit de traditionele top 3)..en nu komt er voor de zoveelste keer in jaren weer een hele nieuwe club mensen, waarvan we nog maar moeten zien hoe het nu weer gaat. Overigens moet ik zeggen dat de nieuwe RvC een goede indruk op mij maakt, maar het zou me ook niets verbazen als de mensen die nu hard hebben geroepen om de kop van Coronel en vd Boog dat over 2 jaar zo mogelijk nog harder doen om die van ten Have en La Ling/Overmars (?).

 24. Mooi stukje rood-wit-hart, ja alle fratsen die Van den Boog en Coronel de afgelopen tijd hebben uitgehaald, om hun eigen plekje veilig te stellen, heel veel kwaadbloed heeft gezet bij vele supporters (ook bij mij). Het was allemaal erg onnodig en ze hebben daarmee hun eigen posities onhoudbaar gemaakt (vooral dat dubieuze PR-buro was de druppel). De TEG-affaire e.d. heeft natuurlijk niets met Ajax te maken maar dat zijn toch ook zaken die het imago van Ajax geen goed doen, daar de medeverantwoordelijke persoon er daar toch ook een potje van heeft gemaakt en dan is de link toch snel gelegd. Ik heb ook al vaker gezegd dat er echt wel zaken zullen zijn, die ze goed gedaan hebben maar dat mag je ook wel verwachten als men er vorstelijk voor betaald wordt. Je kan pas achteraf mensen beoordelen op hun functioneren dus we zullen zien of de nieuwelingen het beter gaan doen dan hun voorgangers. En dat het financieel met Ajax beter is gegaan, was toch ook wel op het veld te zien, vind ik (met de hand op de knip). We zijn dan wel kampioen geworden maar overtuigend was het allerminst en dat had toch heel anders kunnen aflopen.

 25. wat een geouwehoer allemaal hier zeg Sonny doet gewoon z’n zeggie en heeft idd op sommige punten gelijk .
  de reden waarom Sonny toen weg moest interreseert me niet ook
  toen werdt er gesneden en nu wil jc het en is het hek van de dam.
  raport Coronel die niet eens wordt uitgevoerd door de schrijver zelf en dan achteraf lopen janken ja hypocried dus.
  al loopt meneer Uri 100 jaar bij Ajax en neemt ie geld mee je moet wel gewoon je werk doen en ajax ajax laten zijn.
  dit is mijn beschijden meening , maar ieder zijn ding.

  AFCA4EVER