Laatste nieuws
Selectie Ajax voor duel met Barcelona (oktober 20, 2014 8:11 pm)
Sigthorsson blij met doelpunt (oktober 20, 2014 10:04 am)
De Boer: ‘Twee punten verloren’ (oktober 19, 2014 1:16 pm)
Ajax speelt gelijk na matige eerste helft (oktober 18, 2014 10:36 pm)
Wedstrijdpraat: FC Twente – Ajax (oktober 18, 2014 8:38 pm)
De Boer niet beschikbaar voor Oranje (oktober 18, 2014 7:56 am)
De Boer houdt vertrouwen in Sigthorsson (oktober 18, 2014 7:43 am)
Huawei nieuwe sponsor Ajax Cape Town (oktober 17, 2014 2:55 pm)
Selectie Ajax voor duel met FC Twente (oktober 17, 2014 2:17 pm)

Van den Boog: “Alles staat op het goede spoor”

17 mei 2011
Geen reacties


(meer…)

Share

Comments

comments

22 reacties

 1. dubbel gevoel bij hem, maar eerlijk: dat komt door de media.. uiteindelijk zijn we kampioen, dus wat valt er te zeuren.. toch?

 2. De telegraaf en meneer van de Boog zijn niet de beste vrienden;’).

 3. Ik vind dat we hem niet hoeven af te zijken, hij gaat aan het einde van het seizoen weg en heeft alles uiteindelijk heel netjes achtergelaten voor de volgende directeur. Toch?

 4. Ik gun hem het allerbeste.

  Maar ben heel blij dat hij bij ajax weg is, mijn gevoel is nooit goed bij hem geweest. En zet al zijn uitspraken op de tv en in kranten is bij elkaar.Dan blijkt dat hij heel vaak alles behalve de waarheid heeft gesproken. En veel uitspaken/citaten heeft gedaan die de mensen op dat moment graag wilden horen. Het aller mooiste voor ajax zou zijn dat ze van de beurs konden gaan. Dat de directie kleiner wordt en de lijnen dus korter. En er zijn volgens mjn nog echt wel ex top voetballers te vinden met zakelijk verstand, ala overmars en van halst! De echte ajax visie weer door ALLe gelederen laten stromen en er weer een CLUB van te maken geen bedrijf!!

  Dat lijkt me mooi, maar goed ik ga er niet over en zo zijn er nog duizenden mensen met een ander visie!!

  Groet,
  Kees-Jan

 5. Uiteindelijk niet eens zo heel slecht gedaan, het is toch maar af wachten wie de volgende wordt.

  Hoorde dat v/d Aat tijdelijk zijn functie ging overnemen? gadverdamme.

 6. Dat hele bestuur moet maar opstappen want zachte heelmeesters laten stinkende wonden achter. Ik kan dan ook niet wachten tot er een echt Ajax-bestuur met kennis van zaken wordt aangesteld, ipv die pluche-geile figuren zonder voetbalverstand.

 7. ‘Joh, ik heb geen zin om nog eens uit te halen naar onze critici (Johan Cruijff en co, red.). Maar als ik hén aanspreek op hun gedrag, moet ik zelf het voorbeeld geven.’

  Beetje tegenstrijdig dat je zegt dat je geen zin hebt om uit te halen, maar wel in IEDER media optreden er weer over moet beginnen, terwijl we Cruijff al weken (sinds de bezoeken van die commissie aan Barcelona) niet meer gehoord, maar van den Boog gaat vrolijk verder met aanvallen, hij noemt alleen niet z’n naam!

  Ik ben blij dat ie opflikkert, want hij kan wel zeggen ‘kijk eens waar we staan’, maar dit kampioenschap is op geen enkele wijze aan zijn beleid te danken, het beleid dat hij zo verdedigd en waar Johan zo terecht kritiek op heeft. Nog een paar weekjes moeten we die kwal aanhoren en dan zal pas echt de rust wederkeren bij AJAX en dat zegt genoeg…

 8. alles is goed maar dat komt niet door jou

 9. Als Johan deze terechte strijd niet was aangegaan , dan hadden we nu nog met Jol gezeten, en met Mr.ego El Ham en hadden we waarschijnlijk play offs moeten spelen, want hoger dan 5 waren we zeker niet geeindigd.
  Tel alleen alle miljoenen maar eens op waar ook Rikkie nog even mee mag stoeien , en een aantal aankopen mag doen waar iedereen wel achter staat.
  Deze miljoenen waren er onder de vorige trainer ( Jol ) niet gekomen, ondanks het superseizoen ervoor.
  Verandering van spijs doet eten,en in dit geval de tegenstander zweten.

 10. Ik wordt toch zo ongelofelijk misselijk van deze man…altijd al, zondag was ie op z’n walgelijkst, en nu weer….zonder de transfer van Suarez schrijf je gewoon weer RODE cijfers pannekoek! En het is dat de rest ook geen deuk in een pakkie boter voetbalt dit seizoen, zodat je nog bij god’s gratie kampioen wordt….

  Ik hou al 39 jaar met heel mijn hart van Ajax, maar wat ben ik blij dat deze bedrieger ons eindelijk gaat verlaten zeg…..

  hij heeft het woord liegen een compleet nieuwe betekenis gegeven…

  Please F…Off!!!! and never come back!!!

 11. heej FTS .. je hebt het door … zonder de transfer was het idd weer verlies .. en dat transferbedrag is ook nog veel te laag voor zo’n unieke speler (ze lachen zich gewoon te pletter in Engeland om Ajax) … zo kan ik nog handelen al ben ik stomdronken … pfff Rikkie toch

 12. Oh Rikkie, het enige wat je gedaan hebt is ballast ruimen en contracten laten aflopen, dat hadden vast fans zonder studie ook kunnen verzinnen .. het enige goede wat je gedaan hebt (noodgedwongen) is Frank trainer maken .. voor de rest had iedere boerenlul je werk kunnen doen

 13. Rikkie de zelf-bevlekker. Heel misschien zullen we nu zien dat door het aflopen van de contracten die Rik en zijn mede directeuren van der Aat en Slop ZELF hebben afgesloten, de loonkosten iets normaler worden. Voorlopig zijn die nog vet boven de 60% van de begroting en waren stijgend tot het laatste kwartaal. Dat Frank de Boer de boel heeft gered, is een ongelukje, niet gepland, want als het aan van den B. had gelegen was Jol nog steeds trainer. Door geldgebrek is Frank de Boer boven komen drijven en die en niemand anders verdiend alle eer.

 14. @ FTS en Nul20
  Als jullie berichtgeving een beetje gevolgd hadden. hadden jullie kunnen weten dat er in de naar buiten gebrachte positieve cijfers de transfers van Suarez en Emnuelson nog niet waren meegenomen.

  Dus hij heeft wel degelijk meer goede dingen gedaan dan alleen de Boer aanstellen. Hij is de laatste jaren eigenlijk continu bezig geweest met het zootje van van Basten op te ruimen…

  Hij is echter ten onder gegaan aan zijn eigen gedraai en “leugens” anders had hij er na dit seizoen misschien nog wel steeds gezeten…

 15. @tankie

  jij slaat de plank echt compleet mis…wie was er ook al weer verantwoordelijk voor het aanstellen van VB? Wie liet hem vervolgens zijn gang gaan? Wie negeerde het rapport Coronel volkomen?

  En Ajax is beursgenoteerd dus alle financiële zaken zijn openbaar, ga jij die cijfers nog maar es nakijken vriend…

  Ik zou echt niet 1 ding kunnen noemen wat VdB goed heeft gedaan….

 16. @ FTS,

  in ieder geval niet Rik vd Boog. Wel je feiten op een rijtje hebben als je mensen gaat bekritiseren. Van Basten was het laatste truucje van Jaakke. Sulejmani, Aissatti etc. kwamen vervolgens in de zomer van 2008, terwijl vd Boog pas in November 2008 werd aangesteld als directeur.

  Coronel was toen wel al voorzitter vanaf april 2008, dus als je dan toch iemand iets wilt verwijten kun je beter bij hem, Jaakke en vd Aat zijn (die interim directeur was tijdens de aankopen van van Basten, en ook nu weer de dans ontspringt).

 17. Van den Boog heeft heus wel goede dingen gedaan voor Ajax, maar dat zijn voornamelijk bestuurlijke zaken geweest. Rik van den Boog heeft voornamelijk veel fouten gemaakt met het technische ‘beleid’. Onder zijn bewind hebben we geen technisch directeur gehad en dus is hij maar al te graag zelf op die stoel gaan zitten.
  Rik van den Boog zaait daarbij enorme verwarring door te doen voorkomen dat Cruijff kritiek had op alles wat er bij Ajax gebeurd, terwijl Cruijff juist enkel kritiek heeft op dat specifieke onderdeel van de organisatie, het technische beleid. Al dat anderen wilde Cruijff er helemaal niet bij betrekken, maar van den Boog grijpt het wel allemaal steeds aan om Cruijff een veeg uit de pan te geven.
  Een technische beleid is er nooit geweest, want de waan van de dag regeerde. Onder Jol moesten we het ineens hebben van transfervrije, oude spelers en nu onder de Boer komen juist weer alleen jonge, ajax talenten in aanmerking voor een plek in het team en zijn 4 van de 5 oudjes alweer weg. Dat is geen beleid voeren, maar gewoon wat aankloten.
  Ook het aanstellen van de Boer is een lucky shot geweest. Van den Boog heeft namelijk altijd openlijk z’n steun uitgesproken voor Jol en zou hem nooit ontslaan, de keuze voor de Boer is een gedwongen keuze geweest, omdat Jol echt onhoudbaar werd en hij dus wel een nieuwe trainer moest aanstellen. De Boer werd interim en dat ging zo goed dat Rik in de waan van de dag Frank maar een contract van 3,5 jaar heeft gegeven. Een erg lang contract voor een trainer die een paar wedstrijden voor de winterstop leuk heeft gespeeld, maar verder nog 0 ervaring heeft als hoofdtrainer. Dat de Boer nu een uitstekende trainer lijkt te zijn is dus ook een geluk, geen enkele onervaren trainer wordt voor zolang vast gelegd, bij geen enkele club!
  Dat is waar Rik de fout in is gegaan en ik denk dat z’n ego daar de schuldige van is. Hij wilde gewoon heel graag met de eer kunnen strijken dat hij Ajax er weer bovenop heeft geholpen. Misschien moeten we hem maar ook in die waan laten…

 18. Het is werkelijk beschamend hoe de meeste reacties hier domme napraterij van De Telegraaf en de Snor zijn.
  De meesten hebben GEEN IDEE van de werkelijke gang van zaken laat staan inzicht in de cijfers.
  Feit is dat Coronel en van der Boog Ajax achterlaten als kampioen, met een prima selectie en schuldenvrij.
  Natuurlijk zijn er grote fouten gemaakt door de Ajax leiding maar dat mag nooit aanleiding zijn om dom achter een krant aan te hobbelen die Ajac alleeen GEBRUIKTE om de oplage te vergroten en een snor die de pest aan de club heeft.
  Het is en blijft daarom schandalig van de Telegraaf, met een sportverslaggever die ook niet in zijn eertse leugentje is gestikt, Coronel en van der Boog als criminelen neer te zetten
  Alleen al om het feit dat ieder mens als mens dient te worden beghandeld.

 19. @Toean
  Ik loop niet achter de televaag of de zeiksnor aan, ik zet de feiten op een rijtje en trek daar m’n conclusie uit. Feiten die Coronel en van den Boog zelf nooit hebben getoond! Ze beweren gesprekken te hebben opgenomen, notulen te hebben bewaard en sms-jes/e-mails in bezit te hebben die aantonen dat Cruijff onfatsoenlijk is geweest. Nou laat dat dan zien! Anders is het voor mij geen feit, maar een op lucht gebaseerde uitspraak!
  Je opmerking dat van den Boog en Coronel AJAX achterlaten met een kampioenschap en een prima selectie maakt je verhaal al helemaal belachelijk.
  Het kampioenschap is volledig te danken aan het goede werk van de Boer in combinatie met het geluk dat de andere twee teams in de beslissende fase niet thuis gaven en niet dankzij het zogenaamde goede beleid van Rikkie. Ook de selectie is niet prima, 5 oude lullen (Ooijer, Mido, Atouba, Tanio en Pantelic) zijn gekomen onder Jol, er is er nu nog maar 1 over na de komst van de Boer, dat geeft dus aan dat NOG STEEDS de trainer bepaald en niet de beleidsmakers. Daarnaast hebben ze twee van de beste spelers verkocht zonder een nieuwe aankoop te doen. Allemaal feiten die ik aandraag, totaal geen aannames bij!

 20. Tedje van Es Probeer de feiten nu niet weg te praten want die zijn er gewoon.
  Maar je hele schrijfstijl met woorden als het badinerende “Rikkie” en het beledigend “öude lullen” over mensen even ouder zijn dan dertig, zegt genoeg over het fatsoen dat jij op brengt tegenover mensen die anders denken of anders handelen dan jij wil.
  En om even je geheugen op te frissen: de Boer wil Ooyer houden, wilde dat Mido bleef en mistte een spits als Pantelic.
  Domme man dus volgens jou die de Boer.
  Tenslotte heb ik van der Boog en Coronel (erelid en meer dan 40 jaar Ajax lid) NOOIT zelf ontmoet laat staan dat ik ze ken.
  Dus kan ik niet op een eigen mening afgaan en heul ik nOOIT mee met mensen en kranten die mensen die ik niet ken als CRIMINELEN bestempelen. En dat is het ENIGE wat ik probeer duidelijk te maken.
  En gelukkig zijn er in MIJN omgeveing VEEL meer beschaafde mensen die er net zo over denken.

  • Mijn mening is het enige dat van den Boog fout heeft gedaan elke keer zichzelf tegen spreken.. hij lulde met iedereen mee maar uiteindelijk ging hij opzichzelf in….

   voor de rest uitstekende directeur en ik gun hem het beste!

 21. zou hij weer naar vodafone gaan? o nee daar heeft hij zichzelf verrijkt..daaaaag rik