Laatste nieuws
Selectie Ajax voor duel met Barcelona (oktober 20, 2014 8:11 pm)
Sigthorsson blij met doelpunt (oktober 20, 2014 10:04 am)
De Boer: ‘Twee punten verloren’ (oktober 19, 2014 1:16 pm)
Ajax speelt gelijk na matige eerste helft (oktober 18, 2014 10:36 pm)
Wedstrijdpraat: FC Twente – Ajax (oktober 18, 2014 8:38 pm)
De Boer niet beschikbaar voor Oranje (oktober 18, 2014 7:56 am)
De Boer houdt vertrouwen in Sigthorsson (oktober 18, 2014 7:43 am)
Huawei nieuwe sponsor Ajax Cape Town (oktober 17, 2014 2:55 pm)
Selectie Ajax voor duel met FC Twente (oktober 17, 2014 2:17 pm)

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen ADO Den Haag(meer…)

Share

Comments

comments

33 reacties

 1. Kunnen we s.v.p. stoppen met die Sana?, ook in de vermoedelijke opstellingen.

 2. Waarom geen Sana en wie dan wel. Een talent en die moet je wedstrijden laten spelen. Afbranden is schijnbaar makkelijker.

 3. als die Eriksen weer prut speelt gooi dan Schöne er maar in

  • heb ik liever serero

 4. Goed dat Sana speelt, lekker minuten maken! Moet wel zeggen dat hij het vanaf links (eerste twee wedstrijden) beter deed dan op rechts. Beetje onzichtbaar vanaf deze kant.

 5. Niks veranderd dus helaas. Maar meestal zit er nog wel een verrassing in de definitieve opstelling. Ik zie het graag zo:

  Vermeer
  Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind
  Eriksen,Poulsen, Serero
  Sana, de Jong, Babel

  • @patajax en zo is het

 6. mischien een idee om eriksen eruit te laten voor serero of schone, ik vind hem toch heel matig spelen en zo weet die dat die ook voor een basisplek goed moet spelen en er niet automatisch staat

 7. Eriksen en Sana lekker laten staan. Sana had afgelopen keer even de schrik in de benen. Dat lijkt me niet meer dan normaal. Laat hem even lekker wennen!
  En Eriksen is natuurlijk onomstreden. Die gast heeft zo belachelijk veel klasse. Ja het gaat wel eens fout, maar als het goed gaat is het ook zo verschrikkelijk goed.
  Met de snelheid en diepte van Babel en de steekpasjes van Eriksen kan het nog wel eens een heel leuk seizoen worden.

 8. Wat heerlijk Bevervis om eens een normale reactie te lezen. Er word hier ge en beoordeeld als of onze spelers de klasse hebben van Messi.

 9. Inderdaad, wat een hoop onzin van enorme opportunisten hier. Sana en Eriksen zijn ineens waardeloos. Man, jullie zijn waardeloos!
  Kritiek leveren mag, zeggen dat Sana en Eriksen geen goede wedstrijd hebben gespeeld tegen Dordmund mag ook, maar om dan meteen te doen alsof ze er niks van kunnen en weg moeten slaat nergens op.
  Eriksen is onomstreden, maar moet dit jaar wel veel dwingender worden en ook het rendement van z’n acties moeten omhoog, maar hem afschrijven slaat nergens op, hij gaat straks gewoon tussen de 20 – 30 miljoen opleveren (mits hij niet nog 1 jaar contract heeft).
  Sana heeft alles en iedereen verbaasd, hij is voor 3 ton gekomen, 15x minder dan we voor Narsingh moesten lappen en die jongen wordt nu al gezien als de revelatie van Ajax, maar de stap van de zweedse competitie naar de CL is gewoon een veel te grote, logisch dat hij niet meteen de verdedigers alle hoeken van het veld heeft laten zien.
  Sana en Eriksen lekker laten staan, Siem naar de spits, Ryan speelde goed als aanspeelpunt maar bewees ook meteen waarom hij geen echte spits is, hij is geen pure afmaker.
  Siem vind ik op het middenveld ook een beetje verzuipen met Eriksen naast hem, dan doet ie voornamelijk verdedigend werk en brengt ie aanvallend veel te weinig!

 10. volgens mij zeg ik ook niet dat ik eriksen afschrijf of wel dan. ik zeg alleen dat die meer inzet moet gaan tonen en mischien helpt dat door een wedstrijd op de bank te zitten zodat die inziet dat die elk duel 100% moet geven. de volgende keer gewoon goed de reactie lezen.

 11. Ik vind Eriksen een speler die niet er uit steekt. Maar als je zie hoeveel goeie onopvallende dingen hij doet! Dan is het echt een goeie voetballer en niet een tegenvaller zoals iedereen dat zegt!

 12. @Afcan1
  dan moet je je ook niet aangesproken voelen, er zijn er meerdere die dergelijke dingen roepen.
  Het gaat er gewoon om dat spelers niet gelijk afgeschreven moeten worden na 1 of enkele slechte wedstrijden, net als dat je een speler niet meteen de hemel in moet prijzen na een paar goede wedstrijden.

 13. Denk de meest logische opstelling op dit moment, al hoewel ik Sana en Eriksen de laatste tijd minder zijn. Zal ik ze nog een kans geven, als het dan weer gaat zoals tegen Dortmund dan zal ik iemand anders de kans geven zoals Schone, Serero.

 14. Eriksen mag dan jong zijn, hij speelt al meer dan een seizoen vast in de basis. En dan mag je bepaalde verwachtingen hebben vind ik. En wat ik dan op zijn minst verwacht is dat hij in vededigend opzicht het duel aangaat en een poot uitsteekt. Dat hij geen bikkelaar is/wordt snap ik, maar als een schoothondje achter je tegenstander aantippelen schiet m.i. niet op. Als middenvelder kan dat in mijn ogen niet. Dan voetbal je daar dus al met een man minder in dat opzicht. In Nederland kun je je dat in een aantal duels wellicht permitteren, maar Europees gezien kan dat niet. Als je aanvaller bent en de klasse van Messi hebt, ja dan hoef je van mij niet mee te verdedigen. De aanvallende impulsen die Eriksen geeft kunnen ook door andere spelers gegeven worden zoals De Jong en Serero. Oke, misschien af en toe in dat opzicht minder dan Eriksen, maar totaal gezien denk ik dat het elftal dan meer in balans is. Ik brand Eriksen niet af op 1 wedstrijd, het gebeurt vaker dan afgelopen woensdag. Specifiek over woensdag vind ik dat De Boer hem gewoon had moeten wisselen. Het kan niet zo zijn dat je met dergelijk spel onomstreden bent. Daarmee zeg ik niet dat hij tegen ADO niet moet spelen, maar woensdag was dermate slecht dat je gewoon had moeten ingrijpen. Hij moet ook beseffen dat er anderen zijn die op zijn plek kunnen spelen.

 15. Sana – Babel – Lukoki
  Eriksen – De Jong
  Serero
  Dijks-moisander-alderweireld-van Rhijn.
  Vermeer

  Toppie toch?

 16. Sana – Babel – Lukoki
  Serero – shone
  Poulsen
  Blind-moisander-alderweireld-van Rhijn.
  Vermeer

  Of
  Boerichter – de Jong – Lukoki
  fischer – L. Shone
  Poulsen
  Blind – Moislander – Alderweireld – van Rhijn
  K. Vermeer

 17. Boerichter – de Jong – Lukoki
  R. Babel – L. Shone
  Poulsen
  Blind – Moislander – Alderweireld – van Rhijn
  K. Vermeer

 18. Boerrigter – Babel – Lukoki
  de Jong – Schöne
  Poulsen
  Blind – Moislander – Alderweireld – van Rhijn
  K. Vermeer

  Ik zeg niet dat Sana ineens kl*te is maar hij is na die eerste hele goede wedstrijden behoorlijk weggezakt. Ik zou hem in volgende wedstrijden in de 2e helft minuten geven zodat hij langzaam, zonder druk, gewend kan raken aan het niveau van Ajax. Wat betreft Eriksen vindt ik wel dat hij nu maar eens moet opstaan. Hij heeft het laatste jaar maar middelmatig presteert ook op het EK. Lange tijd stond hij als een groot talent bekend, begon heel goed bij Ajax maar ik heb het gevoel dat er geen groei in zit. In plaats van beter, wordt hij eigenlijk slechter…ik weet niet wat dat is. Af en toe heeft hij wat mooie bewegingen en mooie goals maar over de gehele wedstrijden gezien staat hij er niet. Het lijkt zo’n momenten voetballer. Hij moet dus maar eens wakker worden anders heb ik liever Schöne of de Jong spelen op zijn positie.

 19. Wat ik even over Eriksen nog wilde zeggen is dat hij mij toen hij net bij Ajax begon mij echt zo’n Messi gevoel gaf (wil niet zeggen dat hij net zo goed is). Ik woon zelf in Spanje en heb dat toen van dichtbij een beetje meegemaakt. Messi was toen geloof ik 17 jaar oud en liep tussen de grote sterren van Barça en wat er bij mij opviel is dat hij zo jong al onbevangen zijn acties durfde te maken. Dat zelfde had Eriksen toen hij bij Ajax in het eerste begon. Hij was pas 18 jaar en keek niet de kat uit de boom maar maakten zijn acties en durfde alles, maar dat zie ik jammer genoeg steeds minder. Ik hoop dat het niet zo’n “eeuwig talent” wordt als toendertijd Iván de la Peña maar dat hij eindelijk wakker wordt.

 20. jaja

 21. juist

 22. tester

 23. Blijkbaar is medina terug.. Heel knap dat je een paar nieuwe woordjes hebt geleerd, maar ga nu alsjeblieft terug naar Habbo.

 24. haha, zou je inderdaad denken ja. maar nee, we zijn bezig verbeterde builds van de app te testen. gaat erg leuk worden, de apps zijn een stuk stabieler en openen veel sneller! wordt vervolgd…

 25. Ik zie ook liever Babel vanaf links en Siem in de spits. AL kan ik leven met deze opstelling, zolang (let op @Tedje) Serero en eens instaat. En dat Lukoki ook wat eerder tussen de lijnen staat. Afgelopen week tegen Dortmund heb ik mij erg lopen ergeren aan Sana, die totaal onzichtbaar was. In mijn optiek had De Boer veel eerder Lukoki erin moeten zetten i.p.v. hem. Maar goed, ook Boerrigter vond ik zwak. Maar wat Sana betreft kan ik het me indenken dat hij nogal geïmponeerd was. Hopelijk valt er snel een goal zondag zodat we eens een wat makkelijkere overwinning hebben op ADO.

 26. Nog één ding, ik erken ook dat Eriksen een groot talent is. Maar hij móét dit seizoen echt dwingender worden en meer goals gaan maken. Al vraag ik mij af of hij ooit een team op sleeptouw kan nemen. Dat zit volgens mij niet in die jongen, is daar te introvert, bescheiden en nogal timide voor.

 27. Ik kies hiervoor:

  Keeper: Vermeer
  Verdediging: Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind
  Middenveld: Serero, Poulsen en de Jong
  Aanval: Boerrigter, Babel en Sana

  Of

  Keeper: Vermeer
  Verdediging: Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind
  Middenveld: Serero, Poulsen, Eriksen
  Aanval: Babel, de Jong en Sana

 28. Jammer dat De Boer foute keuzes BLIJFT maken, hij zal ongetwijfeld inderdaad Eriksen er in zetten, terwijl je zo iemand wat meer rust moet geven, vooral in dit soort wedstrijden na een Europees duel, Sana was een openbaring als linksbuiten, als rechtsbuiten is hij anoniem, maar vertel dat maar eens aan FdB, Boerrigter is duidelijk niet in vorm, hij heeft misschien speelminuten nodig maar waar zijn we hier? Bij Ajax hoort de beste te spelen, niet iemand die hopelijk wat beter wordt dmv speelminuten. Boccara zit weer niet bij de selectie, die zullen we net als ”supertalent” Denswil en Fischer waarschijnlijk lang niet meer terug zien.

  Ik vind dit echt jammer, Frank kiest imo niet voor het best mogelijke Ajax.

 29. Kom ik ook even met mijn opstelling:

  Vermeer

  Van Rhijn Alderweireld Moisander Blind
  Poulsen

  Eriksen Schone

  Sana De Jong Babel

 30. Dit wordt een vechtwedstrijd en daar moet je Sana nog niet aan blootstellen. Komt nog wel. De Jong op het middenveld wordt zwaar overlopen en Eriksen moet nu echt gaan bewijzen dat het naast zijn enorme talent ook een kerel is. Boerrigter heeft nu wel wedstrijden nodig! Heb er een hard hoofd is.

 31. Sana naar links, serrero op rechts….boerrichter op de bank….heeft me nog niet overtuigd sinds hij terug is van zijn blessureleed

Laat een reactie achter

Current ye@r *